| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyjádření Hnutí za aktivní mateřství k případu úmrtí dítěte po porodu doma

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 788 [Dalších 718 >>]
13.3.2009 16:12:57
To je ono!Ale proč teda tolik ženských nedokáže pro tu nádheru něco překousnout?
13.3.2009 16:11:28
Zcela upřímně se ptám : co tedy konkrétně vede ženy k tomu,aby nerodily v porodnici?
zuni
13.3.2009 16:08:24
Já si s píš říkám, proč některé ženy děti nechtějí. Já mám pocit, že v tu chvíli nedokážu odolat. Ničím jiným nebudu naplněná, než touhou po doteku. Aspoń si to tak myslím. To bude silný zážitek...
13.3.2009 16:05:04
Rodila jsem v Hořovicích,v Teplicích dvakrát a v Lounech.Buď mám takové štěstí na porodníky a veškerý personál nebo jsem prostě bezproblémový typ,co se zdraví týká,ale hlavně pořád nehledám v něčem problémy.Prostě v nemocnici se rodí,pomohou mi tam,jedu tam.Neměla jsem nikdy trauma,bylo mi trochu smutno,když mě manžel do porodnice přivezl a odjel,to jo.Ale to je tak celé.Utahaná a nevyspalá mamina je prostě jev úplně normální,někdy si tak říkám,proč chtějí některé ženy děti?
Moc děkuji za reakci a zdravím!
13.3.2009 12:55:07
Graine, naprostý souhlas.
13.3.2009 12:50:54
Terezo33, ano, lze to chápat i jako ptákovinu.

Stejně tak je ale ptákovina to, na co reaguju - tvrdit, když umře při porodu dítě: co chudáci prarodiče, jak k tomu přijdou?
Navíc, při porodu nezemře dítě VĚDOMÝM rozhodnutím dítě zabít, jako je tomu při potratu.
lock
  • 
13.3.2009 12:24:52
Karle,
ale tady narážíme mimojiné i na fakt, o kterém se tady moc nemluví. Fyziologický porod zkrátka a dobře lékaře nepotřebuje. Není tam pro něj žádná práce. Lékař by měl skutečně zasahovat pouze a výhradně, dojde-li k nějaké patologii v průběhu porodu. Dojde-li k patologii doma, žena se zkrátka odebere do porodnice. Je-li doma sledován stav maminky a miminka průběžně porodní asistentkou, je v případě komplikací dost času na přesun do porodnice. Nevěřte těm zkazkám o tom, že se komplikace vyvinula z minuty na minutu. V porodnici je to spíš tak, že si vás zkrátka nikdo dlouho nevšímá, a najednou, když zjistí, že přišla komplikace, začnou zachraňovat. Mojí kamarádce např. v porodnici po všemožném urychlování praskla děloha. Když sháněla PA nebo doktora, všichni se jí smáli, že ty nesnesitelné bolesti si určitě jenom vymýšlí. To, že výsledek z monitorování plodu není úplně optimální, vysvětloval PA její manžel, protože nikdo z personálu si ničeho divného nevšiml. Až jí uvěřili a skutečně se jí začali věnovat, uplynulo opravdu moc času. Nakonec je oba zachránili, takříkajíc za pět minut dvanáct. Takže, o nějakém extra bezpečí v porodnici bych tak úplně nemluvila. Fakt to není pravidlo.
13.3.2009 10:10:21
Nikoli, já ji nesleduji. Toto byla jediná výjimka, přičemž pokud by se debata držela témat, jaká byla dopředu avizována, mohlo to být zajímavé a velmi přínosné, jak pro laiky, tak pro lékaře. Nejsem jediná, kdo byl výsledkem hluboce zklamán.
Grainne
13.3.2009 9:55:10
Karle, ono se blbě utíká z porodního stolu, sám se o tom těžko přesvědčíte, takže mi v tomto ohledu budete muset prostě věřit a je mnohem jednodušší na ten stůl prostě nevylézat.
Jenže, jak už tu padlo, někdy je rodička na ten stůl nahnána dokonce i "houkáním" - přece ohrožuje. Jestli se chcete na 100% vyhnout stolu, musíte se vyhnouzt porodnici v případě, že taková, kde to nehrozí (i když riziko je vždy), je pro vás nedostupná - vzdálenost, ekonomická situace atd.
Karel
  • 
13.3.2009 9:51:24
OK ;-)
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 788 [Dalších 718 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.