Tulka |
|
|
13.3.2009 16:35:52
Jazzmanko,mysíš,že domporodky nemají porodní bolesti?
![]() |
|
|
13.3.2009 16:33:24
Jazzmanko, mě by zajímalo, proč je nutné něco v porodnici překousávat? Taky mě to opravdu zajímá...
|
|
|
13.3.2009 16:31:44
Myslím,že po svých čtyřech porodech vím,že porod není běh,ale vím moc dobře,proč stahy bolí,proč musím něco vydržet,to je normální fyziologie.
Nepochopila jsem,co jsi psala o té odměně.Já jsem rodila své děti a přivedla jsem je na svět,tečka.Jaká odměna? |
Tulka |
|
|
13.3.2009 16:29:26
Grainne,to je hezký"nedává mi ho porodník za odměnu",ale někde to tak vypadá
![]() |
Grainne |
|
|
13.3.2009 16:28:42
Není proč překousávat.
|
Grainne |
|
|
13.3.2009 16:26:34
Jazzmamko, porod totiž není přespolní běh, kde za výdr dostaneš křišťálový pohár.
Myslíš to patrně ve smyslu jakési odměny - že když tedy něco vydržíme, za odměnu dostaneme zdravé dítě? Jednak je to nesmysl, ani v porodnici po podstoupení nepohodlí zdravé dítě být nemusí a potom, právo na zdravé dítě nemůže být podmíněno jakoukoliv "výdrží" čehokoliv. Nehledě na to, že některé způsoby "vydržení" škodí. Někdy matce, někdy dítěti a tyto postupy už jsou překonané modernějšími. Jen tu a tam si toho porodníci ještě nevšimli. To dítě totiž rodím já, nedává mi ho porodník za odměnu, ani ho nerodí on za mně. |
|
|
13.3.2009 16:19:03
Já bych to popsala asi takto:
Nádheru si představuju tak, že dítě je zdravé, já zdravá, oba spolu, v pořádku na těle i na duši. Proč mám kvůli tomuto překousnout to, že mi někdo provede zákroky, díky kterým nebudu tak docela v pořádku ani já ani dítě, budeme každý jinde, ale hlavně že to přežijeme? To je trochu protimluv, ne? ![]() |
Lassie66 |
|
|
13.3.2009 16:18:08
Jazzmamko, protože se často ta nádhera díky zdravotnickému personálu nekoná. Když nemáš koho obejmout, protože se ti dítě vyhřívá v nějakém boxu a ty nemáš tušení, kdy se budeš moci vlastního dítěte dotknout.
![]() |
zuni |
|
|
13.3.2009 16:16:26
To je opravdu otázka na mě??
Já píšu o tom, že se chci svého miminka okamžitě strašně moc dotknout, přitulit ho. To podle mě poněkud odporuje tvému "je normální nechtít děti u sebe". Pokud ho chci u sebe, a je to moje "jediná" touha, tak asi těžko řešením této situace bude to dítě odnést pryč a ještě mi tvrdit, že je to dobro pro něj. |
zuni |
|
|
13.3.2009 16:14:25
Už jsem tu psala dříve, co mě vedlo k rozhodnutí, nebo spíš přání, rodit doma. Bylo to hlavně uvědomění, že porod je něo, na co je tělo nastavené a jde to "samo" (jako tlačení na velké). No a pak už byl jen krůček k tomu, říci si, proč vlastně nemocnice, když porod je zdravá a přirozená (jednoduchá) záležitost? ...
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.