Zuzana |
| • |
14.3.2009 1:17:18
Muzete prosim napsat o tom vic? To by me zajimalo, kdo jim to prednasel a co presne se jedna? Co by na to rekl ombudsman. Samozrejme nikdo neni povinen se nechat vysetrovat gynekologem. To snad ani neni pravda... :-(
|
|
|
14.3.2009 0:40:50
keď tomu veriš, tak nedaj si to vziať, dobrou
![]() |
|
14.3.2009 0:38:41
To se nedá říct - nepřinesl. Jsem ráda, že jsem rodila doma - bylo to opravdu v dané situaci pro mě i dítě to nejlepší. Proti třetímu dítěti hraje víc věcí - finance a moje psychická kapacita (dvě jsou momentálně tak akorát
) |
|
|
14.3.2009 0:26:30
Veveruše, upřímně řečeno v tvém bludném kruhu je začarováno zjednodušené hodnocení prvního porodu jako dryáčnického ze strany lékařů. A jelikož ti ani druhý porod, tedy domácí porod, nepřinesl, co jsi čekala, jsi nahraná. Přesto stále věříš formulkám o jediném možném. Není to škoda? Mít tři děti je tak pěkné
![]() |
|
14.3.2009 0:03:01
No, možná tomu nebude moc lidí věřit, ale mě vedl k porodu doma strach o dítě, strach, co by se mu mohlo stát v porodnici. Při prvním porodu jsem šla do porodnice beze strachu, a přesto se mi porod zastavil - jak jsem později zjistila, zřejmě i díky podávání léků, u kterých mi nebyly přesně sděleny účinky. Dělohu napřed zbytečně (ano, zbytečně - porod se teprve rozbíhal a dítěti zatím nic nehrozilo) popoháněli, aby nakonec, v samém závěru porodu, stahy úplně ustaly (přes megadávky oxytocinu). Jen díky štěstí na lékařku porod neskončil kleštěmi, jen s tlačením na břicho a nástřihem. Ale ten strach ve mně, když volali primáře, a to překvapení, že ze mě vymačkali ŽIVÉ a zdravé dítě, jen velmi lehce přidušené, na to nikdy nezapomenu. Byla jsem si jistá, že díky tomuto zážitku by se mi v porodnici druhý porod nejspíš opět zastavil, bez ohledu na to, jak by byl veden. A zastavený porod dítě vždycky ohrožuje (znamená obvykle nutnost operativního zakončení porodu). Jelikož jsem pravidelně chodila do poradny a všechna zjistitelná zdravotní rizika byla vyloučena (vcestná placenta, zjistitelné srdeční a jiné vady dítěte, infekce streptokokem a jinými mikroorganismy, na které se dělají testy atd.), vyhodnotila jsem si pro sebe a své dítě porod doma jako bezpečnější. A mám zato, že jsem se nemýlila. Pravda ale je, že mě nenapadlo, že může nastat vrozená infekce, která se nakonec projevila, a tak nevím, jestli bych se příště nebála nějakých jiných komplikací, které by mohly nastat a nejsou předem zjistitelné. Naštěstí v našem případě nešlo o minuty. S tím souvisí i zkušenost, jak si nás v porodnici přehazovali jako horký brambor - jít dítěti o život, tak nevím... No, nejspíš i tohle bude jeden z důvodů, proč třetí dítě mít nebudeme...
