| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme normálně

[<<Předchozích 270] Příspěvky 271280 z 784 [Dalších 504 >>]
Ivana
  • 
25.2.2009 10:39:12
Libuku, recept neuvedla :))
Jako dalsi duvody, ktere uvadela, proc jist placentu byly- mensi riziko poporodniho krvaceni a lepsi zavinovani delohy. Pry snedla maly kousek placenty velmi kratce po porozeni a jeji midwife se nestacila divit, jak rychle prestala krvacet a zavinula deloha.
Dalsi duvod uvadela, ze ji prislo lito znehodnotit organ, ktery "vytvarel".Pak pokracovala v konzumaci placenty jeste dalsi ctyri tydny. Ze zacatku ji prislo zvlastni pojidat svoji placentu, ale kdyz snedla posledni kousek z mrazaku, tak se opet citila jako "cela". Diky tomuhle pocitu se citila tak skvele, ze se vyhnula postnatalni depresi.
Clanek byl nazvan- Earth mother. Taky rodila doma a provozovala novorozenecky toilet training, zastavala spani s rodici v posteli a kojeni do nejmene ctvrteho roku ditete.

No, proc ne? :)

brzobohatka
25.2.2009 10:32:03
"Vajíčka semenných rostlin se vyvíjejí z dělivého pletiva placenty" tak šup, at se matinka bioložka dovzdělává~;)
Veronika@
25.2.2009 10:27:16
Grainne, a co když se dítě narodí doma a začne se dusit, na sále by bylo za pár minut v pořádku, doma může umřít.Může,neříkej, že PA má kyslík a apodob.
Být blízko sálu je prostě bezpečnější než být doma, to mi nikdo nevymluví.Eliminovat riziko.
25.2.2009 10:25:01
Velmi souhlasím s tím, že se dnes rodí děti mnohem větší než dříve. Někdo tomu dává za vinu těm veškerým vitamínům (mamavit a spol.) Když se čekající maminka cpe těmito vitamíny srovnává se to pomalu jako když ve velkochovu drůbeže vykrmují uměle různými vitamíny a vším tím ostatním "sajrajtem" chudáčky kuřata atd. jen proto, aby byly prodejné a pěkně vykrmené. To samé se děje s našima dětma. Maminky se přece v období těhulkovství stravují pokud možno zdravě a tudíž není potřeba dokrmovat se ještě těmito uměle vytvořenými preparáty. Pak máte místo 3 - 3,5 kg miminka 4 a vice kg obříka a už je tu problém co s tím? A je nutný SC, protože dítě neprojde porodní cestou...~a~ Samozřejmě jiné je to u maminek které mají diabetes...
babička
  • 
25.2.2009 10:24:54
Markéto, já to nevyčetla, je to z těch lidí cítit na sto honů a jejich pohnutkám sice rozumím, ale nesdílím. Mají k doktorům averzi, a jakoby jim upírali a plivali jim na to dobré, a vidí jen to špatné. Neumějí doktorům odpustit to špatné, tak se radši ohrožují i s dítětem doma, čímž jsou sami proti sobě.

Také bych byla nejraději, kdyby lékaři nechali všechny porody běžet přirozeně a zasáhli, až kdyby nebylo něco v pořádku. No není ideální stav. Ale zcela kvůli tomu odmítnout lékařskou péči, mi moc optimální nepřipadá. To je klukovská trucovina pod vlivem zatměného mozku, ne pod plnou zodpovědností, jak se dotyční holedbají. Někdy se to někomu vymstí, prostě všichni přívrženci vyhledání doktora, "až kdyby něco", jsou podle mě sebevědomí koledníci.
Grainne
25.2.2009 10:13:39
babičko
no já začínám mít podezření, že máš opravdu křšťálovou kouli, jak jsi mě odhadla, to nemáš ani CV, ani dokumenty o vzdělání a dokonce ani motivační dopis.
Vraťme se ovšem k věci.

Jestli sleduješ - tzn. vnímáš sled příspěvků, víš, že jsem několikrát psala o tom, že je dobré, že existují možnosti pro záchranu žen a dětí, když se vyskytnou komplikace.
Lidi z domu taky hasiči nevytahují preventivně, ale proto, že zrovna hoří a lidem hrozí nebezpečí.
Zachraňují, to považujeme za samozřejmé, ovšem kdyby mi hasiči vtrhli do domu a vytáhli mě ven, protože hoří v Austrálii, nebo v našem okresním městě, bylo by mi to divné a myslím, že bych nebyla sama. Nepochybně by to nikdo za záchranu nepovažoval a znehodnotilo by to práci těch opravdu zachraňujících.
Jiná situace je, že hoří sousední dům a lze nebezpečí předpokládat, pak je na místě preventivní evakuace.

Někdo nemá potřebu být zachraňován, pokud není ohrožen. Co je na tom zvláštního, skutečně nechápu. Znevažuje to práci těch ostatních, opravdu zachraňujících.
Nikdo nemá potřebu vystěhovat všechny lidi z domů, protože tu a tam někdo v domě uhoří, nikdo nenastěhuje všechny chronicky nemocné do nemocnice, přestože někteří zemřou, když se zdravotní stav náhle zvrátí k horšímu, čím je tedy zdravá, rodící žena, s předpokladem normálně se vyvíjejícího porodu tak vyjímečná?
Lucka 345
25.2.2009 10:01:04
A je to tu - recept máme na světě !!! ~b~
25.2.2009 9:58:45
Želé také nejím, ale lůj s placentou si klidně na pusu namažu a nikdy by mi nevadilo, že by se jednalo o produkt živého lidského organismu. Má popraskaná pusa dostane přes zimu celkem zabrat a to je jediný lůj, který ji dá do pořádku. A to jsem ještě objevila super vlasový šampon, také s placentou... A je to super!!! Ve škole nás rovněž učily, že lidská placenta slouží ke kosmetickým účelům, ale není to ve smyslu, že by porodnice balily všechny porozené placenty a distribuovaly s nimi kosmetický průmysl. Vždy se pečlivě vybírají...a to jednou za dlouhý čas...~x~
MarkétaP + 4 dcerky
25.2.2009 9:57:09
Babičko, já pořád nechápu, kde si vyčetla, že lidé rodící doma mají něco proti lékařům, když dělají svou práci - tj. zasahují v případě problémů.

S kým mají problém jsou lékaři zasahující do procesu, ve kterém žádné probbémy nejsou.
Lucka 345
25.2.2009 9:55:10
A jsme doma - paní už měla připravený pikantní recept a místo toho pak dělala smažený vajíčka...~n~
[<<Předchozích 270] Příspěvky 271280 z 784 [Dalších 504 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.