Alena.Kol |
| • |
27.6.2009 13:15:15
To co tu píšete,je trestné.Je jasné že jste byla u toho.Tohle nemůžete.Raději mlčte!!!!!!!
|
janina |
| • |
27.6.2009 13:02:45
Zdravotníkům jde o to, že rodičky , které něco odmítají, a následkem toho, je pak komplikace, tak se občas stane, že taková rodička si pak stěžuje na lékaře, že pochybil. Ona nechtěla holení a klystýr, pak se jí špatně hojí nástřih a může za to lékař. Ona nechtěla poslechnout lékaře u porodu, a pak ale lékař může za to, že její dítě je postižené, ona nechtěla nástřih, pak má rupturu 3 až ke konečníku, má třeba v nejhorším případě i půl roku vývod a stěžuje si na lékaře, že je to jeho vina, bohužel takové rodičky jsou, často se u nás stává, že rodička odmítne to a to, ale podepsat informovaný souhlas / NEGAT.reverz, že odmítá něco, čehož odmítnutí může mít negativní vliv na zdraví dítěte- podepsat záhy nechce, zdravotník je pak v situaci, kdy myslí nejen na dítě, ale také na to, co bude dělat před případným soudem. To je bohužel ten nejhorší problém, rodička řekne, já nechci oxytocin, ale podepsat to nechce.
U paní evíka šlo o to, což ona nepíše, že ona odmítla rodit a chtěla císaře, ale na císaře stav plodu nebyl tak závažný a bohužel císař se u nás na přání nedělá, dlouho ležela s nálezem zašlé branky -takové otevření hrdla, že už může rodit, při kt.sice císař udělat lze, ale je spojen s daleko většýma komplikacema, než když se jedná ještě o polootevřené hrdlo. O případu paní Evíka si myslím, že ona se chovala hystericky a personál zhysterčil taky, personál věděl, že kdyby spolupracovala, porodí rychle a císař být nemusí a odindikovat císaře na přání se u nás legálně nesmí.Kdyby se totiž stala nějaká komplikaci, revizní komise by pak lékaře potopila a soud odsoudil, že indikoval císaře za nesplněných podmínek pro jeho indikaci. U paní evíka to chtělo neprotrahovat porod a porodit, ptz monitor už nebyl úplně ok, ale zároven ještě nebyl takový, aby obstál pro indikaci na císař. |
Alena Kol,dvě děti dospělé |
| • |
27.6.2009 12:50:33
Já jsem rodila dvakrát.Nevím,jak by mne někdo poslal do jiný nemocnice.Od první bolesti do zašití 2,5hodinky.Rodila jsem 1972 a 1975-což byly ročníky,kdy byly porodnice také plné,možná víc než dnes.Jenže byly.Nikdo by si nedovolil,aby matka musela do porodnice 30a více km.Dnes se zrušilo několik porodnic,protože nevydělávaly.Pánové,co jste tohle zavinili,myslím,že to není jen můj názor:!I kdyby se v porodnici porodilo jedno dítě za týden,je to člověk,nový život a s tím se nehazarduje.Toto se pak děje.Moc práce,málo lidí a místa.
No a ted k zážitkům klientky.Každou injekci,co Vám chtěli aplikovat by jste musela podepsat,souhlas.Nechtěla jste?Taky podepsat nesouhlas.Jaké dohadování.Staniční sestra místo remcání Vám měla všechno vysvětlit a klidně.Proč to a ne ono,co je nutné.To,že je na sále hodně práce nikoho neomlouvá.A pokud jsem dobře četla,bylo Vás tam dost.Víte pokud by Vás, staniční sestro, někdo vozil od porodnice k porodnici,taky by jste na přijmu nebyla jako beránek.Naštvaná asi na celý svět.Co tak třeba:"No maminko,tady Vás odrodíme,jen klídek,nikam už vás nepovezeme."To na přivítanou.A nezapomínejte!!!!Pacient,dnes už klient,má vždycky pravdu!!!!Vím velmi dobře ,o co na tom sále šlo.Buďte ráda ,že to těm lidem většinou nedojde.Ale,jak už jsem napsala.CHYBA JE HLAVNĚ V SYSTÉMU.Někdo si řekne,že jsem nějaká chytrá.Já už si teď můžu psát co chci.Jsem v důchodu. |
Lenka, 14.měsíční syn |
| • |
27.6.2009 12:04:19
Dobrý den,
člnek jsem přečetla celý,ale nezlobte se na mě, spíš to na mě zapůsobilo jako hrůzostrašný porod, který má maximálně vyděsit budoucí maminky.....prostě tomu nějak nemůžu uvěřit.....chápu, že můžete mít špatnou zkušenost s porodnicí,ale tohle je podle mě extrém a ne porodnice 21. století.....Mohu se Vás zeptat, proč jste neuvedla jméno dané porodnice? Když je to tam tak šílený,tak aby o tom věděly i ostatní maminky....nebo je celý článek přibarvený? Tak a teď se do mě pusťte....prostě tomu všemu nevěřím..... |
|
27.6.2009 12:02:18
Pár věcem v článku nerozumím a nechápu je. Prvotně,kdybych něco takového zažila a našla si čas psát takovýhle článek a byla si jistá, že podávám nezkreslené info, zcela jistě bych uvedla název porodnice. Už jenom proto, abych varovala ostatní rodičky. Stejně tak bych zveřejnila jméno staniční sestry či lékaře, který se mnou takto jednal. Lékaři mají cedulky se jménem a i kdybych si nevšimla, tak není problém si jej zjistit. A určitě bych zvážovala žalobu nebo podala stížnost na vedení nemocnice, prostě bych se bránila.