|
|
13.3.2009 23:42:10
Dítě se "mně" přidusilo, a "z" pražského Podolí, pochopitelně. Četla jsem to po sobě před přidáním příspěvku jen jednou, tak sorry
![]() |
|
13.3.2009 23:38:26
To mi připomíná tvrzení jistého pana doktora, že jistá porodní asistentka v jisté pražské porodnici utopila dítě
(které mimochodem dle tvrzení této porodní asistentky k porodu do vody připustil právě tento lékař a které dle tvrzení jiného lékaře z téže porodnice zemřelo na následky neodhalené vrozené srdeční vady a tak jako tak by bývalo nepřežilo; nicméně na základě této události byly v té porodnici porody do vody zrušeny jako příliš nebezpečné, resp. pro jistotu rovnou honem zavřeli celý CAP ). A dle tvrzení téhož doktora jsem já do téže pražské porodnice donesla k ošetření po porodu doma podchlazené dítě a málem jsem ho zabila. Přitom ho podchladili až na dětské ambulanci, kde ho vysvlékli a jen v kabátku přenášeli na novorozenecké oddělení (kde ho předtím přijmout odmítli). To jen k tomu, jak probíhá šíření informací...No, hlavně že porody v porodnicích jsou bezpečné. Můj synovec měl po porodu v porodnici srdeční vadu (neuzavřené dutinky v srdci, pravděpodobně způsobené stresem při porodu; naštěstí už mu zarostly) a epilepsii, způsobenou poškozením mozku při porodu (nedostatek kyslíku a zhmoždění hlavičky). A hádejte, dostane se takové dítě do nějaké statistiky? Kolik dětí ročně je dlouhodobě či trvale postiženo v důsledku špatně vedeného porodu? Na to žádná statistika neexistuje. Navíc zdravotní problémy se mohou objevit až po delší době (konkrétně epilepsie se u synovce projevila až v 10 měsících). Mě se první dítě v porodnici "jen" lehce přidusilo, naštěstí (snad) bez následků. Druhé dítě mělo vrozenou infekci, dle ošetřujícího lékaře z novorozenecké JIP absolutně nesouvisející s porodem doma (do poradny na gynekologii i do Podolí jsem pravidelně chodila, stěr z pochvy mi dělali dokonce dvakrát, vždy s neg. výsledkem), ale naprosto pohodový porod. Nevím, co by se bývalo stalo, kdyby kromě infekce muselo projít i stresem a dušením při porodu (mimochodem necelý den před porodem mi starší, zkušeně vypadající lékařska s pražského Podolí, ověnčená titulem CSc., tvrdila, že mám Cervix skore 3 - týden předtím ho vyhodnotila jako 4 - a když jsem jí říkala, že mi asi tři dny předtím nejspíš odešla hlenová zátka, odvětila, že nález tomu neodpovídá - to jen, jak se i lékaři můžou mýlit ) |
maja |
| • |
13.3.2009 19:40:49
Kdyz ma matka pravo rozhodovat o zivote a smrti sveho ditete - o potratu - tak proc by nemohla rozhodovat o mire a zpusobu ŕizika? To jste najednou strasne proti, ale potrat vam dost mozna tak proti neni. A matka, ktera rodi doma, chce pro sve dite prave to nejlepsi.
A jeste mi reknete, k cemu teda jsou ty strasne skvele prenatalni diagnostiky (ktere se tak casto totalne pletou), kdyz neodhali vadu srdce? Ta je ale videt na ultrazvuku!!! Neni se ale co divit. Tuhle nepoznali u dvojcat,ze jedno z nich je mrtve, pres dve kontroly - tedy ze bije jen jedno srdce. Takze? Kdyby ta maminka vedela, ze srdicko maleho neni v poradku, jiste by doma nerodila. |
Grainne |
|
|
13.3.2009 16:37:31
Jazzmamko, tomu nerozumím. Porodní bolesti k porodu patří.
Předpokládám, že tím překousnout jsi myslela "nepohodlí" v podobě různých zákroků (mnohdy zbytečných), nepříjemný personál apod. |
|
|
13.3.2009 16:37:16
Ja jsem nerodila doma, protoze jsem si myslela, ze stahy tak neboli...
Rodila jsem doma, protoze pri prvnim nemocnicnim porodu ten porod trval dlouho. Pokazde, kdyz jsem si sedla do auta (nebo jestli to nebude tim, jak ridi manzel - taky jsem se pri prvnim pokusu stratili ![]() ), tak stahy prestaly a porod se zastavil.... Trvalo to skoro 3 dny.Druhy porod byl v klidu - od prvnich stahu ve 2 rano do porodu v 10 hodin.... |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.