| Grainne | 
|   | 1.3.2009 19:31:03 Já bych to nehrotila s tím břichem, řekněme to jinak - informovaný souhlas s tím, že je dítě někam odneseno a vyšetřeno. Ono je to totéž, ale zní to líp.  Vzhledem k tomu, že někde se už umí vypořádat i s tím vyšetřením na břiše, zase nic tak strašného, pokud by souhlas dán něbyl, bych v tom neviděla. Za fyziologického novorozence jsem tu dostala "výchovný pohlavek", tak řekněme u dítěte, které nevyžaduje zvláštní zdravotní péči. | 
| Majda pajda | 
| • | 1.3.2009 18:56:55 Zuzini, ty jsi trapná, jak pořád sleduješ tu diskuzi (jak slípka): co kdyby náhodou zas někdo napsal něco špatného o domorodkách,že?    | 
|   | 1.3.2009 18:44:01 Holky, bavíme se stále o informovaném souhlasu rodiče s poporodním vyšetřením mimo tělo matky? | 
| Grainne | 
|   | 1.3.2009 18:42:30 kili, pohledám | 
| Grainne | 
|   | 1.3.2009 18:41:41 Libik, proti zdravému rozumu nelze celkem nic namítat, pokud se ovšem budeme bavit o dokazování, zdravý rozum není důkaz. Pokud bude NE ze strany pacienta chápáno jako NE, pak je to o zdravém rozumu. Pokud ovšem NE bude připisováno hysterické, nepřiměřené, hormonální a já nevím jaké reakci a nebude mu přisuzována hodnota NE, bude případná žaloba o důkazech. Důkazem bude písemný materiál. Většinou je to bravurně obejito tím, že žena při příjmu podepisuje hromadu lejster, kde ani neví, co všechno podepisuje. Ještě že mi před SC nepodstrčili souhlas se sterilizací, podepsala bych ho taky. Naštěstí už to vyšlo z módy. Zatím ještě nikdo žádnou žalobu nepodal, já se jen divím, že si lékaři nekryjí v tomto ohledu záda. | 
|   | 1.3.2009 18:32:55 Libiku, to podepisování chrání lékaře, aby mohli prokázat, že opravdu konali se souhlasem pacienta/jeho zákonného zástupce ;o) Jako jestli se rozhodnou, že každý prd podepisovat nebudou, je to OK a plně to chápu, ani zákon nemluví o tom, že by informovaný souhlas musel být nutně písemný. Záleží na nich (t.j. lékařích), jak by byli schopni u soudu prokázat, že zákrok neprovedli proti vůli pacienta/zákonného zástupce (případně že souhlas sice dal, ale jenom proto, že od lékařů nedostal kompletní informace), kdyby ten tvrdil, že ano   Každopádně souhlas lékaři mít musí, ať už písemný nebo ústní. | 
|   | 1.3.2009 18:23:38 Grainne, já si myslím, že nejlepší princip je princip zdravého rozumu a žádná byrokracie, jíž je např. podepisování samozřejmostí, ho nemůže nahradit. | 
| kili | 
| • | 1.3.2009 18:10:02 - netuším, který příspěvek zmiňujete | 
| Grainne | 
|   | 1.3.2009 16:45:06 kili, jestliže je váš osobní přístup v téhle rovině, kdy z vašich příspěvků můžu usuzovat, že není v rozporu s požadavky rodičů, především tedy matky novorozence, potom nechápu ten konkrétní příspěvek o nevhodnosti péče konkrétně na vámi vedeném oddělení. Domníváte se tedy, že je smyšlený, částečně, nebo celý? Je zkreslený? Ještě mě napadá, zda nedošlo k nějakému pochybení ze strany podřízeného personálu, nemám na mysli pochybení ve smyslu způsobení újmy, ale např. v chybné komunikaci, v chybném poskytování ošetřovatelské péče apod? Obvykle totiž nemám problém domluvit se s ošetřujícím lékařem, ovšem vzápětí jsem nucena čelit atakům zdravotních sester, kdy domluvené nějakým způsobem narušuje zaběhané stereotypy. | 
| kili | 
| • | 1.3.2009 13:04:13 - napsala jste :  " Legislativou je míněna Úmluva o ochraně lidskýc práv, její část Úmluva o biomedicíně, která je Ústavou ČR nadřazena běžným zákonům, jejíž součástí je požadavek informovaného souhlasu. " Tu pak nejde ani tak o samoúčelné sledování precisnosti, ale o to, máme-li na mysli stejnou věc. To, co jste napsala, mne docela zmátlo, proto jsem následně uvedl, co předpokládám že míníte. - nezpochybnil jsem právo žalovat, naopak jsem napsal, že v tom nic nikomu nebrání - příspěvky zdejší diskuse nejsou věrohodné a tak ani směrodatné, při hodnocení se opírám o validní podklady a v jistých ohledech (např. při hodncení spokojenosti) i o nezávislé přístupy a způsoby - nejen vyšetření, ale ani zdravotní péče vůbec, nemají za cíl rušit soukromí a individuální zájmy pacienta více, než je zapotřebí. To není věc kompromisu, ale jednoho z cílů péče, a to nejen péče o novorozence právě narozeného. | 
 Rybářský denČeské Budějovice
Rybářský denČeské Budějovice   Povídání o bylinkáchChrudim
Povídání o bylinkáchChrudim   Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou   Vítání sv. MartinaBlansko
Vítání sv. MartinaBlansko   Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  Další akce nalezte zde
 Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997
Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997 Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997
Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997 Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997
Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997 Churros/Simča, dcery *1988 a 1997
Churros/Simča, dcery *1988 a 1997 Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997
Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997 Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997
Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997 Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/ Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997
Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997 Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997
Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997 Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997
Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.