| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Fyzické tresty ve rodině

[<<Předchozích 740] Příspěvky 741750 z 750 
5.2.2009 11:17:59
Když dítě nereaguje/neposlechne ani po několika výzvách, už zbývá opravdu jen to plácnutí přes ruku či zadeček. Malá je v období vzdoru, pořád zkouší prolomit hranice, no tak ji kvůli tomu občas zabolí zadeček.
5.2.2009 11:13:34
Pokud bych to brala podle mého dětství, je občas nějaká ta facka nutná. Určitě mě to žádným způsobem neohrozilo a ani nezanechalo následky. Navíc fyzický trest byl pro mě naprosto v pohodě, narozdíl od trestů zákazových. Ani si nemyslím, že by byl fyzický trest násilým, či dokonce týráním. To je snad proboha úplně něco jiného, ne?? Já jsem (aspoň podle toho, co čtu) zřejmě exot, který své dítě klidně plácne a nemá přitom výčitky svědomí, že mu tím zničí život. Fyzický trestání se furt spojuje s týráním, což absolutně nechápu. ~;((
paja+eli 21m
  • 
5.2.2009 11:12:42
hmmm... tak to bych chtěla vidět,jak to u vás v rodině vypadá!! Já taky nejsem pro ,,mlácení dětí,, (sama jsem to zažila,když jsem byla malá),ale taky vím,že dítě musí vědět,když něco opravdu přepískne! Já sama svou dceru taky občas plácnu a dám ji přes ruku,nebo přes zadek a ROZHODNĚ v tom nevidím nic tragického!! A tvoj tvrzení,že agrese probouzí další agresi je ptákovina jako zvon!!! já bych v tom případě už musela dávno sedět za katrem,kvůli zabití!!!
Ala
  • 
5.2.2009 11:10:22
A to jste nebyli za ty roky schopni ho ty jeho povinnosti naučit v rodině? Proč by mu je měli říkat ve škole? Má děti vychovávat škola místo rodiny? Jinak proti facce puberťákovi, když pošle matku do prdele, nic nemám, to mi připadá jako adekvátní výchovný prostředek, otázka je, jestli by si to dovolil, kdyby ty svoje povinnosti znal z rodiny už dříve a rodina se v tomto ohledu nespoléhala na školu.
5.2.2009 11:06:55
Souhlasím, že děti dobře znají svá práva a umí toho patřičně zneužít ~t~. Ale ráda bych upozornila, že na to, aby taky věděly něco o povinnostech, mají rodiče. Tohle škola skutečně nemůže 100% vyřešit.
A co se fyzických trestů týká, jsem toho názoru, že každé dítě je jiné. Co jednomu nenapravitelně ublíží, druhé hodí s lehkým srdcem za hlavu. Znám to z vlastní zkušenosti: byli jsme s bratrem vždy trestáni stejně. To, co on lehce rozchodil, mně vždycky nadlouho ponížilo a urazilo. Takže můj postoj je ten, že je třeba pečlivě zjistit, co na moje dítě platí.
5.2.2009 11:06:42
Taky tak. Ale nejsem na to teda pyšná. Beru to jako, že už mi prostě došly "argumenty" a nevím si rady.
Halča
  • 
5.2.2009 10:57:57
Já mám děti v pubertě,vždy sem razila heslo netrestat ,ale když mě syn v patnácti poslal do p****e Vylítla mě ruka ani nevím jak a od té doby sem tam pohlavek přilítne.Ono je to s mladýma těžký ,neboť ze školy znají perfektně svá práva ,ale co je jejich povinnost jim tam neřeknou.Proto aby je člověk vrátil spět na zem musí použít někdy i fiz. trest,ale zastáncem toho nejsem řeším radši vše v klidu,ale nervi mám jen jedny.
kreditka
5.2.2009 10:41:39
Fyzická trest někdy použiju, je to jen v opravdu vyjímečných situacích a v podobě plácnutí přes ručičku či zadeček. Rozhodně jsem ale proti krutému fyzickému a psychickému týrání
Džejn06
  • 
5.2.2009 10:27:10
Dobře míněná facka urychlí pedagogický proces.....
mishulle +drobek 2 roky
  • 
5.2.2009 10:15:48
zásadně fyzicky netrestám, agrese probouzí u dětí jenom další agresi
[<<Předchozích 740] Příspěvky 741750 z 750 

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.