babička |
| • |
25.2.2009 8:55:47
Myši, ještě bych chtěla doplnit tvou charakteristiku, že nedomýšlíš, co tady chrlíš - rychleji mluvíš než přemýšlíš. Prostě tady něco jen tak plácáš hlava nehlava i o porodnictví, i tak nějak celkově. On se ten profil osobnosti pisatele projeví třeba na drobnostech, jako zrovna v tvém případě, a to tě ani nemusím vidět. Fakt na takové úsudky křišťálovou kouli nepotřebuju
![]() Nejdřív mě nazveš, že jsem ženština s křišťálovou koulí a s bradavicí na nose, a pak mi chceš jít "prášit starý kožich". To tě nenapadlo, že taková osoba, jakou jsi ji zde podala, má na rameni vždy ještě jednu takovou malou drobnůstku - černého kocoura, kterej tě, myši, sežere, jen co hrdinně rozkopneš dveře? . |
lock |
| • |
25.2.2009 8:54:06
Fillette, a co říkáš této informaci?
"Epiziotomie vzniku hlubokých trhlin nepředchází, ale je naopak často jejich příčinou. Odborná literatura uvádí, že anální poranění zřídkakdy vznikají jinak než samovolným pokračováním nástřihu." Není mi jasné, jak je možné, že i já jako laik se dozvím bez problémů tento fakt, zatímco ty jako profesionál tady pořád hlásáš nepodložené informace, protože tě někdo naučil, že to tak prostě je... To se to k tobě fakt ještě nedostalo? |
kili |
| • |
25.2.2009 1:40:06
Nemyslím si. Vy jste něco zaslechla ?
|
simona, 3děti |
| • |
25.2.2009 1:13:58
mně sestry na nedonošencích, když jsem tam chodila kluky kojit, říkaly maminka/paní dvojčátková. dělaly to do té doby než jsem tam za nima přešla z 6ti nedělí, pak si zapomatovaly moje jméno. přišlo mi to ale hrozně milý.
|
|
|
25.2.2009 0:28:01
No a jak to upravovala? S hořčicí?
|
Bumbi&05,08,10 |
|
|
25.2.2009 0:14:47
definuj "běžný"
vyhřezlý pupečník není vůbec běžnou komplikací |
|
|
24.2.2009 23:37:26
...a já zasejc jo!!!... mimochodem, na rty si patlám placentu koncentrát (žádný jelení lůj s placentou) z lékárny, prodává se normálně v tyčince a popravdě, neznám nic lepšího - kam se hrabou labela, astridy a jelení loje s bůh ví čím! Neznám fakt nic lepšího na rozpraskaný rty, odřený nos od rýmy nebo dětské lyšeje na pusince, když se na větru olíznou! Momentálně s Kubčou aplikujeme oba dva, páč máme rýmu jako trám a jen díky zmiňované placentě se nám daří udržet kožní epitel nos-ústa v přijatelném stavu. Máme oba svou a já na ní fakt nedám dopustit od mých cca 10-ti let!!!
A fakt je mi šumák, z čeho se to vyrábí - já znám placentu jen živočišného původu a vzhledem k tomu, že se kvůli tomu nic ani nikdo nezabíjí - nemám co řešit.... ...lehce mi mozek nebere, když se kdejaký "cimprlich" oklepává z želatiny, v kupovaných salámech a kupovaném jídle vůbec je sajrajtů.... a želatina je téměř ve všem, včetně jogurtů... ... asi že jsem z vesnice, tak tohle fakt neřeším... |
|
|
24.2.2009 23:17:41
No přece nebudu zakládat hnutí na podporu něčeho zavedeného, fungujícího a naprosto převládajícího, masově využívaného a oblíbeného, ne?
Věta o tom, že nechceme sanitky, byla tak trochu proti vaší dnešní oponentce babičce. Náhodou mě dneska neiritujete, pokud mi někdo napsal, že jsem frigidní (to teda jsem, páč mám těžkou chřipku) nebo, že nemám pudy (co pudy, já nemám nic), tak jsem to velkoryse neviděla ![]() Mně ten článek vůbec neštve. Myslím si, že je legitimní odmítnout péči tam, kde mi nevydají placentu. Ale také si myslím, že se rodičé moudře smířili s tím, že ve střední Evropě 21. století je v tom případě k dispozici svépomoc. A křivdíte mi, páč jsem zcela v úvodu psala nějaký Štěpáně, že ti doktoři jsou dementní, když takovou kravinu neakceptujou. ![]() |
Shayla a 3 kluci |
|
|
24.2.2009 23:13:32
Heleno, ale ty jsi nerodila normálně.
|
kreditka |
|
|
24.2.2009 23:12:29
Nevím ještě před cca 8 lety jsme se učily při probírání masa, že ze zvířete se využije prakticky vše, jsem sice masožravec, ale při představě že jím kopyta či rohy se mi svírá žaludek
Toto jsem našla: Želatina Na toto téma nám stále chodí mnoho dotazů a na želatinu se ptají i návštěvníci našich přednášek. Co tedy je želatina? Želatina se získává vařením kůží, pojivových tkání a kostí zvířat, nejčastěji prasat a hovězího dobytka. Používají se k tomu vedlejší produkty, t.j zbytky, masného a kožedělného průmyslu (ano, gumoví medvíd-ci mohou být vyrobeni z toho co zbyde při výrobě bot vašeho souseda). Jako "přírodní" látka je želatina v potravinářském průlmyslu hojně používána. V čem se želatina používá? Na výrobů želé - dortových polev, aspiků, gumových medvídků a podobných bonbónů, na zahuštění zmrzlin, jogurtů apod. Někdy I samotná - v potravinových doplňcích. Proč ji výrobci používají? Používá se velmi často, protože je to velmi laciné zahušťovadlo. Existuje rostlinná nebo syntetická želatina? Ne, pokud je někde uvedena ve složení želatina, vždy je živočišného původu. Želé ale lze vyrábět i z pektinu nebo agaru. Jak lze želatinu nahradit? Při vaření a v potravinách se místo želatiny používá pektin a agar. Narozdíl od želatiny, která je bílkovinného původu, jsou agar a pektin sacharidy. Jsou opravdu gumoví medvídci živočišného původu? Ano, ve většině případů jsou z vepřové želatiny. Mnozí vegetariáni to nevědí, nebo raději nechtějí vědět. V některých zdravých výživách lze opatřit i neželatinové gumové medvídky a podobné cukrovinky - čtěte ale pečlivě složení, některé jsou jen z bio želatiny, a ta je pochopitelně také z mrtvých zvířat, i když pocházejících z ekochovů. Jak želatinu poznám ve složení potravin? Až na některé výjimky je vyznačena na obale ve složení produktu. Je značena jako "želatina". V zahraničí má někdy přiřazené i E - číslo E441. U nás je E 441 ale hydrogenovaný řepkový olej. Dobrou chuť ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.