MM, 2 kluci |
| • |
5.2.2009 15:58:19
... někdy se to přece jen stane - když se hodně vytočím nebo nevím jak jinak zastavit záchvat vzteku, apod. :-(
Beru to ale spíše jako mé selhání než jako "výchovnou metodu" - předpokládám že kdybych v tom okamžiku uměla lepší použít strategii řešení, obešla bych se bez toho. Musím na tom ještě pracovat... Je mi ideově i pocitově blízký příštup popsaný v knížcě "Respektovat a být respektován", ale v praxi je to leckdy obtížné; a já navíc nejsem moc trpělivý clovek... :-/ |
|
|
5.2.2009 15:50:24
ok, beru to. A teď už běžím, raději se jim budu věnovat, než odbíhat k PC, to je přece nejdůležitější :)
|
Heda |
| • |
5.2.2009 15:49:13
To je právě ono na každého platí něco jiného.Já třeba v pubertě začala rodiče brát vážně až ,když mě jednu vrazily.Dneska ,když si vzpomenu jak jsem se k ním chovala divím se, že mě jednu nevrazily o pár let dřív.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
5.2.2009 15:42:52
Nicméně by asi neměl fungovat jako výmluva ;)
Jinak s tím oslovováním, to je taky důležité, nepořvávat na děti z dálky (zvlášť když po nich něco chceme), ale fakt ten dotyk, spousta dětí je někdy do sebe tak zabraná, že prostě nereaguje - a nebo nechtějí reagovat (moje prostřední je na to expert, tvářit se, že neslyší) a dotyk se už ignorovat moc nedá. Osobně si myslím, že nejdůležitější je neustrnout ve statutu quo, ale stále hledat, co bych mohla dělat lépe. A nehledat výmluvy (a ty já TAK ráda ...), ale přemýšlet, co by šlo jinak, abych už příště ty výmluvy hledat nemusela. A to přeju všem. |
Radka + 2 |
| • |
5.2.2009 15:40:42
Dcera měla vzteklé období cca od 1,5 do 3 let, kdy dostávala záchvaty řevu. (Třeba jsem jsme šly spolu normálně po schodech a já sešla ze schodů dřív než ona)a řvala bez oddychu cca od 9 do 12. Zkusila jsem všechny metody od pevného objetí, motivace, ignorace, odnesení do pokojíčku (odmítala chodit) ať přijde až bude klid ... no zkrátka všechno, co se dá kde najít. Pak jsem to vzdala, šoupla jí oblečenou pod sprchu (vlažná voda) a ona mi naprosto klidným hlasem, jako úplnému idiotovi řekla: "Proč mě sprchuješ, vždyť není večer?"
Od té doby, pokud jí něco podobného chytlo, stačilo jen říct: "Chceš pod sprchu?" Usmála se a řekla, že ne, že si chce raději hrát. |
|
|
5.2.2009 15:35:10
No holky vs. kluci...znám hodně rodin s holkama, hodně se stýkáme, takže vím, co holky taky dovedou. Ale ten rozdíl tu je, potvrzují mi to i rodiče, kteří mají obojí. Holky jsou citlivější, vnímavější, obyvykle právě stačí jako nejvyšší hrozba zvýšit hlas. Kluci kolikrát ani nevnímají, když na ně člověk mluví, jás e pořád musím ujišťovat, jestli vůbec vnímá, co mu říkám...když zesílím hlas, kolikrát si teprve všimne, že se něco děje (samozřejmě když je nadosah, nejprve se ho dotknu, aby si uvědomil, že na něj vůbec mluvím, ale někdy to tak udělat nejde).
Testosteron je testosteron a není to výmysl, existuje na to spousta studií. |
tina |
| • |
5.2.2009 15:30:39
U me je byti absolutni NO GO.Absolutne nic to neprinese. Syn moji kamaradky pry "mydlil" deti ve skolce...doma ho pak zato, co provedl zmidlila kamaradka v mylne predstave, ze uz to malej delat nebude... Jak muze nekdo hlasat,:nesmis mlatit a pritom dela to same????Takze kamaradka mu zakazuje, co nakonec sama dela....
|
Pavel Nguyen |
| • |
5.2.2009 15:25:14
pokud vim fyzicke tresty jsou zakazany
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
5.2.2009 15:19:38
Ale jo, hrajou - proto taky chodím na diskusi tady na Rodině zaměřené na tyhle postupy a tam to s holkama probíráme, co se nám povedlo a nepovedlo
![]() |
Makůva |
|
|
5.2.2009 15:17:08
Proboha, PROČ jsou v "křesťanské ideologii" tresty žádoucí?
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.