cizinka1 |
|
12.3.2009 11:15:39
No, a ted shrnu, proc tady cast zen tvrdi, ze lekar zna pramalo o fyziologickem porodu (zaminka teto debaty). Nejde o to, ze on nezna hranici, od ktere porod fyziologicky se lisi od patologie. Jde o to, ze on nevidel, jak vypada fyziologicky porod bez zasahu, dokonce vetsinou neumi prirozeny porod jako metodu, ktera velice uspesne zachovava vysoke procento porodu fyziologickym. Tato cast porodu je pro nej terra incognita. neni v nej ani systematicky skoleny ani nema dostatek prakticke zkusenosti.
Omlouvam se za roztrzite psani, delam zaroven neco jineho. |
cizinka1 |
|
12.3.2009 11:05:50
Pardon, Lupusi, nevymazala jsem tvuj prvni odstavec.
Bohuzel, pokud PA Kacenky nebyla by skolena v prirozenem porodu, jeji porod by tezko se dalo oznacit za porod s minimem zasahu. KTG a vaginalni vysetreni je take zasah, bezna vyhlidka vyvolavani, episiotomie a cisare i v tech malych porodnicich je neopodstatnene vysoka. |
Kačka,Nikolka3 a Domča2 |
| • |
12.3.2009 11:03:37
Souhlasím,v našich podmínkách je porod doma příliš veliké riziko.Podle mě je to spíš o sobectví,porod není nikdy příjemná záležitost,taky jsem z porodnice nebyla kdovíjak nadšená,ale měla jsem aspoň jistotu,že je o děti postaráno.Nikdy bych neupřednostnila vlastní potřeby před zdravím svých dětí.A o to tu jde,maminky si vzpomenou že doma to pro ně bude příjemnější a na následky nekoukají.Pak je z toho akorát neštěstí :-(
|
cizinka1 |
|
12.3.2009 11:03:32
Lupusi,
Já jsem nepsal, že Kačenka porodí s PA školenou v přirozeném porodu, já jsem psal, že Kačenka může porodit v porodnici s PA a doktora nevidět, pokud jde všechno OK. Tudíž minimální intervence a ne každý porod v porodnici musí znamenat to co tu padlo. "v jakých podstatných bodech se odlišuje pojem přirozený porod od pojmu fyziologický porod." Odlisuje se prede vsim tim, ze je METODA, fyziologicky porod je STAV (porod bez patolegie). Smysluplne odlisovat prirozeny porod da pouze od porodu aktivne vedeneho coz je take metoda. Body: 1) duraz na psychicke a fyzicke pohodli a svobodu projevu rodicky, vcetne splneni jeji kulturnich predstav o bezpecnem porodu. 2) kontrola stavu pouze pozorovanim a obcasnym poslechem ozev, pokud porod fyziologicky (neni naznak patologie). Rychlost postupu neni dulezita, dulezite, jako naznak nastupu patologie je pouze stagnace porodu a dlouhodobe oslabeni delozni cinnosti. 3) neurychlovani, zadna amniotomie, synt. hormony ani klystyr, 4) nefarmaceuticke metody tiseni bolesti, 5) zadna episiotomie z preventivnich duvodu, 6) poloha spontanni, na zadech vsak nedoporucovana, 7) vyckavaci pristup v 3. faze porodni 8) dite po porodu patri k matce. "A asi neakceptuju, jak tady padlo, že pod pojmem fyziologický porod si každý představuje něco jiného." Ja take ne. Jen ze vagnost pojmu patri k laicke diskusi. V lekarske literature je to stav bez patologie, a i prirozenaci jim operuji s celou jistotou, jako hranici, kde intervence jsou neopodstatnene. |
Puma |
|
12.3.2009 10:43:49
Přirozený způsob porodu bych popsala jako snahu rodící ženě poskytnout takové prostředí a zkušenosti, které budou maximálně eliminovat medicínské intervence. Pokud nenastanou komplikace, označila bych takový porod jako přirozený.
|
Grainne |
|
|
12.3.2009 10:42:49
http://www.porodnici.cz/pece-za-porodu-a-vedeni-porodu
Toto je tedy patrně fyziologický porod dle porodníků. Naproti tomu stojí názor, že aktivně vedený porod není fyziologický porod. Co teď s tím? Myslím ve vymezení pojmů? |
Dana a dvě holky |
| • |
12.3.2009 10:36:10
Možná si vůbec nepochopila očem jsem psala. Psala jsem hlavně o tom, že ta jistota není nikde ať už si myslíš co chceš. Nepatřím k hysterkám a chtěla jsem jen nastínit co se přihodilo. Jde o to, že odsuzuješ něco o čem zřejmě nic nevíš. Skutečně si myslíš, že každý doktor je machr a porodní asitentka je na ozdobu? Opravdu si myslíš, že i když jsi v nemocnici jsi naprosto v bezpečí, protože i doktoři jsou chybující lidé. Nechci zpochybňovat doktory ani nikoho jiného, jen si nemyslím, že porod doma je tak strašně rizikový a umírají u něho děti a matky jak to bývá prezentováno. Opravdu přečti si něco. Tvoje názory jsou tvé a nikdo ti je nebere, ale nenazývej mě a ostatní hysterky. To samé bych mohla napsat o tobě. Díky
|
|
|
12.3.2009 10:34:57
Já bych si to Bell asi taky tak nějak představil, ale jelikož nechci dát na své představy, ptám se
. |
|
|
12.3.2009 10:32:20
Já jsem nepsal, že Kačenka porodí s PA školenou v přirozeném porodu, já jsem psal, že Kačenka může porodit v porodnici s PA a doktora nevidět, pokud jde všechno OK. Tudíž minimální intervence a ne každý porod v porodnici musí znamenat to co tu padlo.
Přirozený porod je metoda? No asi ano, proč ne, ale mne zajímalo, v jakých podstatných bodech se odlišuje pojem přirozený porod od pojmu fyziologický porod. A asi neakceptuju, jak tady padlo, že pod pojmem fyziologický porod si každý představuje něco jiného. S takovou terminologickou rozbředlostí se nedá moc nikam dojít. Pokud je "fyziologický porod" pojem medicínský ( asi? ) tak je někde definován v rámci standardů odborné společnosti. A ne, že si pod tím představuje každý něco jiného. Tedy ano, atˇsi každý představuje co chce, ale je třeba odlišit co je představa a co je pojem. |
Grainne |
|
|
12.3.2009 10:29:31
Lupusi, ano, tady si dejme tomu vymezíme pojmy a jen tak na okraj, pokud se má jednat o pojem, měl by být chápán různými lidmi stejně, jinak to není pojem. Ono jde o sjednocení tohoto pojmu obecně. Což momentálně není.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.