| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chudáci bohaté děti

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 611 [Dalších 501 >>]
Grainne
8.6.2009 15:48:42
Kačislavo, nejsem "sociální vědec" takže platí, co jsem psala Kudle.
Já nevím, kde se pořád berou pochybnosti o tom, že jsou prestižní profese a ty druhé. Já jsem si to nevymyslela, to je prostě fakt.
Snad nesklouzneme do diskuse o tom, kdo si myslí, nebo nemyslí, že uklízející profesionál je horší člověk, než zástupce jiné profese.
8.6.2009 15:47:06
Zeldo, to samé tam nesedělo mně, taky jsem z toho cítila "já chudá samoživitelka svému dítěti sice dávám méně hmotných věcí, ale zato mnohem víc těch duchovních, zatímco dítě nezodpovědných boháčů citově strádá". Ne že by to tak nemohlo být, ale připadalo mi to hodně klišovité a černobílé.
Grainne
8.6.2009 15:44:33
Kudlo, tak dál to už neumím.
Patrně obojí a pokud bych ti měla odpovědět seriózně a vážně, musela bych se seriózně a vážně zamyslet.
Na základě tvého příspěvku bychom mohli ještě definovat "přechodnou chudobu".
Patrně jde o to, jaký je momentální náhled té které společnosti.
V TV proběhl pořad o bezdomovkyni, která vystudovala medicínu a v důsledku...........skončila na ulici. Jak se na ni dívá společnost, jako na seriózní osobu, nebo jako na bezcenného člověka, co myslíš?
Že není bohatá materiálně, je jasné, že není neinteligentní je taky jasné, co jí tedy chybí, aby se mohla zařadit zpátky k standartu? Je chudá, nebo bohatá, má předpoklady......
Kudlo, je mi líto, dál už to opravdu nejde. Nejsem filozof, ani sociolog a možná by to i pro sociologa byl oříšek.
8.6.2009 15:44:09
Kačislavo, přesně tohle "Trošku paradoxní mi ovšem nakonec připadá, že ty a další diskutérky, které se evidentně nejvíc zajímáte o strukturu společnosti a jste svým způsobem "nejrovnostářštější" (to je konstatování, nikoli útok), nakonec "strkáte" paní na úklid na společenském žebříčku daleko níž, než my, které je využíváme." mě napadlo taky... tedy ne že bych paní na úklid využívala, ale možná se k tomu časem taky dopracuju a v každém případě nevidím na tom nic špatného.
8.6.2009 15:42:13
Zeldo, čistě teoreticky, třeba ten PORG nabízí možnost stipendia podle příjmů rodičů až do výše 90 % školného - a dát za studium na zřejmě kvalitní škole necelých 11 tisíc ročně není zas tak hrozné. Ale asi by dítko muselo mít hodně výrazný talent a kliku, neb to stípko není nárokové. Koukala jsem, že mají hranici 850 000 Kč příjmu obou rodičů za rok.
8.6.2009 15:34:33
ptala jsem se tě záměrně, protože jsem z nějakých předchozích diskusí nabyla dojmu, že jsi studovala nějakou sociální vědu (a dokonce jí učíš nebo jsi učila) a zajímala mě tvá odpověď. Ale trošku jsi mě v té odpovědi zklamala, musím přiznat. Je samozřejmě snadné říct - a proč ty neděláš uklízečku (to je ovšem trošku demagogická odpověď, že) nebo že každý by měl umět uklízet, ale je to totéž jako když řekneš, že každý by měl umět anglicky. Já třeba uklízet neumím a klidně se k tomu přiznám. Někdo se anglicky nenaučí nikdy, někdo snadno, někdo nenávidí vaření, pro někoho je to tvůrčí činnost. Já se mohu naučit nedělat bordel, ale nemohu se naučit rychle a efektivně uklízet, vždycky to pro mě bude paradoxně mnohem složitější než