ALianan |
|
|
5.2.2009 11:49:06
Nevedla bych debatu, ale třeba zastavila kapesné.
![]() Mám 4 pubertální bratry moc dobře vím co dokáže puberťák, a facka tomu nepomůže. |
|
|
5.2.2009 11:48:30
Plácnutí přes zadeček přece není agrese!!!
Před lety jsem bla striktně PROTI jakémukoli plácnutí...ale teď,když mám dcerku (20.měsíců) a ona si lehne vzteky uprostřed silnice na přechodu,protože odmítá chodit za ručičku...no,raději ji plácnu teď,než aby mi ji časem přejlo auto!!!A musím říci,že to funguje. |
Aneka_ |
|
|
5.2.2009 11:46:53
Velinko - já bita nebyla - víceméně, ale svoji poslení ¨"přezhubu" si pamatuji dobře. Bylo mi 19,stála jsem na vlastních nohách,měla jsem přítele. Ale ani to mne nijak neponížilo
a dveřmi jsem neprásla. Nějak mi přišlo rozumnější popřemýšlet nad důvedem ono zfackování. A věř, maminka je mi stále maminkou a velkou oporou i přes ten její hrůzný přečin![]() ![]() |
|
|
5.2.2009 11:42:25
"V patnácti? Fackovat puberťáka je trapné, nevýchovné, mě dát rodič v patnácti facku, tak prásknu dveřma a neuvidí mě."
fackovat mozna, ale dat facku? kdyby te poslal do oneh mist tvuj syn, tak bys co? vedla debatu? kdyz mame male dite, tak si fandime, jak sikovneho a slusneho cloveka z nej vychovame, ale puberta je holt jina dimenze... |
Helča |
| • |
5.2.2009 11:37:37
Ono taky záleží na výchově toho dotyčného puberťáka.Můj syn vy ,že když dostane facku tak že kalich naší trpělivosti přetekl a začne přemýšlet.Není to tak dlouho co jsme se o první jeho facce bavili a naznal ,že to tenkrát byla síla co si dovolil.Prostě si myslím ,že na každého platí něco jiného.Na mého syna platí prostě facka dostal zatím jen čtyři a doufám ,že jich víc už nebude třeba
|
Limai |
|
|
5.2.2009 11:31:23
a nejsem zastáncem fyzických trestů.U nás vždy zabere věta pronesená velmi přísným zvýšeným hlasem a trochu výhružným tonem-"říkám ti to naposledy"......plus to co má udělat či nemá dělat.V našem případě je dostačující,protože dcera tuší že pak by zřejmě následoval nějaký trest a poslechne.Jinak se všechno snažím řešit vysvětlováním a domluvou.A někdy,když je dcera mimo,já jí něco řeknu hodněkrát za sebou a ona stejně neposlechne,tak umím tak zařvat že se barák otřese v základech.Ale to se dá použít velmi zřídka,protože zase kdyby člověk na to dítě řval často,tak se vůči tomu řevu to dítě stane imunním a bude to považovat za normální běžný projev vyjadřování a neposlechlo by stejně.Ale u nás toto funguje a netřeba fyzických trestů.
|
madelaine |
|
|
5.2.2009 11:28:25
a jsem zásadně proti
|
ALianan |
|
|
5.2.2009 11:28:10
V patnácti? Fackovat puberťáka je trapné, nevýchovné, mě dát rodič v patnácti facku, tak prásknu dveřma a neuvidí mě.
Placnutí přes zadek nebo přes ručičku beru jako poslední možnost výchovy, někdy je to fakt nutné. |
helča |
| • |
5.2.2009 11:26:03
Alo ,my jsme ho ty povinnosti učily ale pravě ,protože mu ve škole vštěpují jen ty práva je pro něj výhodnější užívat pouze těch práv a povinnosti si musím hold ,když se nechá unést nějakým způsobem vynutit, aby jsme ho vrátily spět na zem.Naštěstí to vždy na nějakou dobu zabere,ale je to osobnost tak to po určité době začne zkoušet znova,ale jinak si myslím že je v pohodě o proti jeho vrstevníkům .Sousedovic kluk se tahá z holkami a chlastá.My máme proti ním drobné neshody.Ne vždy se dítko v pubertě chová podle toho jak jsme se ho snažily vychovat a začne si dělat svůj pohled na svět.Snažím se být tolerantní ,neboť vím,že je to hodně těžké období ,kdy se snaží o prosazení sovích názorů,ale někdy to prostě přežene a pak ho fackou vrátím do reality.Bude mu sedmnáct a dostal odejme asi čtyřikrát.
|
Katla |
|
|
5.2.2009 11:19:05
naše děti jsou taková horda divochů jsou s to se zacyklit v takovém divokém, vzteklém, neřiditelném rauši, každý zvlášť či všichni dohromady, že k nim slova, ani hlasitěji , či VELMI VÝRAZNĚ hlasitě pronesená, prostě nedolehnou. Ohrožují někdy sebe i vše kolem a já někdy cítím blízko ke " klepla pepka" - takže doslova řeším "Bít či nebýt". Ale rozhodně jsem proti systematickému a surovému fyzickému trestání. Jen si myslím, že páně Matějčkovo "Ruka na zadku batolete není týrání dítěte" je aplikovatelné i na starší ratolesti. Je to asi jako když člověka v mdlobách křísíte přiměřeným políčkem. Osobně mě to přijde humánnější, než občas doporučovaná studená sprcha
. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.