| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Fyzické tresty ve rodině

[<<Předchozích 710] Příspěvky 711720 z 750 [Dalších 30 >>]
Iveta, 2 děti
  • 
5.2.2009 12:51:46
Naprosto souhlasím a dodávám, že i úspěšné rodičovství se dá naučit (stejně jako jiná povolání). Mně osobně nejvíc pomohly kurzy Efektivního rodičovství (Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno, Josefská 1) a kniha Respektovat a být respektován od dr. Kopřivy a kol.
Přeju všem nadšencům hodně úspěchů při demokratické výchově~R^
5.2.2009 12:50:24
Sama jsem se ještě k úplnému neplácání nepropracovala, ale jdu tím směrem. 20ti měsíční dítě prostě uprostřed silnice popadnu a odnesu. Nevidím v plácnutí nic pozitivního, do příště to stejně nepochopí, že zrovna na silnici si lehat nemá. Synovi je 25 měsíců a plácnutej nebyl vůbec. Ale je to třetí dítě, možná mám větší pochopení a realističtější očekávání než u předchozích.
madelaine
5.2.2009 12:50:05
pardon, o křesťanské literatuře se zmiňovala Dobri, máte stejné ikonky
Taodvedle
5.2.2009 12:48:53
Ano deti potrebuji hranice, jsou pro ne zivotni nutnosti, ale urcite ne placanim, obuchovanim neboj jak tomu kdo rikat. je to jen ulehcnei rodice a nezvladnuti situace z jeho strany( nerikam ze jsem se do tehle situace taky nedostala, ale neunavam ji a snazim se jit tou druhou cestou)-.
Samozrejme je to v tu chvili mozna vychovnejsi nejrychlesi( proc se namahat ze jo) ale ono se to mozna muze vratit. pak se nemuzete didvit ze se na pisku decka mlati kdyz neudelaji co chcou oni, maji to doma odkoukane.
Limai
5.2.2009 12:46:18
mnohem efektivnější je stokrát za den mu nějakou vrazit.Mimochodem,nyní mě napadá,zrovna před pár dny jsem tady na Rodinu psala příspěvek o tom,že moje neteř bije ostatní děti.A když jsem s ní o tom hodila řeč,tak se ukázalo,že jí to připadá správné a v pořádku,protože mi sdělila že ji její máma taky bije,takže ona může též bít kohokoli včetně matky.Je to v diskusi "trestání dětí"
Eva (dve deti)
  • 
5.2.2009 12:46:09
Souhlas.
madelaine
5.2.2009 12:45:43
To není otázka jedné rady po internetu :), ale filozofie přístupu. Když se vědomě rozhodneš, že nebudeš plácat, tak to prostě neuděláš. Ale pokud tíhneš ke křesťanství, tak to je prostě úplně jiná ideologie, tam jsou fyzické tresty žádoucí.

Jestli máš opravdu zájem, můžeš se hodně dozvědět tady v této diskusi:

http://www.rodina.cz/diskuse13280.htm
kreditka
5.2.2009 12:45:38
Tak to máme úplně stejně, až se divím, že jsem nedostala přes hubu dřív...
5.2.2009 12:45:00
to bych nerekla, spis jsi vyjimka..
Eva (dve deti)
  • 
5.2.2009 12:42:50
Nebiju, ani zvysovani hlasu nepovazuju za vhodny vychovny prostredek.

Chtela bych ale podotknout jednu vec. Ucinnou alternativou k telesnym trestum (trestum vubec) neni dalekosahle vysvetlovani, ani vychova bez hranic, jak je casto odpurcum trestu podsouvano, ale prirozene a logicke dusledky! A hlavne teziste vychovy vidim spis v prevenci, nez v reseni problemovych situaci (jez resi nekdo pomoci trestu, nekdo necha dopadnout dusledky). Verim, ze u deti, ktere jsou vychovavany s respektem, je tech problemovych situaci mene. (Samozrejme, ze ted mne reknete, ze se mne to snadno mluvi, kdyz mam hodne deti :-) )

Demokraticka vychova vyzaduje asi vic premysleni, nez autoritativni. Zvlast kdyz jsme sami byli vychovavani spise autoritativne. Ale myslim, ze to stoji za to.
[<<Předchozích 710] Příspěvky 711720 z 750 [Dalších 30 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.