Dále mi trochu překvapuje, že se paní v první porodnici nechala takhle odbýt a když jako zkušená rodička věděla, že už se k porodu opravdu schyluje,tak i přesto riskovala cestu do jiné porodnice. Nechápu,to bych tam prostě zůstala s tím, že mám strach přejíždět,když už to brzy přijde. A v neposlední řadě jsem se až dodnes domnívala, že tatínkové chodí k porodu nejed proto,aby dítko hned viděli,ale aby byli nastávající matce oporou a pomocí. Ve chvíli, kdy chlap vidí, že jeho manželku násilně vyšetřují si myslím, že by měl zjednat pořádek snad i pod pohrůžkou přivolání policie.....Když celou dobu viděl jak se k jeho ženě chovají, tak se nechal v průběhu porodu někam odvolat, kvůli čemu jako? A pak ještě podepíše papír ani neví co podepisuje.....? Nechci tímto příspěvkem říct, že si za to rodička může sama, to v žádném případě a i kdyby snad třetina toho co píše byla pravda, tak je to strašné. Ale nemohu si pomoct,abych tento příběh nebrala s určitou rezervou..... PS:Už jsem přes dva měsíce v Plzni nemocnici na rizikovém a za 14 dní mi čeká porod dvojčátek a nemůžu si přístup personálu vynachválit a zároveň musím říct, že jim někdy tu jejich práci opravdu nezávidím, někdy jsou pacošky nesoudné..... |
|
27.6.2009 11:57:13
Pár věcem v článku nerozumím a nechápu je. Prvotně,kdybych něco takového zažila a našla si čas psát takovýhle článek a byla si jistá, že podávám nezkreslené info, zcela jistě bych uvedla název porodnice. Už jenom proto, abych varovala ostatní rodičky. Stejně tak bych zveřejnila jméno staniční sestry či lékaře, který se mnou takto jednal. Lékaři mají cedulky se jménem a i kdybych si nevšimla, tak není problém si jej zjistit. A určitě bych zvážovala žalobu nebo podala stížnost na vedení nemocnice, prostě bych se bránila.
