| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme normálně

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 784 [Dalších 654 >>]
hela
  • 
27.2.2009 22:49:27
Omyl. Pro mnoho žen je prostředí nemocnice a přítomnost samolibých doktorů problém bezpečí, kterej tam ten otec zajistit nemůže, protože nikoho nelze přinutit ke slušnýmu chování. Zatímco doma, doma mi otec může zabezpečit vše, co já ke svýmu pocitu bezpečí potřebuju. Např. vím, že dostanu napít, když budu chtít, že mě nikdo nebude nutit setrávat v nějaký absolutně nevhodný poloze, že mi nebudou proti mé vůli píchat něco, co mi ani neřeknou, co je ap.
27.2.2009 22:47:36
Rapiti, tak nějak to cítím i já. Víceméně jsem nic nepotřebovala, děti byly taky v pořádku. Co se hodilo, byla injekce kvůli Rh inkompatibilitě (všechny děti jsou Rh+), ale to by samozřejmě šlo zařídit i doma ~y~
singera
  • 
27.2.2009 22:45:39
Tak to si dobrá. já bych to neuřídila.:-)
27.2.2009 22:44:54
No, ještě musím podotknout, že mi na porodu v porodnici trochu vadí ten pocit, že tam zabírám místo potřebnějším. Já jsem byla v pořádku, moje děti celkem taky.
singera
  • 
27.2.2009 22:43:52
No právě, ta transfúze...A pak je i hodně mamin, co mají vysokou těhotenskou cukrovku (to byl můj případ u dcery), vysoký krevní tlak nebo se jím dětˇátko narodí příliš brzy (můj syn). Tak proto jsem ráda za porody v nemocnici.
Těch úplně zdravých mamin, bezproblémových je málo a i u těch se může něco přihodit.
Mám kamarádku, co má šílený strach z doktorů (jít k zubaři nebo na gyndu je pro ní šílený stres) taky ho musela při dvou porodech překonat. Ale teď se zas bojí... Taky chtěla rodit doma. Nakonec byla ráda za porodnici. Oba porody jí trvaly dlouho. Byla tak vysílená, že si nic nepamatuje.ale taky chtěla být domorodka
27.2.2009 22:40:02
Singero, to víš - u nás nejsou lidi ~d~ I bývalá vrchní sestra z jiného motolského dětského oddělení mi říkala, že i u nich už občas slouží sestry noční po jedné ~d~
singera
  • 
27.2.2009 22:35:39
Máte to tam v Praze ňáké divné. My v Třinci, v Porubě máme více sester na oddělení.
Já zažila porody v nemocnici, jsem spokojena. Vy domarodky buďte taky spokojené a přeju co nejmíň problémů při domacím porodu.
27.2.2009 22:33:53
Singero, ano, vhodných adeptů na domaporod opravdu moc není. Kdysi jsem byla na nějakém semináři kolem porodních domů (což je z bezpečnostního hlediska to samé, co porod doma) a v jednom tuším rakouském snímku tam PA říkala, že v jejich porodním domě (nebo doma s asistencí PA z jejich domu) rodí nakonec cca polovina zájemkyň, tu druhou v průběhu těhotenství doporučí do nemocnice. Právě proto, aby předcházeli rizikům.

Třeba já konkrétně bývala i na těhotnou hodně chudokrevná - všechno bylo v pohodě, akorát v nemocnici jsem rodila s vědomím, že pokud víc zakrvácím, dostanu transfuzi. Rodila jsem přirozeně, bez transfuze, pohoda. Ale doma by mě právě kvůli té případné potřebě transfuze PAtka rodit nenechala ~d~
hela
  • 
27.2.2009 22:33:44
No a taky to mrzí/bolí/nas..tve, kdyz někdo protrpí špitál a pak zjistí, že to mohlo být celé jinak, třeba i skoro až příjemné místo těch hrůz. Závist, bolest. Někdo si to ani přiznat nemůže, že to nebylo tak nej a radši by se utvrzoval v tom, že neměl jinou volbu - přitom za tím stojí jen neochota podstoupit nějaké (v podstatě malé), riziko, a hlavně zodpovědnost za sebe a své dítě. Ve špitále je vše v rukách personálu, tak je to snazší přijmout, když se něco nepovede.
27.2.2009 22:32:39
Sylvie, nevím, kam by sestra letěla, pobyla jsem si na porodnici dost dlouho, a žádný alarm z novorozeneckého jsem nikdy neslyšela. Možná ho tam mají, ale pak ho používají jen vyjímečně. Pokud vím, tak ty děti, co leží v takových těch chlívečcích, žádný alarm nemají. Moje dítě v inkubátoru také žádný nemělo. Ještě jsem tam viděla dvě další děti, jedno na vyhřívaném lůžku, jedno v inkubátoru. Velmi pečlivě jsem sledovala, když je sestra šla vyndat a přebalit, jestli někde nějaký alarm vypíná. Fakt nic.~d~
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 784 [Dalších 654 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.