|
|
25.2.2009 20:23:51
Já si teda myslím, že je lepší menší nástřih,(který se lépe hojí!) než přirozené natržení až někam k prdeli....
A já si tedy zas myslím, že je lepší menší natržení (které ani není potřeba šít!), než nástřih a poté ještě dotržení z nástřihu až někam prdeli... |
Nikola,2 děti |
| • |
25.2.2009 20:18:33
Já si teda myslím, že je lepší menší nástřih,(který se lépe hojí!) než přirozené natržení až někam k prdeli....
|
Hanka, 1 dcera |
| • |
25.2.2009 20:13:22
Hmmm, ale proč to pokoušet, že. Jako matka udělám všechno pro to, aby moje děti byly v bezpečí, aby propluli životem bez zbytečných šrámů na duši i těle... Nejsem věřící, čili prohlášení typu "Bůh dal, Bůh vzal" jsou pro mne nepřípustná..... Nicméně každého věc, nikoho neodsuzuji, je to jen můj postoj k životu a názor.
|
kili |
| • |
25.2.2009 18:45:30
Novorozenecká žloutenka nemá s krevními skupinami nic moc společného. Žloutenkä novorozence z inkompatibility krevních skupin je jiná věc. Žloutenka je příznakem řady stavů a domnění, že u novorozence jde jen o věc krevních skupin, je mylné. krom toho shoda krevních skupin je vyšetřována jen v systémech AB0 a Rh. Antigenů červených krvinek je mnohem více a různé síly, takže i v případě stejných skupin v AB0 a Rh systému může jít o neshodu v jiném systému. Krom toho jsou varianty vzácné, kdy nula (Bombay fenotyp) může být ve skutečnosti A. Žloutenka ovšem provází různě podmíněnou obstrukci žlučových cest, některé metabolické vady a bývá příznakem novorozenecké infekce a/nebo sepse, atd. atd. atd.
|
kili |
| • |
25.2.2009 18:30:49
) tak to jste mne docela dostala.Barva obecně je vnímána jednak podle toho, jak je tvořena - stručně lidově řečeno v závislosti na tom, jak to které těleso pohlcuje nebo odráží světlo, jednak podle toho, jak toto pozměněné odražené světlo prochází lomivými prostředí oka, poté jak je přijato sítnicí a nakonec jak je vnímáno mozkem. Světlo, které dopadá na předmět, nemusí být bílé a pak se i barva předmětu mění s barvou světla na něj dopadajícího. Také barvoslepí vnímají světlo jinak a konečně je tu i otázka názvu té které barvy, což je konvence (na které se lidé někdy neshodnou - např. přechod fialové k růžové je označován různě). Je zřejmé, že zjistit barvu krve uvnitř těla by bylo možné jedině tím, že by se na tu krev někdo uvnitř podíval, k čemuž by si musel posvítit. Krev, viditelná v bílem studeném světle při laparoskopických operacích má různé odstíny červené, naprosto stejně jako při zevním krvácení. A to se přitom dutina břišní plní kysličníkem uhličitým. Barva naplněné žíly je jiná proto, že jde o sumaci barev kůže, a stěny žilní. K panu učiteli s láskou, ani obecně nevím, komu věřit, ale někdy vím, komu a čemu nevěřit )Děti mi tvrdí,že jim ve škole říkali,že krev je uvnitř těla modrá a jakmile přijde na vzduch,tak zčervená.Připadalo mi to jako blbost a tak jsem si na internetu vyhledala ve Wikipedii,že je to opravdu blud a bylo tam podrobně vysvětleno,jak tomu opravdu je.Mám věřit spíše internetu a mému selskému rozumu,anebo učiteli na gymnáziu? Jakou barvu má tedy krev uvnitř těla?Já si myslím,že červenou. |
kreditka |
|
|
25.2.2009 17:59:50
Moc děkuji, je zbytečné vás obtěžovat přes email, můj konkrétní případ řešit již nepotřebuji, jen mě zajímalo zda je to co jsem psala fakt, nebo ne. Děkuji moc za odpověď
![]() |
Dana,dvě holky |
| • |
25.2.2009 17:38:03
Mám krev.skupinu A- a manžel A+.Obě dcery mají A- a neměly vůbec nov.žloutenku.Na pokoji jsme byly 4 maminky,všechny jsme měly A-,ale jejich děti měly A+ a ty byly úplně do hněda a v porodnici si díky nov.žloutence pobyly pěkně dlouho.
Švagrové dvojčátka ale mají stejnou krev.skupinu jako matka a měly velmi silnou nov.žloutenku,ale možná i díky tomu,že se narodily o 2 týdny dříve císařským řezem. |
Dana,dvě holky |
| • |
25.2.2009 17:25:34
Dobrý den kili,všimla jsem si,že celkem odborně odpovídáte na otázky týkající se zdravotnictví,nemocí apod.Takže mám dotaz,který s tématem nesouvisí.
Děti mi tvrdí,že jim ve škole říkali,že krev je uvnitř těla modrá a jakmile přijde na vzduch,tak zčervená.Připadalo mi to jako blbost a tak jsem si na internetu vyhledala ve Wikipedii,že je to opravdu blud a bylo tam podrobně vysvětleno,jak tomu opravdu je.Mám věřit spíše internetu a mému selskému rozumu,anebo učiteli na gymnáziu? Jakou barvu má tedy krev uvnitř těla?Já si myslím,že červenou. |
|
|
25.2.2009 17:17:05
Ach jo, babičko, urážky by ti šly, nadřazeně zníš taky slušně, rozbory osobnosti tady chrlíš na počkání, co takhle si něco o těch porodech načíst?
A na myšky mi nesahej, ty já mám ráda, rozhodně víc, než černé kočky, jednu máme v rodině a je to pěkná potvora ![]() . |
kili |
| • |
25.2.2009 16:28:51
tak myslím si, že něco vím - tedy obecně. Ohledně konkretního případu - nerad bych ho řešil na veřejném foru, můžete mi napsat na e-mail adresu.
Novorozenecké žloutenka je jednak pojem, užívaný všeobecně pro každou žloutenku novorozence (není zrovně nejlepší, že se takto používá), jednak terminus technicus, znamenající žloutenku, která s krevními skupinami má pramálo společného. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.