Dále mi trochu překvapuje, že se paní v první porodnici nechala takhle odbýt a když jako zkušená rodička věděla, že už se k porodu opravdu schyluje,tak i přesto riskovala cestu do jiné porodnice. Nechápu,to bych tam prostě zůstala s tím, že mám strach přejíždět,když už to brzy přijde. A v neposlední řadě jsem se až dodnes domnívala, že tatínkové chodí k porodu nejed proto,aby dítko hned viděli,ale aby byli nastávající matce oporou a pomocí. Ve chvíli, kdy chlap vidí, že jeho manželku násilně vyšetřují si myslím, že by měl zjednat pořádek snad i pod pohrůžkou přivolání policie.....Když celou dobu viděl jak se k jeho ženě chovají, tak se nechal v průběhu porodu někam odvolat, kvůli čemu jako? A pak ještě podepíše papír ani neví co podepisuje.....? Nechci tímto příspěvkem říct, že si za to rodička může sama, to v žádném případě a i kdyby snad třetina toho co píše byla pravda, tak je to strašné. Ale nemohu si pomoct,abych tento příběh nebrala s určitou rezervou..... PS:Už jsem přes dva měsíce v Plzni nemocnici na rizikovém a za 14 dní mi čeká porod dvojčátek a nemůžu si přístup personálu vynachválit a zároveň musím říct, že jim někdy tu jejich práci opravdu nezávidím, někdy jsou pacošky nesoudné..... |
|
|
27.6.2009 11:35:38
Je velice mrzuté,že se to celé nevyšetřilo řádným způsobem. Každá mince má dvě strany,ale především personál porodnice by měl být schopen situaci zvládnout ke spokojenosti všech. Já ,se svojí povahou,bych po prvním zvýšení hlasu ze strany zmiňované staniční okamžitě zvýšila hlas takovým způsobem,že by si to více nedovolila.Také by mně zajímalo,kolik dětí má paní staniční,koílik jich poorodila a kolik lidí na ni při tom řvalo,a zejména ji k něčemu nutilo a roztahovalo jí nasilím nohy? Jestli ji někdo uklidnil,když prostě nevěděla ,co se děje? Neznám žádnou ženu,která by neměla z takového prostředí strach. Paní to popisuje velice drasticky,až z toho běhá mráz po zádech,ale věřím,že se to u nás může stát. Jak říkám,každá mince má dvě strany,ale naše zdravitnictví je v rozkladu. Sestry nejsou dobře ohodnocené,ani nemulvme o lékařích,slouží donekonečna,ale to je neopravňuje k tomu ,aby si vylévali zlost a starosti na někom jiném.
Já mám jednu holčičku a teď čekám dvojčátka. Dceru jsem se snažila porodit pět dní indukčně,neotevřela jsem se ani na prst. Celiou dobu se ke mně ale chovali všichni naprosto korektně,nakonec bohužel musela ven cisařským řezem. Strach jsem měla obrovský,protože je to operace malé pánve a to není sranda.Dokonce jsem při operaci dostala alergický záchvat,jehož následky byly smutné,neměla jsem vůbec mléko. Teď mě čeká druhý císařský řez a zase mám strach. Raději bych prcky rodila přirozeně,ale asi to nepujde. Každopádně ale budu klidnější,než když kolem mne bude běhat šílená staniční se zakrvavenou rukou. Ať už to bylo ,jak bylo,neměly by se takové situace stávat. Paní,Vám blahopřeji ke čtyřem dětem a nic si z toho nedělejte. Hlavu vzhůru. Buďme rády,že nerodíme na poli. ![]() |
|
27.6.2009 11:29:25
|
|
|
27.6.2009 11:20:26
Je velice mrzuté,že se to celé nevyšetřilo řádným způsobem. Každá mince má dvě strany,ale především personál porodnice by měl být schopen situaci zvládnout ke spokojenosti všech. Já ,se svojí povahou,bych po prvním zvýšení hlasu ze strany zmiňované staniční okamžitě zvýšila hlas takovým způsobem,že by si to více nedovolila.Také by mně zajímalo,kolik dětí má paní staniční,koílik jich poorodila a kolik lidí na ni při tom řvalo,a zejména ji k něčemu nutilo a roztahovalo jí nasilím nohy? Jestli ji někdo uklidnil,když prostě nevěděla ,co se děje? Neznám žádnou ženu,která by neměla z takového prostředí strach. Paní to popisuje velice drasticky,až z toho běhá mráz po zádech,ale věřím,že se to u nás může stát. Jak říkám,každá mince má dvě strany,ale naše zdravitnictví je v rozkladu. Sestry nejsou dobře ohodnocené,ani nemulvme o lékařích,slouží donekonečna,ale to je neopravňuje k tomu ,aby si vylévali zlost a starosti na někom jiném.
Já mám jednu holčičku a teď čekám dvojčátka. Dceru jsem se snažila porodit pět dní indukčně,neotevřela jsem se ani na prst. Celiou dobu se ke mně ale chovali všichni naprosto korektně,nakonec bohužel musela ven cisařským řezem. Strach jsem měla obrovský,protože je to operace malé pánve a to není sranda.Dokonce jsem při operaci dostala alergický záchvat,jehož následky byly smutné,neměla jsem vůbec mléko. Teď mě čeká druhý císařský řez a zase mám strach. Raději bych prcky rodila přirozeně,ale asi to nepujde. Každopádně ale budu klidnější,než když kolem mne bude běhat šílená staniční se zakrvavenou rukou. Ať už to bylo ,jak bylo,neměly by se takové situace stávat. Paní,Vám blahopřeji ke čtyřem dětem a nic si z toho nedělejte. Hlavu vzhůru. Buďme rády,že nerodíme na poli. ![]() |
|
|
27.6.2009 11:14:12
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.