se třeba naučit cizí jazyk - k jakékoli činnosti jsou potřeba určité vlastnosti, které mi v případě úklidu zřejmě chybí, třeba určitý druh trpělivosti, systematičnosti, zručnosti, atd. To, že něco musíš dělat a děláš, přece neznamená, že ti to jde a děláš to dobře. Ostatně to podle mě platí pro jakoukoli lidskou činnost. Zajímavé je to, co píšeš o mužích. Jestli by můj muž dělal "hospodyni" nevím, ale určitě by mu to šlo mnohem lépe než třeba mně (můj syn je v uklízení také daleko systematičtější než moje dcera). Trošku paradoxní mi ovšem nakonec připadá, že ty a další diskutérky, které se evidentně nejvíc zajímáte o strukturu společnosti a jste svým způsobem "nejrovnostářštější" (to je konstatování, nikoli útok), nakonec "strkáte" paní na úklid na společenském žebříčku daleko níž, než my, které je využíváme. P.S. Já si sice vůbec nemyslím, že nás paní na úklid miluje, ale když přišla, tak mi rovnou sama řekla, že uklízí jen u lidí, kteří se jí líbí...
Zelda,2+4
  • 
8.6.2009 15:33:47
Ach jo, ale o to tu preci nejde. Jednak PORG jsem tam vlozila nahodou, neni to mezinarodni skola, i presto skolne do stotisice jde. Na tech skutecne mezinarodnich skolach jako The Prague British School, International School of Prague Nebusice, River Side School Sedlec atd. atd. je skolne vzdy v radu stotisicu rocne a dosahue az pul milionu za rocni skolne. To jsou fakta. Kdo neveri at hleda. A osobne skutecne neznam zadnou uzasnou "mezinarodni pidiskolicku" s uzasnymi pro vyuku zaujatymi pedagogy "rozlicnych barev" s tak uzasnym modernim vybavenim jake odpovida popisu v clanku, kde by skolne (bez stipendia) bylo unosne pro cloveka "normalnich" prijmu v tomto state i kdyby setril az do umoru. Ale o to ani tak nejde. Clanek je plny podobnych tvrzeni, u kterych rozumnemu cloveku proste dojde, ze autorka bud nevi, o cem mluvi, nebo si mozna nejakou konkretni situaci barvite dokresluje tak, aby pokud mozno jmenovala vse spatne na tomto svete a hodila to do jednoho pytle s jednou nalepkou "svet deti bohatych rodicu" a nektere maminy si tu oci mohou vyplakat nad osudem chudaka Sofie Anny. Navic se autorka na zaklade tohoto minimlane z vetsi casti smysleneho pribehu snazi provadet jakousi socialni sondu a tady uz proste zacina absurdistan. Mimochodem, penize mam, kvuli detem jsem prerusila karieru te Uspesne Pravnicky a manzela miluju pro jeho smysl pro humor a hezkej zadek! Jo, a fakt se vsichni spolecne hodne nasmejeme! Proste jeden by neveril. Ale kdo chce dal verit na chudaky bohate deti a poplakat si u toho, klidne muze . . . spolecne s autorkou.
8.6.2009 15:33:27
s nickem v poho...

Často píšeš o "společenském standardu" - ale co tím vlastně myslíš? Materiálno nebo duchovno? Protože pokud to druhé, tak člověk, který má určité vzdělání a rozhled, prakticky do chudoby upadnout nemůže, i kdyby spal pod mostem a jedl žížaly...
8.6.2009 15:31:38
Grainne, vidíš, a Ty právě takovou osobu třeba zaměstnáš jako hospodyni a dáš jí šanci na poctivé a slušné uživení ~;) Nestojí to za nějaké vyprání spoďárů ~j~

Grainne
8.6.2009 15:29:46
Omluvám se, chybka se vloudila a zkomolila jsem nick.
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 611 [Dalších 501 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.