| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme normálně

[<<Předchozích 220] Příspěvky 221230 z 784 [Dalších 554 >>]
Fillette
26.2.2009 9:22:55
Samozřejmě že máme semináře (ale nejde navštívit úplně všechny). Jenže já jsem nestudovala před 20 ani více lety, mě je 25 let! Musím přiznat, že za poslední rok, co jsem na MD, jsem ale nebyla ani na jednom.
Fillette
26.2.2009 9:19:50
nevím jak běžně, to spíš závisí od té které porodnice. některá nedává nic, některá algife,některá dolsin ~d~
brzobohatka
26.2.2009 9:18:41
zalez čarodějnice a neprudˇ!
Ennywan
26.2.2009 8:35:05
Babičko,
zajímalo by mě, co tě vedlo k tomu pořizovat si to množství knih (ve kterých jsou teda ty pindy), když je podle tebe v porodnicích všechno v pořádku a přání splnit v zahraničí naprosto běžné a podle WHO i opodstatněné požadavky ti připadá jako domáhání se toho za každou cenu?

A co je na takovém pozitivním přístupu myšleno jako přehánění?
MarkétaP + 4 dcerky
26.2.2009 7:50:49
Babičko, když už máš teda tolik načteno, tak přece musíš vědět, že to není jen o tom duchovně - duševním, ale že jde také o omezení různých typů fyzických zásahů do porodního procesu a do následného vznikajícího vztahu matka-dítě. A to je to místo, kde se naráží na rutinu, a kde ustát manipulaci není vůbec pro rodící/porodivší ženu snadné, když narazí na někoho, kdo je přesvědčen, že bez rutiny to nejde.
babičko
  • 
26.2.2009 7:39:50
Stáňo, jak již jsem zde uvedla, o porodech doma a přirozených porodech, literaturu porodních asistentek doprovázejících ženy u porodu doma, efektivní péči v perinatologii atd atd - mám načteno dost, asi tak půl fochu v knihovně. Ovšem nic nového pod sluncem. Já být asistentkou, ani tyhle pindy nepotřebuju k tomu, abych byla na rodičku hodná, a jak jsem někde četla trefné vyjádření nechala bych ji"vstoupit samu do svého nitra". Já už tak nějak od přírody mám k porodu velký respekt a nemusí mě přesvědčovat nějaké knihy. Ale domáhat se toho za každou cenu jako autor článku?

Jak je něco pozitivní, když se to s tím přehání, zvrhne se to do negativního.

A naopak, i z řadového rutinního porodníka se dá dostat něco dobré, když se ovšem chce.
Zázvorka
26.2.2009 0:42:44
V našich krajích se placenta zakopávala k ovocnému stromu. V mnoha kulturách má důležité místo, je významná, vždyť vyživovala miminko po dlouhou dobu. Má významné místo a podle toho se s ní také zachází. Proto má i dnes dost lidí potřebu zacházet s ní s úctou a ne ji nechat jen tak zahodit a spálit.
Zázvorka
26.2.2009 0:14:35
V našich krajích se placenta rituálně zakopávala k ovocnému stromu. Placenta je zvláštní, celé těhotenství vyživovala dítě. V mnoha kulturách je placentě přisuzován velký rituální význam a podle toho se s ní pak speciálně zachází.
Ennywan
25.2.2009 23:27:20
Fillette,
nic proti, ale jak běžně se při porodu dává od bolesti algifen? Zatím jsem spíš vždycky narazila na ten Dolsin....
Shayla a 3 kluci
25.2.2009 23:02:13
Jo, maminy jsou rozmazlené, zejména když chtějí, aby se k nim v porodnici chovali slušně ~:(
[<<Předchozích 220] Příspěvky 221230 z 784 [Dalších 554 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.