| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyjádření Hnutí za aktivní mateřství k případu úmrtí dítěte po porodu doma

[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 788 [Dalších 628 >>]
zuzini
12.3.2009 13:54:38
Další taková :-©
zuzini
12.3.2009 13:50:32
Singero, jsi nějak mimo, ne? Proč teď řešíš Cizinku, když se tu jedná úplně o někoho jiného?

A aby bylo pro jednou jasno:

Psala jsi, že zas domarodky přesvědčují, jak je rození doma skvělé. Na což Ti Cizinka odpověděla, že nejspíš trpíš halucinacemi. S čímž souhlasím, protože jsem za dobu co debaty o porodech čtu nic takového nezazanmenala.

Ty máš za to, že je sprostá Cizinka na tebe, já mám za to, že jsi sprostá ty na domarodky, protože záměrně lžeš a vymýšlíš si hovadiny.
singera
  • 
12.3.2009 13:49:02
jo jo je to bludný kruh...
Kdyby byla vyšší poptávka byla by i vyšší nabídka
12.3.2009 13:47:05
Lotko, prosím, přečti si aspoň část diskuze pod článkem. Myslím, že ti to prospěje (evidentně jsi četla jen titulky v bulváru) a příště si už nedovolíš tak nelidsky osočovat matku ve smutku.
singera
  • 
12.3.2009 13:45:26
Někdo takovým stylem vystupuje :-(
MarkétaP + 4 dcerky
12.3.2009 13:43:10
Singero, jeden problém je (ne)proplácení péče pojišťovnou, dle tabulek je proplacen pouze porod vedený lékařem,a to i v případě, že porodu ve skutečnosti asistovala pouze PA v porodnici. Že je to diskriminace celé profesní skupiny je celkem jasné, ale na soukromé PA to má největší dopad.

Druhý problém je absence komunikace (v lepším případě, v horším záměrné škození) mezi PA a nemocnicí, kam PA přiváží rodičku, u které by se mohla vyvinout komplikace (a to např. i zastavený porod, případně neodlučující se placenta - vše stavy, které nevyžadují rychlý zásah, ale už jsou předzvěstí patologie). Nemluvě o něčem, kde je potřeba rychlý zásah, jako třeba vyhřeznutý pupečník (kompliace mimo porodnici vzácná, protože souvisí s prasknutím plodové vody, když je dítě ještě vysoko, může se stát i ženě, která doma rodit vůbec neplánuje).

Třetí problém je neochota magistrátu uznat proodní dům jako zařízení, ve kterém je možno rodit - zde je to zcela na libovůli úředníků, protože zákon to nezakazuje. Stejně tak nedávná přednáška pro pražské matrikářky, jak co nejvíc zkomplikovat rodičům domarozených dětí vydání rodného listu - např. požadování potvrzení od gynekologa (!).

Čtvrtý problém je obecné klima pohlížející na PA chodící k porodům doma jako na ženu nedůvěryhodnou a tudíž nezaměstnávanou - v republice není tolik žen, které by chtěly rodit doma, aby to uživilo PA (nejlépe dvě PA) v nějakém rozumném prostoru, a tudíž by potřebovaly kromě této praxe také třeba pracovat částečně v porodnici.
12.3.2009 13:42:30
Jo a přijde mi sranda, jak si myslíš, že pokud je v rodině víc než 1-2 děti, tak na nějakým tom umřetým při porodu nesejde.~t~
singera
  • 
12.3.2009 13:42:03
No právě. Nedostatek PA.
Někdo psal, že 3% rodí doma?
Já myslím, že s tím stejně nic neuděláme. Je to bludný kruh...
Tulka
12.3.2009 13:41:37
Teda Lotko,to valim bulvy.Že se umíralo,o tom žádná,ale 50 procent?To jsou nové informace~a~
Myslíš, že cizinka, protože jsem napsala svůj názor, se ke mne může chovat sprostě a urážlivě?
  • 
12.3.2009 13:40:37
Myslíš, že cizinka, protože jsem napsala svůj názor, se ke mne může chovat sprostě a urážlivě?

Cizinka může být sprostá na všechny, ale nikdo jiný ne.To je hned oheň na střeš.
Že vám to domorodky není trochu trapný, to ji tak obdivujete nebo jste z ní padlí na zadek.Je sprostá na všechny a vám to nepřijde ani malinko nefér.
[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 788 [Dalších 628 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.