|
|
27.2.2009 13:14:31
Mluvím o tom, že se narodilo miminko, maminka šla na JIP, dítě do inkubátoru, a za hodinu byla sestra u mého porodu, který se poněkud protáhl, takže byla na sále půl hodiny. Takže to čerstvé miminko v inkubátoru bylo na odd. novorozenců půl hodiny bez dozoru, a bylo tam ještě několik dalších miminek z předchozích dnů. A není to nijak vyjímečný stav. Sestra slouží odpoledne, v noci a o víkendu jen jedna. Má na starosti děti na novorozeneckém, některé z nich v inkubárotech, chodí na sál k porodům, chodí na pokoje k dalším miminkům, která jsou s maminkami, chodí jim pomáhat s koupáním, kojením apod.
Prostě nesedí jen na tom svém pokoji, aby ohlídala děti a i kdyby tam byla, mrkne jednou za půl hodiny, jestli jsou všechny v pořádku, ale rozhodně nesleduje nepřetržitě jejich srdeční činnost. |
MM, 2 kluci |
| • |
27.2.2009 13:08:31
... - zaprvé je to oslovení, jak píšeš, takové "stádní" (ve smyslu "všechny rodičky/maminky jsou na jedno brdo", individualita neexistuje), a hlavně nejsem jeho maminka, tak co ho oprávňuje mi tak říkat? Nic!
Tak mi smějí - zcela logicky - říkat jen moje děti, jinak nikdo. Nevím kde se tohle vzalo, už aby seto změnilo (přičemž samozřejmě těch závažnějších věcí, které by se měly změnit, je víc)! Alůle napadá mě, jestli to nemůže souviset s jevem, který tady v ČR přetrvává i v jincýh oblastech - že jsou lidé oslovováni podle své "funkce" a nikoliv jménem - např. "paní učitelko", "pane doktore", to je také dost neosobní a bez individuality! Pak se skoro nabízí stejným způosbem shrnout všechny (budoucí) maminky do "jednoho pytle" a říkat jim "maminko" (i když je v tomto případě horší v tom, že tam už ani není to "paní" - ale "paní maminko" by bylo asi dost divné... ;-)) Třeba v Německu říkají dětí paní učitelce jménem (např. "Frau Müller") a i doktoři jsou většinou oslovováni sice titulem, ale i jménem (např. "Herr Dr. Reinhardt"). Co říkáte, také vidíte ect. souvislost? |
Irena |
| • |
27.2.2009 13:07:51
Moc tomu nerozumím. K zástavě došlo nějak těsně po porodu - na porodním sále? Protože tady se probírá téma domácí porody x porody v porodnici. Mě ani nikomu, koho znám , se nestalo, že by ho nechali na porodním sále uplně samotného s čerstvě narozeným miminkem. Vždycky tam někdo byl, setra nebo lékař. A když odnesou miminko ze sálu, tak je buď s maminkou (když jsou oba OK) nebo případně s dětskou setrou a tedy pod dozorem. Ale obecně ta pomoc je pořád dříve dostupná než, když je doma.
|
*Niki* |
|
|
27.2.2009 13:06:26
Ireno, jenže ty si lžeš zase do kapsy, když si namlouváš, že ta dětská srdíčka se zastavují dětem domorodek doma a tudíž jsou nezodpovědné, porodnicorodkám, jen když jsou v porodnici. Jenže ono se může tvému dítěti zastavit i pár hodin po té, co přijedeš se svým malým uzlíčkem z porodnice domů... jak je ti příjemná myšlenka, že jsi bez šance? Srdíčka se nezastavují jen pár hodin po porodu.
|
|
|
27.2.2009 12:51:54
Ireno, jenže, když se dítěti v porodnici zastaví srdíčko, zatímco sestra je na sále u jinéhoo porodu, tak se nestihne vůbec nic. Ale o tom se většinou ve zprávách nic nedočteme.
|
Irena (dvě děti narozené v porodnici) |
| • |
27.2.2009 12:48:27
Já si také myslím, že srdíčko se může dítěti zastavit i v porodnici. Až na to, že když se mu zastaví srdce v porodnici, tak má nesrovnatelně větší šanci na přežití, a taky na přežití bez následků. To při zástavě srdce doma nemá. Než dojede sanitka, tak je nutně nějakou dobu bez kyslíku. Jesli si tohle neuvědomuješ, tak si lžeš do vlastní kapsy.
Určitě by se nemělo do průběhu porodu zbytečně jakkoli zasahovat. Ale toho je možné docílit i v porodnici. Já jsem v tomto směru neměla problémy. A jestli někdo rodí doma víceméně z toho důvodu, že maminka pak nechce být 4 dny v nemocnici a nebo proto, aby si mohl zakopat na zahradě placentu - to je pro mě bezdůvodné hazardování se zdravím dítěte. |
*Niki* |
|
|
27.2.2009 12:34:00
Ještě dotaz, který mi vrtá hlavou už delší dobou: čím je hodinu staré dítě cennější než třeba týdenní? Když zemře dítě hned po porodu, je z toho humbuk a hledají se viníci (které hned každý najde, pokud se to stane doma, v nemocnici je to někdo imaginární, asi osud či co)... týden staré miminko klidně někdo zavře samotné do pokojíčku, někdo i vyřvávat nechá... a myslí si, že už se mu nic stát nemůže?
Kéžby porod v nemocnci dal jistotu... ale tak to není. |
|
|
27.2.2009 12:26:17
Uvidíš,že i po dnešním případu se tady na diskuzi najdou zapálení zastánci domácích porodů.
Nepochybně. Však když kdysi tuším na Kladně otrávili rodičku, tak i přesto se tady našli horliví zastánci porodů v nemocnici Lidi jsou holt nepoučitelní |
*Niki* |
|
|
27.2.2009 12:24:23
Štěpánko, tak tedy do tebe. Ty myslíš, že srdíčka se zastavují jen v nemocnicích? Že když porodíš dítě v nemocnici, tak se mu srdce zastaví prvních 72 hodin po porodu, kdy jsi "hlídaná", a pak už jsi z obliga? Takto to nechodí, život není sázka na jistotu. Srdce se tvému dítěti může zastavit i 5. den po porodu. Žádné přístroje ani záchranáři v bílých pláštích tam s tebou nebudou. Co uděláš? Poděláš se strachem a vlastní nezodpovědností, že jsi nezůstala až do 18-tin svého děcka v nemocnici pod dohledem?
Děti umírají i se jim srdce zastavují. A to všude. V děloze i mimo ni. Doma i v nemocnici (tam spíš). Ve věku 3 hodin, i 3 týdnů, měsíců, let... v 99% případů budeš nějaká ten kilometr od nemocnice. Vzpamatuj se, trochu mín hysterie by to chtělo. |
Štěpánka |
| • |
27.2.2009 12:18:35
Mám úplně stejný názor jako Ty.Uvidíš,že i po dnešním případu se tady na diskuzi najdou zapálení zastánci domácích porodů.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.