| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Můj poslední porod

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 975 [Dalších 805 >>]
Samarlu
26.6.2009 11:33:15
BaaroP, právo je na straně dítěte? Toho dítěte, které jsi šest měsíců před termínem mohla nechat bez jakéhokoli okolku spláchnout do výlevky za asistence téhož personálu, který teď nadává, že matce nezáleží o dítěti? Skutečně?

Ad oxytocin - opravdu nemají ženy, které ho odmítají, důvod? Nebojí se třeba, že nepřirozeně silné stahy jim poraní dělohu? Nebo že se děložní svalstvo příliš vyčerpá už v první době porodní a ten deficit se projeví, až bude třeba tlačit, a dítě se dostane do tísně a jeho zdraví bude vážně ohroženo?

Holení - nemůže to být třeba tak, že v porodnici mají blbé žiletky? Nebo že některým ženám se po holení vrací mykózy?

Opravdu jsou to hysterické výmysly?
26.6.2009 11:22:17
Vím, že to sem vůbec nepatří, ale nevím, kam jinam Ti to napsat. Před čtvrt rokem jsem četla váš příběh s Milenkou. V noci se mi o ní zdálo. Stála jsem u nás na zahradě, která končí u řeky. Najednou se tam objevila Tvoje holčička, ale jak jsem si jí všimla, hned zmizela. Takhle se to ještě párkrát zopakovalo a po celou dobu jsem slyšela dětský smích. Nakonec se objevila přímo u plotu, prošla skrz něj a pořád se na mě usmívala, přišla ke mě. Zeptala jsem se Ty jsi Milenka, viď? Jenom se usmívala. Ty máš čtyři bratříčky...jenomže pak se probudil Jaroušek a já taky. Nevím, proč se mi tam objevila. Vím jen, že do toho snu to vůbec, ale vůbec nepatřilo. Chtěla jsem ti to napsat, myslím, že tam, kde teď Milenka je, je šťastná.
adelaide k.
26.6.2009 11:17:11
Báro, já bych řekla, že pokud lze k výsledku zdravého dítěte dojít více cestami, tak by měla být zvolena ta nejvíc "matka-friendy" a né "zdravotnický personál-friendly" ~l~

26.6.2009 11:16:05
Nemyslím, že jsou matky, které nemají mozky a instinkty. Ale jsou situace, kdy je pro ně lepší nerozhodovat se sama a spolehnout se na "autoritu". A bohužel, dnešní společnost taky na instinkty moc nedá a potlačuje je, takže u spousty lidí jsou ty instinkty úspěšně potlačeny. A další skupina matek rodiček je těch, které se bojí, takže s sebou nechávají manipulovat bez prostestu, hlavně, ať to mají za sebou a doufají, že když budou bez prostestu plnit veškeré příkazy, nebude na ně nikdo řvát. No a další skupina matek rodiček jsou ty, které prostě narazí na vstřícný a empatický personál, což se aspoň napotřetí podařilo třeba i mně. A samozřejmě, pak jsou matky, kterým právě ten nevstřícný a zkostnatělý nebo pohodlný personál říká - prudičky. Pořád otravujou a něco chtějí, tak jim to dáme sežrat, aby si to pro příště pamatovaly, že nemají prudit. A třeba se leknou i další a nebudou si vymýšlet.
Nevím, do které skupiny patříš, to si musíš doplnit sama.
26.6.2009 11:15:02
Jasně, jsme s Irčou jedna banda, haha, všichni zdravotníci jsou špatní.. A k těm odkazům - je to pořád dokola a jde o to - oni něco udělali, když JÁ nechtěla, jak je to možné, když tomu vlastně nerozumí...
Lenelka
26.6.2009 11:09:04
Baaro, mne je uplne jedno, jestli ty chces nebo nechces klystyr, ja jen tvrdim, ze se v UK opravdu nedava tak bezne jako v ceskych porodnicich uz nejakych tricet let a vysledky vyzkumu jasne ukazuji, ze pro nej neni duvod.

Pokud jde o mou cestinu, ja nemam talent na jazyky, neni to poza, je to naopak pro mne docela palcivy problem, ze si obcas nevzpomenu na spravne ceske slovo, kdyz ho potrebuju pouzit.
26.6.2009 11:08:21
Xantipo, myslím, že právo je především na straně dětí....
K tvé minulé reakci na mě - jsem ráda, žes mi sdělila, že nemám mozek a instinkt.. Díky. A lékaři a sestry samozřejmě nepřemýšlejí...o nových poznatcích, postupech, atd.
Jen mi to nějak nejde dohromady s tisíci spokojených rodičů, kteří mají děti po IVF nebo děti velmi předčasně narozené a zachráněné... A taky znám hodně těch, kteří neměli a nemají problémy, v těhotenství a po něm a s přístupem v porodnicích jsou n. byli spokojeni. Že by také neměli mozek a instinkt? Nebo je nepoužívají? Nebo jsou tací, kteří musí někoho prudit a lékaři jsou dost často "na ráně"?
26.6.2009 11:04:49
BaaraP napsala:Pokud se dítě narodí zdravé, co řešit?
Teda po tom, co jsem si zbytečně prožila, si musím dost sedět na prstech, abych k tomu nenapsala něco dost šťavnatýho.
V mém případě by se moje dítě narodilo zdravé i bez jejich zasahování a já si mohla odpustit své prožitky.
A po stížnosti - narodilo se vám zdravé dítě, co byste chtěli víc.

Právě kvůli takovým, jako je BaaraP se v porodnicích může dít to, co se doposud bohužel děje. A proto se o tom musí mluvit. A to bude do tý doby, dokud nenastane celospolečenská změna v nahlížení na porody a matky rodičky. Ale bohužel, bojím se, že to nebude ještě běh na dlouhou trať.
zuzini
26.6.2009 11:01:09
á kolegyně Irči. Je to jasné ~t~

Tak šup sem s těmi odkazy, které chce Belatrix.
26.6.2009 10:59:57
Baaro - asi nechtějí prudit nastávající matky, ale dělají to proto, že se to dělalo vždycky a odmítají přemýšlet o tom, že by to šlo i jinak a že matky mají taky své důvody a rozhodně to nedělají proto, aby prudily lékařský personál. A pak bych řekla, že právo je na straně matek.
[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 975 [Dalších 805 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.