| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme normálně

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 784 [Dalších 714 >>]
Grainne
1.3.2009 12:48:59
kili, nevím, co jsem napsala, jestliže ne zkrácenou verzi. Jestliže budu bedlivě sledovat preciznost každého výrazu, unikne mi podstata věci a zase se dostaneme k tomu, co kdo z nás tím myslel, nebo nemyslel. Za podstatné bych považovala fakt, že jste bez problémů porozuměl, co mám na mysli.

Smysl žaloby by byl spekulativní do okamžiku, než by k něčemu takovému fakticky došlo a poté do chvíle, než by o ní rozhodl soud. Můžeme zpochybnit smysl, ale ani pochybný smysl nebrání podání, podstatu může zpochybnit soud.

Jestliže vy nepovažujete určitý systém péče o novorozence za kontroverzní, já podle zdejších diskusí vnímám opak. Samozřejmě jen u části diskutujících, ale není to ojedinělý hlas.

Kompromisem rozumím provedení potřebných vyšetření tak, aby byl co nejméně narušován fyzický kontakt matky a dítěte, z důvodu klidu matky a provedení vyšetření na takové úrovni, aby pediatr mohl za vyšetření zodpovídat.
Grainne
1.3.2009 12:31:44
Rodila jsem mrtvé dítě a mám úplně opačný postoj k věci, než ty.
1.3.2009 12:25:30
Autor patrně ještě nezažil porod mrtvého dítěte s vlastní ženou, že mluví o "zodpovědnosti za vlastní rozhodnutí". Ono je něco jiného o tom psát a předpokládat, že se to nestane, a něco jiného to prožít. Rodila jsem mtvý a už notně autolyzovaný plod ve 33.týdnu těhotenství z plně zdravého a nekomplikovaného prvního těhotenství. Nikdy si nepřestanu vyčítat, že jsem podcenila navrhovanou hospitalizaci ( jako prvorodička jsem neměla potuchy o její důležitosti, gynekoložka dala na moje prosby s tím, že se mám dostavit při prvních špatných příznacích ). Neměla jsem žádné příznaky, které by vypovídaly o ukončení těhotenství, sama jsem proto pak málem žemřela na sepsi. Nemohla jsem se z toho dostat, pak jsem nemohla z psychických důvodů ( prý ) znovu otěhotnět, teprve po 4 letech a návštěvách centra asistované reprodukce jsem po povzbuzující hormonální léčbě otěhotněla. Popravdě jsem se smířila s IVF a v tom okamžiku se nám spontánně povedla dvojčata, páreček. Není to náhrada, jsou to jiné děti s jiným osude. Proto apeluji na zdravý rozum a odmítám novodobé teorie přirozenosti ( témata porodů, kojení, jeslí, umělých limonád atd. ). Porod v nemocnici sice není přirozený, rozhodně však spěje ve většině případů k zachování plodů a jejich vývoji. Je to asi stejné dilema, jako učitelka jesliček kontra studentka přivydělávající si hlídáním dětí, kojení kontra umělá výživa, atd., jak je výše uvedeno.
kili
  • 
1.3.2009 12:20:58
- nepoužila jste zkrácenou versi názvu Úmluvy

- spekulativní na oné úvaze je především samotný smysl oné žaloby

- lékař žádné prohlášení nevydává, zhodnotit zdravotní stav novorozence může jen patřičným vyšetřením, o němž vede záznam

- nepsal jsem nic o boji, to je příliš silný výraz

- nemyslím si, že by ona otázka vyvolávala spousty kontroversí

- nevím, jaký kompromis máte na mysli, vyšetření může být buď provedeno správně nebo vůbec, ohledně vyhovění oběma stranám je možno zvážit onu uvedenou moji zkušenost s cca 35 000 vyšetření a pokud vím ze zkušeností jiných, pak stížnosti se spíše týkaly neprovedení nebo nesprávně provedeného vyšetření, případně zpochybněných nálezů

Grainne
1.3.2009 11:48:10
Libik, Zorro mstitel?
Tak to fakt ne. Sleduju jenom určitou linii. Jestliže se vyskytne pocit nesvobody rozhodování v důsledku uplatňování jakéhosi vžitého postupu, zajímá mě, jak určitou věc prosadit, aniž bych se dostávala do rozporu s pediatrem na jedné straně a musela několik let trávit soudními spory na druhé straně.
Jde mi o nějaký princip, o svého novorozence se když tak postarám.
Grainne
1.3.2009 11:44:06
Libik, boj v osobní rovině si odpustím a nejde mi o mého, ani žádného jiného konkrétního novorozence.
Myslím, že takticky by byl požadavek omluvy výhodnější.
Grainne
1.3.2009 11:42:04
Libik, to, že je právo tu a tam obtížně vymahatelné u našich soudů, nic nemění na tom, že existuje. Se vžitým můžu souhlasit, protože je to vžité a obvyklé a jsem s tím ztotožněna, nebo nejsem, nesouhlasím a pak můžu hledat oporu v zákoně pro svůj nesouhlas.

Částkou tady operuješ jen ty, může být požadována i pouhá omluva. Pokud bych šla do podobného sporu, bylo by to pro mně postačující. Krom toho i výhodnější - bylo by jasné, že naprosto nesleduji majetkový prospěch a jde mi o princip, který považuju za správný.
1.3.2009 11:38:42
Grainne, ty jsi takový Zorro mstitel, viď.
Zkus pro začátek pochopit, že u toho soudu stojíš za sebe, takže musíš vědět, co se ti stalo a jak si to ceníš. Pro obecnou spravedlnost vznikají revoluce, nikoliv soudní spory.

Co se ti stalo, když ti pediatr prohlédl novorozence, aniž bys mu dala písemný souhlas k tomuto úkonu. A ještě čím své tvrzení podložíš.
Líza
1.3.2009 11:35:58
Pokud zákon říká něco jiného, než co je vžité (například je vžité, že lékařy neinformují pacienty před zákrokem o jeho rizicích, je vžité, že jim nezpřístupňovali informace ze zdravotní dokumentace), co se musí dodržovat? To vžité nebo ten zákon?
1.3.2009 11:34:33
Jestliže je něco vžité nebo obecné, bývá tendence předpokládat, že to zúčastnění vědí, takže si to písemně nepotvrzují. V této rovině je prohlédnutí dítěte pediatrem po porodu a vaše následné žaloby.

Ale skutečně by mě zajímalo, jakou částku byste chtěly za to, že vám porodnice nedala podepsat souhlas, že vám po porodu pediatr prohlédne dítě.

Jinak tedy by se tomu samozřejmě drobnou byrokracií dalo předejít. Nemyslím si, že by bylo lidským právem rodičky potažmo dítěte, aby lékař vykonával praxi za podmínek, které mu ji ztěžují nebo znemožňují, zvláště jsou-li dostupné jiné.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 784 [Dalších 714 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.