| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyjádření Hnutí za aktivní mateřství k případu úmrtí dítěte po porodu doma

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 788 [Dalších 618 >>]
12.3.2009 13:39:59
Lotko,

když se neodhalí vada, může to znamenat samozřejmě odmítnutí diagnostiky, ale taky nemožnost diagnostiky, případně chybu diagnostiky.
Navíc bylo velmi důrazně (i když neochotně) řečeno, že úmrtí nesouvisí s domácím porodem a nastalo by tak jako tak.

Víš, že to co píšeš, je drzé?

Co když sem chodí ta matka?
singera
  • 
12.3.2009 13:35:54
Taky si myslím, že by tu možnost mít měly. Když jsou zdravé a v průběhu těhotenství neměly problémy
Ale proč doma rodit nemůžou?
Lotka 3 děti
  • 
12.3.2009 13:35:45
Je mi líto toho dětátka - proč matka za něho rozhodla a nedala mu šanci přežít. Zaráží mě dvě věci:
1. Jak je možné že porodní asistentka připustila domácí porod, když dítě bylo nemocné. Buď je tak nezodpovědná, nebo o tom nevěděla....
2.Když o tom nevěděla tak to matka buď zatajila, nebo nechodila na prohlídky k lékaři a odmítla vyšetření(krev, odběr plodové vody, ultrazvuk), kde by se na tuto vadu přišlo.
Ať je to tak či onak , porod doma je podle mě hazard za životem toho malého. Vím že ženy dříve rodily jen doma, ale úmrtnost děti i žen byla 50% a hlavně dětí v rodině bylo víc ne jen 1-2 jako v dnešní době.
Cow :-)
12.3.2009 13:35:16
Není dotažená legislativa, nejsou dostatečně "vychované" PAtky pro DP.
singera
  • 
12.3.2009 13:33:29
Já psala kdyby. Taková scifi úvaha.
Crowko, nevíš prosím Tě, kde je ten problém, který nechce umožnit rodit ženám doma?
myš
  • 
12.3.2009 13:31:48
Singero

já myslím, že pokud se porod doma stane zcela akceptovaný a "legální", tak doma bude nadále rodit jen malé procento žen, tak jak to funguje v některých zemích záp. Evropy. Fakt nečekám, že to tu bude druhé Holandsko a 90% žen tak podle mě nikdy rodit nebude. Ledaže by se situace otočila a porod doma by byl všem vnucován jako jediná správná možnost, tak jak je to teď s porodama v porodnicích, ale to je taky nesmysl.

I kdyby doma rodilo jen nějakých 2-5% žen, tak tu možnost by mít měly, ve vyspělých zemích to tak funguje, tak proč ne tady, že.

singera
  • 
12.3.2009 13:31:18
Však jo.
Ale stejně by mne zajímalo, co všechno musíš udělat, abys mohla rodit doma. Kde je ten problém, který to nechce umožnit?
Taky by mne zajímalo, jestli např. existuje nějaký seznam porodních asistentek v jednotlivých okresech, ohodnocení asistentek atd
Jestli znáte nějaké www.stránky o domacích porodech a PA sem s nimi.
singera
  • 
12.3.2009 13:25:48
Moc tu větu, cos mi napsala, nechápu. Myslíš, že cizinka, protože jsem napsala svůj názor, se ke mne může chovat sprostě a urážlivě?
Tulka
12.3.2009 13:24:33
singero,rodit jen doma,to by asi nikdo nechtěl.Je přeci jasné,že ne každé těhotenství probíhá dobře a potom jde v porodnici opravdu o zachraňování života.To je bez debat a tam nikdo doktorům zásluhy neubírá.
Cow :-)
12.3.2009 13:24:11
Sinergo, no vzhledem k tomu, že existují prodnice, kde se musíš předem zaregistrovat, abys tam pak mohla přijet k porodu a bez registrace máš smůlu, tak v nejbližší době nehrozí, že by doktoři něměli do "čeho píchnout" a byli bez financí. Jinak by se pohlíželo na věc, kdyby byla nízká obložnost oddělení.
U nás se před rokem mluvilo něco o 3% domarodících žen...kdeže 90%~a~
[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 788 [Dalších 618 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.