| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme normálně

[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 784 [Dalších 574 >>]
Štěpánka
  • 
27.2.2009 12:09:53
Myslela jsem,že už se k tématu domácí porody nebudu vyjadřovat,ale nedá mi to.Jak můžeš srovnávat úroveň péče a vybavení v porodnici s možnostmi doma???? Proboha vzpamatuj se.Bez diskuzí je,že stát se může cokoliv a kdekoliv,ale možnosti řešení a pomoci matce a dítěti jsou JEN V NEMOCNICI! A teď do mě!!!
míša
  • 
27.2.2009 12:07:36
Ano, souhlasím s Vámi. Rodit doma je risk a hazardování s životem, a to jak dítěte,tak i maminky. Nemůžu říkat, že před 100 lety ženy takhle rodily - to je návrat zpět. Mám dvě děti a nikdy mě nic podobného nenapadlo.
Peťula - 2 děti
  • 
27.2.2009 12:05:19
Máte pravdu. Stačí si přečíst dnes příspěvek na Seznamu - další porod odma se změnil v boj o život dítěte!!!!!
27.2.2009 11:53:39
A co bys řekla matce, jejíž dítě má ty samé problémy po porodu v porodnici?
Taky - holky mějte rozum, stojí Vám to za to? Asi ne, že jo.
Dadai
27.2.2009 11:48:51
A co ten dnešní případ toho miminka se srdeční zástavou při porodu doma a jeho současný kritický stav? Fakt Vám to holky stojí za to riziko?
Žasnu s jakou lehkostí "přijímáte" odpovědnost za následné nepředvídatelné události.
zuzini
26.2.2009 22:18:20
tý vole ~t~

Dík nechci, to nemůžeš myslet vážně.
vladana+2
  • 
26.2.2009 20:29:32
Taky jsem rodila v Anglii a jsem velice spokojena. Vsechno bylo jak jsem chtela a jak jsem si to prala. Cim vic ctu clanky o porodech doma, tim vice si vsimam, jak nektere z vas dokazete byt az jedovate. Nevim proc se musite do ostatnich navazet za jejich rozhodnuti. Vy s pripadnymy nasledky zit nebudete a tak vam to muze byt uplne jedno. Ani vam nebudu proto psat, kde jsem rodila ja. Jen to, ze vsem bych prala mit alespon tak hezke zazitky jako jsem mela ja. A hlavne to neni o tom, kde a jak se dite narodi, ale jaky pro nej usporadate zivot a jak je vase dite stastne v budoucnu.
singera
  • 
26.2.2009 18:53:38
~t~~y~
Ennywan
26.2.2009 17:05:16
Babičko,
ještě jsi mi stále neodpověděla na otázku, proč jsi ty knihy četla? Protože mě nějak hlava nebere, že když někdo přečte kvanta knih, jak jsi zmínila, že to s ním nic neudělá směrem k chápání možnosti svobodné volby v tom, kde a za jakých podmínek porodí. Jako nemusí se s tím ztotožnit, ale fakt se mi nechce věřit, že to člověka někam dál v tom vnímání neposune. Bohužel u tebe ten posun fakt není vidět, což mě spíš nahrává si myslet, že toho o tématu víš opravdu málo.

Zatím jsem nezaznamenala, že by nějaká domarodka lpěla za každou cenu na tom místě porodu. Naopak každá moc dobře ví, že mohou nastat situace, kdy bude nutné přesunout se do porodnice a může to být otázka života a smrti.

Opravdu mě baví tvoje ukázka toho přístupu k rutinním a zbytečným procedurám v porodnici. Takže hlavně to chce za každou cenu sluníčkový program a vyjdem z porodu všichni happy. Snahy o změnu systému jsou zbytečné, bo vlastně stačí naprogramovat hlavu rodičče. Hlavně nad ničím nepřemýšlet, nic nepožadovat, důvěřovat systému a jsme za vodou ~z~
26.2.2009 15:11:17
Babičko, s tím tvým rozdělením "sluníčková rodička" a "WHO rodička" nesouhlasím. Velká část žen jde do prvního porodu z určitou důvěrou. To, že jí pak ztratí, není bohužel většinou její chyba, ale právě chyba těch rutinních přístupů. Víš o nich něco? Co s tím?
A pak, poučená, hledá způsoby, jak chyby z prvního porodu neopakovat. Někdy marně.
[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 784 [Dalších 574 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.