| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Fyzické tresty ve rodině

[<<Předchozích 650] Příspěvky 651660 z 750 [Dalších 90 >>]
MarkétaP + 4 dcerky
5.2.2009 13:49:33
Umím. A? V takovém případě ho to po plácnutí nebude zajímat o nic víc, počítám.
adelaide k.
5.2.2009 13:48:26
Markéto, ještě bych doplnila (pro nenapravitelné chváliče jako jsem já :-)) že funkční a nic proti ničemu jsou výkřiky "BEZVA, PARÁDA, SUPER!!" a podobně :-)
Ivona,Klára 6,Tereza 2.5
  • 
5.2.2009 13:48:15
jak to jako praktikuje,neumím si to ani představit
5.2.2009 13:48:00
Dřív jsem si myslela, že to bez toho jde, přestože jsem připouštěla, že i kočka občas zfackuje koťata, aby je usměrnila, že je to přece celkem přirozené. Pod vlivem různé pedagogické literatury jsem se ovšem rozhodla, že své děti bít nebudu. Manžel ovšem občas k plácnutí sáhl. Když jsme se přeli, který výchovný směr budeme uplatňovat, tvrdil, že v batolecím věku je lepší občas plácnout po ruce a utnout nežádoucí chování včas, než trpělivě vysvětlovat něco, co batole nepochopí, nechat se vytočit a pak reagovat jakkoli nepřiměřeně. Po čase jsem nerada přiznala, že měl pravdu, a celkem se tím řídila.
Teď už má syn 3,5 roku a opět jsme se začali potýkat s výchovou. Začal zkoušet překračovat hranice, porušovat pravidla, s vyzývavým pohledem "tak co ty na to?" Dokud jsem občas sáhla k naplácání, šlo to v klidu. Pak jsem si to ale začala vyčítat, znajistěla jsem. Poslední kapkou bylo tchýnino mínění, že ho málo řažu a on mi jednou epřeroste přes hlavu. To mě tak vytočilo, že jsem se zařekla, že na své děti už ruku nevztáhnu. Ale vzala jsem to nějak za špatný konec, synovy reakce na má napomenutí se zhoršovaly, byl čím dál vzteklejší, a dovoloval si věci, které už opravdu nelze připustit. Doufala jsem, že je to přechodné, jasně, změnila jsem přístup, nemůže všechno hned šlapat hladce. No ale bylo to čím dál horší a já už jsem nevěděla, co mám dělat. měla jsem přece tak ušlechtilé úmysly, tak jsem se snažila ve všem po dobrém, snažila jsem se udržovat dobrou náladu nás všech, a místo, aby se v nás rozhostil klid a mír, bylo to všechno den ode dne horší. Slovní výtky nestačily, a a pokud jsem nechtěla sáhnout k fyzickému zdůraznění pokynů jako "neválej se po bráškovi, nesedej mu na hlavu" a podobně (takové příkazy přece poslechnout musí!), neměla jsem páku, jak dosáhnout svého. Vysvětlování po dobrém, odměňování správného chování, zvýšení hlasu, trest izolací...nic na něj neplatilo, jen byl čím dál drzejší, pokud jsem si vůbec dovolila něco mu vytknout. Až mi došly síly, po jednom jeho nepřípustném výstupu jsem mu nesekala na zadek s přesvědčením, že se nedá nic dělat, musí pocítit, kdo je tu autorita.
A ejhle, bouře se přehnala, vzduch se pročistil. Od té doby je to zase náš hodný chlapeček (ostatní
Katla
5.2.2009 13:47:18
extrém, už podle me nejsou. Mozek dozraje. A starší podle mne nadprůměrně neagresivní.
5.2.2009 13:46:02
Nesuďte něco,u čeho jste nebyly.Samozřejmě že jsem ,Malou asi 100x odnesla a nechala vyvztekat jinde...nezabralo to.Tři plácnutí přes zadeček uděly divy.Od té doby si na silnici nelehla.
Rozdíl je mezi plácnutím a bitím...JÁ to rozlišit dokážu.Svoje dítě nebiji a mimo silnici jsem jikdy ani neplácla.Ale musela jsem se rozhodnout mezi plácnutím a její bezpečností.
Katla
5.2.2009 13:46:02
umíš si představit dítě, kzteré nezajímá, že nekde na zemi něco leží?
adelaide k.
5.2.2009 13:45:19
Hroudo, já nebo kdokoliv jiný tě může těžko přesvědčovat že to jde i jinak, protože to doopravdy víš jenom ty. Ale občas je to o tom že všechno holt člověka nenapadne...

Na druhou stranu zas pokud jsou tvoji kluci takové extrém, tak asi nedává smysl bavit se obecně jestli fyzické tresty (u "průměrného" dítěte) ano nebo ne...
Katla
5.2.2009 13:44:16
rady všichni mají děti, se kterými je pořízení. U nás trochu pomohlo, když jsem se tvářila, že odsávačku použiju na sebe, na tatku, na staršího syna, jen malé to z nějakého důvodu ne a ne a nedovolím. Pak se začala dožadovat. Ale jen ocamcadpocamcad. Stejne pak bojovala.
MarkétaP + 4 dcerky
5.2.2009 13:43:47
Kreditko ~R^ A ještě lepší než zatleskání a pochvala je konstatovat "Čepice je správně uložená v košíku" (nebo kam ji dáváte), protože pak snadněji pochopí, že čepice uklízíme, abychom měli pořádek abvšechno zase našli, a ne jen proto, abychom potěšili maminku ~;)
[<<Předchozích 650] Příspěvky 651660 z 750 [Dalších 90 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.