| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme normálně

[<<Předchozích 230] Příspěvky 231240 z 784 [Dalších 544 >>]
lock
  • 
25.2.2009 22:51:22
Fillette,
nezlob se, já prostě nedokážu pochopit, jak se k tak jednoduchému tématu může najít tolik rozdílných informací, které si navíc protiřečí. Zrovna toto info najdeš v každé "populárně-naučné" knize pro nastávající maminky z novější doby. Nerozumím tomu, jak je možné, že nejste jakožto odborníci seznamováni s nejnovějšími výsledky výzkumů? Když se to dostane do laických publikací, proč se to nedostane i do těch odborných? Nebo se to tam dostane, ale nečteš je? Máte nějaká školení nebo semináře nebo nemáte? Jak to tedy je? Neber to jako útok na svou osobu, opravdu mě to zaráží. To je podobné, jako by třeba účetní, která vystudovala v šedesátých letech, chtěla účtovat daně úplně stejně i dnes, kdy se změnila struktura daní (ať mě tady nikdo nebere za slovo, nemluvím o základním principu). Přece každý, kdo dělá odbornou práci, se v ní taky musí pořád vzdělávat, protože vývoj jde zkrátka pořád dopředu... Nechci se tady stavět do role paní učitelky, která tě poučuje, ale mě zkrátka hlava nebere, jak je možné, že ses to doposud nedoslechla (nebo to nebrala jako relevantní informaci).
Fillette
25.2.2009 22:27:39
Ne, že bych si ho přímo nechala píchnout... zeptali se mě, jestli mi mlže dát něco od bolesti a já kývla v předpokladu, že to bude algifen ~d~. Z protekce mi chtěli pomoct ~Rv
Fillette
25.2.2009 22:24:55
Mě by zase zajímalo, jak je možné, že moje informace jsou nepodložené, protože mě je někdo naučil. Ten někdo si je asi vycucal z prstu ne? Neříkám,že všchno co nás učili před pár lety, zůstane v učebnicích napořád.
Pokud si někdo na internetu přečte informace,které jsi mi tady napsala, pak je na něm, aby se s tím nějak vypořádal a rozhodl se, jak s nimi naloží. Buďto budu věřit medicíně a lékařům a svěřím se jim do rukou. Nebo jim věřit nebudu a nadju si takové, kteří sdílejí můj opačný názor na věc. Anebo si prostě dupnu a souhlas s epiziotomií nepodepíšu a budu si stát za svým. Toť svobodná volba každé maminky.
Já osobně jsem se vždy snažila epi se vyhnout, když jsem vedla porod.
Mě to bohužel neminulo a víc než týden jsem si pohodlně nesedla. Ale nebudu z toho dělat vědu.

Každopádně tady nic NEHLÁSÁM, pouze vyjadřuju svůj názor, vzniklý na podkladu toho,co mě naučila škola a praxe. A pokud se ti to nelíbí, tak to nečti.
Ennywan
25.2.2009 22:04:57
Filette,
tak ti si ze školky pamatuješ, že Dolsin není zrovna moc ideální v případě porodu, je to vidět i na tvé soukromé zkušenosti a přesto sis ho nechala píchnout? Nechci do tebe rýt, jen mi to prostě hlava nebere ~a~
Fillette
25.2.2009 22:01:21
S Dolsinem mám dokonce osobní zkušenost. Píchli mi ho v kombinaci ještě s jiným "lékem" a musím říct, že z porodu si toho zrovna moc nepamatuju. Vždycky po bolesti jsem usnula.
Ze školy si ovšem vybavuju,že dolsin vždy striktně odsuzovali z toho důvodu, že působí na CNS jak matky, tak dítěte a ovlivňuje dýchání.
Ovšem nemůžu říct, jestli to u tebe /či kohokolivú mohlo způsobit takové nebo takové komplikace,protože jsem tam nebyla... a možná by to nedokázali říct ani ti,co tam byli. ~Rv
25.2.2009 21:59:51
Mně oslovení "maminko" nevadí, i když je pravda, že víc hrozí riziko záměny. A jak oslovuješ doktora, "doktore Vomáčko"? Taky přece "pane doktore", takže anonymně, ne?
Fillette
25.2.2009 21:57:29
Děkuju, ale teď zrovna se jít pracovat nechystám. Mám 11ti měsíční holčičku a pak ještě musíme zapracovat na bráškovi. pracovní úspěchy či neúspěchy počkají. ~;)
Fillette
25.2.2009 21:56:19
to je pravda, už jsem o tom psala výše, že se to dělat nemá
Rarašek
  • 
25.2.2009 20:52:42
Možná by se nad tím měli zamyslet všichni co chtějí mít úplně přirozený porod.Zvířátka to dělají je to pro ně naprosto přirozené.V pravěku to ženy určitě dělali taky možná ,že to někdy někdo pořádně prozkoumá a zjistíme ,že nám placenta poskytne látky ,které nutně potřebujeme a vrátíme se k tomu.
MM, 2 kluci
  • 
25.2.2009 20:24:57
... přesně tyto informace mám také - a na dortovém želé které jsem v poslední době používala (stejně málokdy), právě není uvedená želatina, nýbrž ty rostlinné alternativy (pektin...)

Té živočišné želatině se já osobně vyhýbám.
[<<Předchozích 230] Příspěvky 231240 z 784 [Dalších 544 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.