| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Fyzické tresty ve rodině

[<<Předchozích 690] Příspěvky 691700 z 750 [Dalších 50 >>]
myš
  • 
5.2.2009 13:18:48
Kreditka

No tak tohle je zas druhý extrém oproti bití, pokud matka nedělá nic, tak je to stejně špatně, jako kdyby ji tam seřezala důtkama do modra. Existuje třetí způsob a to, že matka přestane být letargická a začne dítě vychovávat. To ale neznamená, že ho musí hned plácat, jsou i jiné způsoby.

MarkétaP + 4 dcerky
5.2.2009 13:18:02
Sarmi, níže v diskusi máš odpověď, nejak se mi připletla do jiného vlákna.
Katla
5.2.2009 13:16:42
totiž v třeba v tom afektu - i pozitivním, takové šílené TRESTENI, si díte může ublížit mnohem víc samo, než když mu ublížím já, když ho plesknu.
MarkétaP + 4 dcerky
5.2.2009 13:16:38
Hroudo, ano, fyzický kontakt (ruka na rameno, zachycení, oči na úroveň dítěte) je samozřejmě často potřebný. On se ten adrenalin odplavuje dost pomalu a musí se často nějak vyventilovat. Mluvíš o starším dítěti, které už nepřepereš - neexistuje jiný způsob kromě násilí, jak takhle velkému dítěti nabídnout uklidnění? To už musí být aspoň osmileté, abych ho nedokázala odnést z místa, a takové dítě jsem v afektu "nevidím neslýším kopu kolem sebe" ještě neviděla a upřímně pochubuju, že by mu jedna na prdel v tomhle případě pomohla víc než cokoli jiného.
Limai
5.2.2009 13:12:43
tak když je ptákovina jako zvon,že agrese probouzí agresi,tak mi vysvětli,proč moje neteř bije ostatní děti i dospělé s tím že ji doma bije její matka a proto to ona dělá taky.To by mě tedy fakt zajímalo.
MarkétaP + 4 dcerky
5.2.2009 13:12:33
Ano, to je bohužel nepochopení slova "respekt" - já respektuji své děti jako lidi, ale to neznamená, že budu omlouvat jejich chování. I hranice lze ovšem vymezovat tak, abychom dítěti nerozkazovali, netrestali a neponižovali.

V tomto případě prostě připomenout pravidlo ("nebijeme se navzájem"), navržení řešení ("Co by ti pomohlo, abys ostatní nebila? (...) Mohla by sis třeba jít támhlena kraj pískoviště bouchat lopatkou do kyblíčku.") a pokud dítě v bití pokračuje, sbalit ho a odejít z pískoviště se slovy "Vidím, že dnes nechceš respektovat pravidla, která mají lidé mesi sebou, musíme proto odejít."

Bohužel, jak "domlouvání", tak potrestání jaksi k pochopení pravidel dítětem obvykle nevedou, zato jsou jednoduché a nebyžadují od rodiče větší úsilí.
Karla
  • 
5.2.2009 13:12:20
S tím ,až tak nesouhlasím .Můj syn byl do puberty zlatý(neodmlouval,poslechl na slovo,učil se doma pomáhal).Asi v patnácti mě položil otázku,,jak je možný ,že je tak chytrý.,a divil se po kom je.Teď v sedmnácti, se už nedivý řekne mě na plnou hubu že pochybuje o mé inteligenci.Facky mu zatím nedávám,ale daleko do nich už nemám.Dcera byla jako malá šílená a o její pubertě vůbec nevíme.Myslím si ,že puberta s každým zacvičí jinak a i celkem vychované dítko se může v pubertě úplně změnit a stát se nezvladatelným spratkem.A věřte ,že kdybych byla přesvědčena, že mě facka přivede mého syna zpět ,vrazím mu jí bez přemýšlení takhle si musím počkat, až spadnu na úplné dno,neboť vůbec nic nezabírá a můžu se snažit jak chci.
Katla
5.2.2009 13:11:45
mi přijdou snad horší než jedna dobře mířená na zadek.
kreditka
5.2.2009 13:11:45
Jak je tedy možné že děti které nejsou bité sami bijí děti...to není rejpání, ale fakt by mě to zajímalo ~d~
5.2.2009 13:11:38
limai, na muj dotaz jsi neodpovedela, jen ho zironizovala. to vis, ze mu stokrat za den nebudu davat na zadek, ale sama vis, ze kdyz te dcera ignoruje, taky mas co delat, ne? a nerikam, ze mam extra zlobive dite, neni. je absolutne v norme s ostatnimi trirocaky, kteri buduji osobnost. ale pripada mi kontraproduktivni, mu donekonecna vysvetlovat, kdyz to nema prazadny efekt...
[<<Předchozích 690] Příspěvky 691700 z 750 [Dalších 50 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.