| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chudáci bohaté děti

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 611 [Dalších 491 >>]
Grainne
8.6.2009 15:29:07
Kudklo, řekněme, že ta první možnost je častější, zrádnější a bezvýchodnější - tudíž horší.
Pokud upadne do materiální chudoby člověk, který pro ni nemá ty popsané předpoklady, má větší šanci se zase postavit na nohy a vrátit se minimálně do průměru, tedy nějakého společenského standartu.
Ten první případ se naopak stane snadnou kořistí lichvářů a podobných týpků, kteří ho na dno dorazí. Pokud se takový člověk dostane ještě do střetu se zákonem, v našich zeměpisných šířkách téměř nemá šanci na návrat.
8.6.2009 15:11:15
Jo tak... to potom jo.
8.6.2009 14:54:41
Grainne, v tom případě tedy myslíš chudobou spíše nevzdělanost nebo nižší IQ v kombinaci s materiálním nedostatkem než ten materiální nedostatek jako takový?

Liaa
8.6.2009 14:47:53
Základka PORGu:
roční školné 2009/10

nově přijímané třídy
10.800,- až 108 000,- Kč
stávající třídy 8.500,- až 85.000,- Kč
Líza
8.6.2009 14:44:36
Lído, tady jde o základku PORGu, a tam to pokud vím ke sto tisícům šplhá.
Grainne
8.6.2009 14:41:25
Kudlo, chudoba tu znamená spíš horší dostupnost určitých možností - přístup k zákonům a vymáhání zákona, přístup ke vzdělání, omezení možnosti osobního rozvoje a z toho plynoucí snaha některých vychytralců, kteří toho zneužívají.
Tady se patrně bere ta nesnášenlivost, nebude to v závisti. Bez přístupu na internet, bez nějakého vzdělání a rozhledu se ti lidé stanou snadnou kořistí.
Tu chudobu ve faktické fyzické bídě taky nevidím, nebo v pomerně malé míře - je tu.
8.6.2009 14:25:02
Grainne, takže tady o chudobě v podstatě obě jen teoretizujeme. ~j~

Já jsem se vlastně za chudou nikdy nepovažovala, i když jsme v jednu dobu mého dětství měli taky hluboko loktem do kapsy a můj táta uvažoval, zda koupí mně kabát nebo sobě boty. A pak za studentských let jsem věčně chodila v jedné sukni a jedněch botách, dokud se nerozbily. Ale na nájem bylo vždycky a na jídlo taky, tak co. Vlastně od té doby, co jsem schopná se sama uživit, jsem samotným tím faktem tak fascinovaná, že mě nenapadlo uvažovat o tom, zda náhodou nejsem chudá nebo bohatá.

Ovšem nevím, jak bych uvažovala, kdybych v těch studentských dobách měla na starosti ještě dítě nebo děti.

Myslím, že máš pravdu, že v našich zeměpisných šířkách je chudoba spíš je psychická záležitost než opravdická chudoba.

Jo a na zubní pastu jsem taky měla vždycky, a kdyby nebyla pasta, tak by byl aspoň kartáček~;)
8.6.2009 14:18:13
Zeldo, to teda prrrrr, školné na PORGu není žádných 100 tisíc na rok. Je to momentálně 35 tisíc. ~;)
Grainne
8.6.2009 14:02:31
Kudlo, rychle zapomeneš a zapomeneš rychle i naopak, život tě donutí. Samozřejmě vzpomínky zůstanou, ale uložíš si je do paměti trochu vylepšené. Třeba si vzpomeneš, že jsi neměla týden před výplatou na jogurt, ale ty úzkostné pocity, co dáš dětem jíst, jsou už dávno zapomenuty.
Ostatně, co je to chudý a co je to bohatý? To jsou docela relativní pojmy.
Jinak vidí bohatství člověk, který se plácá po světě s minimální mzdou, jinak člověk s průměrnou mzdou a jinak někdo s platem okolo 100 000,-.
Jasno má patrně někdo, kdo má vpodstatě neomezené prostředky, vydělané a uložené tak, že mu zajistí bezstarostný život i kdyby už nikdy nesáhl na práci. V ostatních případech je bohatství trochu relativní pojem.
Stejně tak chudoba. Jelikož se mi nikdy nestalo, že bych neměla na zubní pastu, nepovažuju se za chudou.
vertigo
8.6.2009 13:55:34
O jakém citovém strádání je tady řeč?? Jestli je to narážka na to, že jsem zatím nebyla od dcery odloučena na víc než hodinu, tak mě ten posměšný tón lehce uráží. Prostě jsem zatím neměla tu potřebu odcházet od ní na nějakou delší dobu, zatím jsem všechno zvládla vyřídit do hodiny (kadeřnice, kosmetika apod.). A o tom, že by dítě 2 hodiny bez matky citově strádalo, jsem nikde nepsala a samozřejmě s tím nesouhlasím. Věřím, že by dcera beze mě určitě nějakou tu chvíli vydržela a nic by se jí nestalo. Ale na 3 týdny na dovolenou bych od ní prostě neodjela.
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 611 [Dalších 491 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.