Nikola |
| • |
8.6.2009 13:51:01
Také jsem se článkem pobavila, protože dost věcí je tam pravdivých. Při VŠ jsem dělala chůvu právě v "high society". Pan manažer se dostal na manažerské místo s téměř nulovou znalostí cizích jazyků (prostě ta vlna po revoluci a protekce), manželka, ačkoliv o hodně inteligetnější než manžel, musela na kariéru z části rezignovat. Takže žádní udření podnikatelé, spíš manipulativní manažer s protekcí. Holčička strašně hodná a ze začátku mi říkala mami, což se její matce nelíbilo. Občas mi jí bylo líto, když jsem jí vodila na nenáviděný tenis, kde se děti na sebe vytahovaly, kdo má lepší raketu atd. a upřímně moc jí nešel. O holčičku jsem se starala do 10ti let (přestup na elitní školu a můj nástup do zaměstnání, kde jsem také spokojená, i když vidím, že kdyby mi něco narostlo mezi nohama navíc, tak bych měla i víc peněz) a tu realitu, ne ten svět popisovaný autorkou, poznala se mnou. Kroužky měla tedy každý den - klasika: tenis, golf, angličtina, tanec. Když jsem jí vzala třeba na chatu s její kamarádkou, občas kamarádka koukala pěkně z patra také. Ale vysvětlila jsem, že tu jsou jiná pravidla a brala to jako hru. Vyrostla z ní, ale fajn holka, snobismus jejích rodičů se zdá, že se jí vyhnul. Třeba ví, že když chce se mnou do aqua centra, tak pojedeme MHD. Prostě autorka článku má veskrze pravdu, ale napsala to hodně a hodně s nadsázkou. Kolegyně z práce takhle trénuje své dítě, ale chůvu nemá a my v práci makáme za ní.
|
zuj |
| • |
8.6.2009 13:33:53
to nemůžete. musela byste se nejprve naučit dobře česky a poznat, co je "seriózní" časopis. autorka není novinářka (nepracuje v novinách), ale redaktorka. a forma, kterou si pro svůj článek zvolila, je také v pořádku. v této zemi se už nějakých pár let nepíše podle toho, jak si někdo diktuje. napište článek, který má hlavu a patu, a publikujte jej neanonymně např. tady na rodině. ráda si ho přečtu.
|
|
|
8.6.2009 13:32:26
Grainne, ale spousta lidí, kteří dnes nemusí počítat každou korunu, začínala z ničeho, takže srovnávat mohou.
Jestli se někomu chce uvažovat ve stereotypech, jeho věc, ale pak se nemůže divit, když někdo bude považovat jeho počínání za pošetilé. Případně mu vynadá, protože bude patřit do té druhé, špatně onálepkované skupiny. |
Grainne |
|
|
8.6.2009 13:26:54
SnowWhite, prostě rádi podléháme stereotypům. Chudí zase nemají nic jiného na práci, než závidět, povalovat se a nesnažit se..........
Jen jedna věc tu skřípe, kdyby se bohatý rozhodl stát se chudým, zvládne to ze dne na den, ale proč by to dělal, naopak to jde dost ztuha. Vzhledem k tomu, že se nedá očekávat pravidelné přelévání z jedné skupiny do druhé, dost těžko můžeme na vlasní kůži poznávat, jak je to doopravdy. Vytvoříme si nějaké myšlenkové stereotypy a v těch žijem. Mj k nim napomáhají takové články, jako je ten, který rozpoutal tuhle diskusi. |
pernicka,12/05,5/08 |
|
|
8.6.2009 13:07:44
článek sem teda nedočetla ani diskusi, ale musím napsat, že mě je malé moc líto. Ale je fakt, že s takovým zacházením s dítětem sem se setkala i u lidí, kteří žijí doslova na ubytovně, takže to není jen otázka životní úrovně. Matka, která raději chodí na golf a na sedánky s kamarádkami a po večírcích, zaplatí tucet kroužků, aby dítě neotravovalo, je normální hyena, která by vůbec neměla děti mít. Proč takoví lidi vůbec mají děti? Já to nechápu. Holčička možná pochopí, že peníze nejsou všechno, ale to její dětství je k pláči a myslím, že chybějící city v rodině, ji poznamenají pro další život, je to škoda.
|
SnowWhite |
|
|
8.6.2009 13:06:05
Je zajímavé, že "bohatí si budou hájit svůj snobský život a chudí ten svůj"....ten tedy dle vás v žádném řípadě snobský není? To jste vážně směšná. Patrně se neshodneme, jděte si hájit ten svůj život (nevím tedy před kým, ale asi máte ten pocit, že musíte) a já si svůj hájit nebudu, jdu ho žít
Jen jednu věc nechápu a to proč bohatí jsou vždy snobi, chladní, podezdřívavější...atd. |
Magda & 2 |
| • |
8.6.2009 11:33:59
Libik, nesouhlasim uplne, ze spolecnost citi, ze delat hospodyni je podradna prace. Zalezi hodne u koho hospodyni delas. Psala jsem uz vyse o mych zkusenostech a uprimne si dovedu predstavit spoustu zenskych, ze budou rady zehlit napr. Karlu Gottovi kosile, kdyz za to budou dobre financne ohodnoceny a pan domu se k nim bude uctive chovat a obcas je za dobre sluzby necim hezkym obdari...Taky si myslim, ze u nas v Cechach je na hospodyne pozirano skrze prsty prave proto, ze mame za sebou dobu komunismu, kde se pranyrovala doba prvni republiky, zeny v domacnosti, hospodyne bohatych ...atd. Jerabnice holt sly prikladem, dneska jsou to zase samostatne uspesne zeny - hlavne nebyt na nikom zavisly a byt vymaneny ze sfery domaciho krbu - prijde mi to skoro jako zaklinadlo dnesnich dnu, takovy falesny feminismus....Myslim, ze i zenska jako hospodyne se muze uspesne realizovat ve sve praci, napr. vytvarenim a utuzovanim socialnim kontaktu, korektnosti a loyalnosti k zamestnavateli, ktery ji pote muze prijmout do rodiny a vytvorit i jine pouto nez pracovni - napr. pratelske.
|
dulca |
| • |
8.6.2009 11:33:50
I behem komunisticke ery tohle fungovalo, taky jsem mela pani, ktera me hlidala. A vim o vicero vrstevnicich kteri to tak meli. Myslim, ze to na me zadne trvale nasledky nezanechalo. :)
|
|
|
8.6.2009 10:42:12
Oj, to je ale nevkusné sdělovat o veřejných osobách, jak se chovaj na záchodě, byť by to bylo v souladu s představami o civilizovanosti.
|
* Liv |
|
|
8.6.2009 10:17:53
OK, jako hospodyně bych taky dostala na hodinu vyhazov - oprávněně
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.