singera |
| • |
12.3.2009 13:22:53
Však jo, ať si každý rodí, kde chce. A kdo to domorodkám zakazuje rodit doma, lékaři?
(Jen by mne prostě zajímali, ty statistiky, když se o nich tady pořád píše...) Ale je fakt v pořádku, že každý může vyslovit svůj názor. Taky je v pořádku rodit doma nebo v nemocnici. |
singera |
| • |
12.3.2009 13:18:21
O tom, že by byli lékaři bez peněz tady někdo psal.
Já jen psala, že mne "osobně" by to prostě zajímalo, jaké by byli statistiky, kdyby se opravdu rodilo jen doma. Jestli by to bylo stejné jako např. Anglii a tak. Souhlásím, že každý má právo se rozhodnout, zda rodit doma nebo v nemocnici. Jinak, prosím, napište mi, co musí člověk vše udělat, aby mohl rodit doma. Co je třeba zařídit? A kdo dělá největší problém? |
Tulka |
|
|
12.3.2009 13:17:32
Singero,opravdu se nebojím,že by doma rodilo 90 procent žen,ostatně,tohle je mi vážně úplně šuma fuk.Je to na rozhodnutí každé ženy a každá žena v tomhle státě je snad svéprávná bytost.Mě jde jemom o to,aby se na takové ženy většinová společnost nekoukala jako na lehkomyslné a naivní husičky,které vůbec netuší,co činí.Myslím,že už se okolo toho napsalo opravdu dost.
|
Grainne |
|
|
12.3.2009 13:13:39
Já jsem ti napsala, že ho vajádřila špatně a urážlivě a proč to bylo špatně a urážlivě.
|
singera |
| • |
12.3.2009 13:10:12
Graine, čti pořádně, Já jsme nic o sobectví a hazardu nenapsala! Jen jsem napsala, že má Petra "kurva fix" právo vyjádřit svůj názor.
|
Beezi,V+J |
|
|
12.3.2009 13:08:27
Proboha, Singero, kde někdo píše, že kdyby se rozšířila možnost uznávané volby na porody doma, byli by doktoři bez práce a bez peněz?? Kde někdo píše, že by tak rodilo více než 50% žen, nebo jak to básníš??
Pokud vím, tak se stále zdůrazňuje, že porod doma byl, je a bude menšinovou záležitostí (a je tomu tak i ve všech zemích, kde je uznávanou součástí systému). Nikdo ho nikomu nenutí a nikdo netvrdí, že když se změní podmínky bude se doma rodit masově. ![]() |
singera |
| • |
12.3.2009 13:04:48
Tulko, máš pravdu...Ještě se mi nestalo, že by se přihodilo něco špatného při porodu doma. Žádná z mých kamarádek ještě nerodila doma. Až to bude běžnou věcí, bude tak rodit 90% žen, dojde k nějak.jobovkám.
Ale měli bychom statistické výsledky a mohli porovnávat. Osobně by mě fakt zajímalo,jak by to dopadlo kdyby se (např. od června)mohlo v ČR rodit bez problémů doma. Kolik lidí by to uvítalo? Opravdu by byli dr. v nemocnicích bez peněz, jak tady někdo výše píše? Opravdu by alespoň 50% rodilo doma? Bylo by dost kvalifikovaných porod."babek"? Kdysi byla na každé vesnici jedna porodní babka, k babi chodila i po narození miminka, masírovala děťátku nohy, aby mělo dobré kýčle. K sousedce taky chodila, miminko mělo nožičku prý nějak špatně vybočenou z porodu, ale ona to prý rozmasírovala. Horší bylo, když rodili na vesnici 2 ve stejnou dobu...´=) mno to je z vyprávění babičky |
kreditka |
|
|
12.3.2009 13:02:17
![]() |
Tulka |
|
|
12.3.2009 12:58:29
Mili,řekla bych ti,že jsi to hezky napsala,škoda jen,že je to pravda a že je to tak smutný.
|
Grainne |
|
|
12.3.2009 12:53:16
Singero, jsme zase u toho. Když řekneš, že je něco hazard, musíš to doložit. Když světu sdělíš, že máš pocit, že je to hazard, fajn. Když řekneš, že něco je pro tebe hazard, tak diskuse končí, protože soudný člověk předpokládá, že víš, proč je něco pro tebe hazard.
Když předložíš myšlenku ve formě otázky, zda je to hazard, dojde k diskuzi a zjistíš, jak se věci mají, pokud se umíš orientovat v textu. Pokud někoho nařkneš, že je sobec a nedáš mu prostor k obhajobě, zákonitě ho nas...š. V takové formě je to urážka. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.