adelaide k. |
|
|
5.2.2009 14:47:05
Kudlo a já mám zase pocit že nejplamenější a absolutně jisté samy seboz jsou většinou "plácačky" (:-D dobré slovo) viz např Madlenka...
![]() |
Astrit |
|
|
5.2.2009 14:45:05
Tak na tohle musím reagovat. V tv pořadu Sama doma byla psycholožka, která naopak potvrdila, že pokud jde dítěti o život - a to na vozovce jde - a ono neposlouchá a ohrožuje svůj život, tak je naprosto na místě dítě plácnout. Ono se to dobře říká, popadnout dítě a jít. A můžeš mi prosím tě říct, jak to mám udělat, když moje dvouletá dcera sebou praští na zem uprostřed vozovky nebo mi záměrně utíká do vozovky z chodníku a já před sebou tlačím dvacetikilový kočár s miminkem? Taky dcerku v takovém případě, pokud třeba zdrhá z chodníku na cestu, lehce plácnu po zadku - je to jasný pokyn účinný teď a tady a pro ni naprosto srozumitelný. Na filozovfování uprostřed cesty a říkání ne,ne v takové situaci opravdu není čas. Řídím se radou oné dětské psycholožky. A nezaměňujte prosím výchovné plácnutí s výpraskem, to je trapné a přehnané.
|
Eva, 2 kluci |
| • |
5.2.2009 14:44:36
Já teda nevím, mě mí rodiče řezali dost. Hlavně táta. V období puberty to bylo skoro denně. A rozhodně nemohu říct, že jsem agresivní. Nakonec - řekla bych, to pomohlo.
Svým dětem občas taky lupnu, ale to už mě musí hooodně vytočit. Nikdy je rozhodně netrestám za nešikovnost, vždy jen za úmyslnosti. A jen málokdy z toho plácnutím přes zadek - spíš volím zákazy oblíbených činností. Jak by se chovat měli, to rozhodně vědí, často si povídáme o chování svém i ostatních lidí, snažím se být příkladem. |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
5.2.2009 14:39:04
A jinak gymnastický balón na kojence mi přijde v porovnáním s některými nápady zejména té prostřední jako čajiček ;)
|
|
|
5.2.2009 14:39:03
Zubejdo, mám dva syny viz ikonka. Když starší po mladším něco házel, ne v úmyslu mu ublížit, chtěl si s ním hrát, tak jsem řekla: vidím, že by sis s ním chtěl hrát, on je ale ještě malý, neumí to. Můžeš si s ním třeba kutálet malým míčkem, nebo prohlížet knížku atd. Pokud by nadále chtěl házet, je nejjednodušší prevencí takové věci na čas uklidit z dosahu.
|
|
|
5.2.2009 14:38:56
kdo si je jistý? třeba mně občas přijde, že "neplácači" jsou to svoje schopní obhajovat taky dost plamenně
, a že jsou si na rozdíl od "plácačů" často jistí, že ta jejich metoda je jediná správná a to nejen pro jejich děti, ale pro VŠECHNY děti.Což se přiznám, že mi dost vadí a ubírá to "neplácačským" myšlenkám na váze, aspoň pro mě. |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
5.2.2009 14:37:21
Zzubejdo, čekala jsem, kdy na mě někdo vytáhne, že mám JEN dcery. I ty umí soupeřit o moc, nemysli si. Když starší ubližují nejmladší (červen 08), takže pochopitelně zastavím (pokud je to akutní, stačí "stop", tím, že na ně neječím při každé ptákovině jako dřív jsou už naučené, že zvýšený hlas = je treba toho fakt nechat), případně vstoupím mezi ně a dá se poračovat celkem klidným postupem, bez mentorování, připomenutím pravidla ("Márinku můžeme hladit rukama, po hlavě, po rukách nebo po bříšku, nemůžeme ji bouchat, válet se po ní a něco po ní házet"), dále "Na házení máme tamten měkký balón nebo tyhle hračky, ničím jiným neházíme" a samozřejmě čekám na reakci dítěte - ono mívá své důvody, které nás třeba nenapadnou, může se nudit/zlobit na tebe/žárlit ... a podle toho budu reagovat. Znát a přijmout emoci a důvody dátěte neznamená, že musím souhlasit s jeho činy.
Jinak partnerem v tomto kontextu nemyslím sexuálního partnera ani manžela, ale někoho, kdo je mi rovnocenný, koho mám ráda a vážím si ho. A to moje děti jsou. |
adelaide k. |
|
|
5.2.2009 14:37:16
Zubejdo, jenom poznámka, myslíš že ty naopak můžeš posoudit jaké to je vychovávat holky???
![]() |
|
|
5.2.2009 14:36:14
Jo jinak samozřejmě vysvětluju, odměňuju laskavou pozorností žádoucí chování a mám bezva kluky. Jen jsem chtěla naznačit, že jsou chvíle, kdy to asi moc jinak nejde, anebo já to jinak neumím. Bohužel.
|
adelaide k. |
|
|
5.2.2009 14:35:14
Kudlo to první ne, to druhé ano
![]() Ano, mám pocit že MAdlenka si není tak jistá svojí metodou (statně kdo je že?), nebo možná je ale neustojí když by mohla někdo tu jistotu narušit. Ale nebudem se o Madlence bavit když už šla ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.