|
|
26.6.2009 21:26:57
k tomuhle musím napsat, že mojí kamarádce doktora při druhém porodu neudělala nástřih s "tvrzením", že dítě bude malé (měla bříško jako hrášek a je štíhlá). Nakonec to byl novorozenec s váhou přes tři kila a ona se roztrhla a taky říkala, že zlatý nástřih. Ještě několik let po porodu si stěžovala na jizvu. U prvního neměla problém (to byla nastřihnutá). Člověk pak neví, co je vlastně dobře.
![]() Jinak moje babičky (6 dětí porodila) a při prvním porodu se roztrhla až ke konečníku a doktor jí tak nechal (rodila doma). |
Jíťa |
| • |
26.6.2009 21:17:02
Mě v mé profesi taky vytáčí, když kde-kdo si myslí, že tomu rozumí daleko lépe. Jenže narozdíl od zdravotníků můžu takovýho experta-samouka poslat do háje. Ať si najde jinýho, kdo si ty jeho nesmysly vezme na triko a případně ponese nějaké následky.
Bohužel, zdravotníci tuto možnost nemají. |
Ananta |
|
|
26.6.2009 21:02:49
To jestli je paní hysterka nebo nikoliv, nemění nic na faktu, že profesionál si nesmí dovolit ani 5% toho co ta paní popisuje. Prostě neexistuje a měli by za to být postihováni. Pracuju taktéž s lidma a vzhledem ke standardům, které musím dodržovat si nemůžu dovilit na někoho štěkat, když jsem se zrovna špatně vyspala. Ta potíž je v tom, že je málo sester a někde i doktorů. Situace by měla být taková, že pokud poruší personál etický kodex, tak podmínka, pokud pokud podruhé, tak jde a za dvěřmi stojí další.
|
Jíťa |
| • |
26.6.2009 20:53:08
Mě zase dost vadí, že někdo někoho odsuzuje jen na základě jakési anonymní pomluvy.
Někdo tu naháže hromadu špíny na zdravotníky a je považován za pravdomluvnou světici-mučednici. Ale postoje, odpovědi a vysvětlení zdravotníků jsou tu šmahem odsouzeny jako nehorázné lži. Skutečně netuším, kdo má v tomto případě pravdu. Stavím se na stranu slabšího, což v této diskuzi jsou jasně zdravotníci. Zastánců autorky je tu převaha. |
jana38 |
|
26.6.2009 20:44:43
zuzini, to je to, co mě na tom nejvíc překvapuje. Že z příspěvků místních PA a doktorů vyplývá, že zastaralé a škodlivé metody nepoužívají kvůli tomu, že by to bylo pro ně nejjednodušší nebo na to byli zvyklí, ale že jim VĚŘÍ. A to je naprostá tragédie. Pokud jsou porodníci v Čechách dvacet let po revoluci!!!, kdy se jim otevřel celý svět, stále zakopaný na směšných praktikách z šedesátých a sedmdesátých let minulého století, tak je to k uzoufání k pláči.
Dovedete si představit, že by byla podobně tristní situace v jiných oborech medicíny???? Protože mezi náma, ta slavná novorozenecká statistika, co se s ní imrvére vytahují (pokud odmyslíme eugeniku v těhotenství) je především zásluha neonatologů a lepšího přístrojového vybavení k udržení nedonošenců. Proodnictví na tom nemá pražádnou zásluhu, ba naopak, právě těmi škodlivými praktikami dodávají neonatologům řadu patologických novorozenců. Porodnictví v Čechách, to je povětšinou opravdu temný středověk na úrovni rozvojových zemí. ![]() ![]() |
Jíťa |
| • |
26.6.2009 20:40:24
A jsi si stoprocentně jistá, že se o podobný přístup zdravotníci alespoň zpočátku nesnažili?
|
Jíťa |
| • |
26.6.2009 20:34:32
Otázka zní jestli se napřed zastavil a kvůli tomu pak následoval popisovaný horor nebo byl napřed horor a kvůli němu se ten porod zastavil.
Podle popisu autorky bych si tipla spíš na první možnost. Bohužel nějak jsem si nevšimla, že by se autorka ozvala a upřesnila některé věci. |
zuzini |
|
|
26.6.2009 20:32:37
Opravdu jsi porodní asistentka? A bludy co tady píšeš, říkáš i rodícím ženám?
Jsme zděšena, kolik se tu objevilo zdravotníků, kteří se absolutně nedovzdělávají a neznají studie týkající se jejich oboru!!! |
Hannah 1 dcera |
| • |
26.6.2009 20:31:23
Mě by zajímalo, jaká je to studie...? A v čem je neúčinný? V tom, že mi pak při porodu odchází stolice do sterilních roušek? Na místo, kam se má mimi narodit, a nerada bych aby to viděl zbytek porodního sálu? (nicméně máte pravdu - toto je volba ženy...) A navíc, mě teda pomohl - v každé knížce porodnictví najdete, že klystýr zesiluje stahy. Můžu potvrdit.
|
Hannah 1 dcera |
| • |
26.6.2009 20:20:13
Prosim vás, co může být na klystýru škodlivé...? Já ho u porodu vyžadovala,(věřte nebo ne, jsem porodní asistentka) dostala jsem ho a jsem ráda, že jsem se vyprázdnila a nemusela se pak cítit trapně při úniku stolice. Nehledě na to, že vzhledem strachu z úniku stolice, spousta žen pořádně nezatlačí, a tím pádem si porod mimi samy ztěžují! A navíc to je "přírodní" metoda k povzbuzení kontrakc...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.