Marki3 |
|
3.7.2009 16:36:36
Irco, a kde asi rodit jinde než v nemocnici? Jaksi jsem nenašla jinou možnost a kupodivu se v nemocnici vyskytují doktoři.
|
Verča |
| • |
2.7.2009 20:30:15
Je mi líto, ale tomuhle se prostě věřit nedá. Když se mi něco nelíbí, tak to řeknu rovnou a nepíšu o tom v dost zmateném článku. Proč jste se na těch 1000 proč nezeptala rovnou v danou chvíli? Nebo spíš váš manžel. Být lékařem, nebo porodní asistentkou z dané nemocnice, tak vás žaluji za pomluvu. Sama mám dvě děti, obě jsem porodila přirozeně (i když první porod byl dost dlouhý), ale možná proto, že jem z toho nedělala NADVĚC, ale brala jsem to opravdu přirozeně a ne přirozeně jako některé "načtené maminky", nechala jsem se asistentkou "vést" a doktora nepovažovala za blba, bylo všechno v pohodě a klidu.
|
Hanka 75 |
|
|
1.7.2009 22:18:08
v 30 tt, tak to vám gratuluju, to už budete mít za pár
ale máte to ted jistě náročné, to počasí, bríško velké... držím vám palce a opravdu se nenechte dopředu stresovat. Mám kamarádku moc se SC obávala, řešila ho celé těhotenství kvůli brýlím, zda ano či ne, (právě i kvůli ní me "nadzvedl" předchozí nějaký článek na rodině o přirozeném a SC-takový článek by ji zdeptal, také jsem tam přispívala) na konec to vyřešil osud, protože měla KP a ten sice lze přirozeně, ale rozhodla se pro to, co doporučují v dnešní době snad všichni dobří porodníci, a čemu bych také dala přednsot, to jest SC. Takže na konec ho měla, opravdu se bála, a bylo to u ní téměř totéž co u mne. Tak se mějte krásně a držím vám palce s dvojčátky, ať u vás v bříšku ještě chvíli zůstanou (ale už jste za kritickou hranicí , ať jsou akorát velcí a mají se k světu. A také hodní, to je důležité, budou dva |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
1.7.2009 21:05:40
Vendulo, a rodila jsi v UK?
|
Vendula, 1 syn |
| • |
1.7.2009 20:52:32
Co to meleš??? Rodila jsem před rokem a půl a s klystýrem... Není to nic, co by bolelo nebo bylo nepříjemné... Je to normální praxe v zájmu dítěte! Prý před 40 lety... Tak to je fakt dobrý keeec :-D Uf ty jsi ale pěkně mimo :-D Před 40 lety jsem ještě 20 let nebyla na živu... A už se to nedělalo. Že by začali zrovna při mém porodu?? :-D :-D :-D
|
|
1.7.2009 9:42:58
Osoba zbavená způsobilosti k právním úkonům má opatrovníka, který ho zastupuje právě v právních úkonech. Představ si, že by Evik byla tou nesveprávnou osobou - násilné roztahování nohou by v tomto případě bylo v pořádku, protože opatrovník s tím souhlasil? Jedná se o vyšetření, ne právní úkon.
|
|
|
30.6.2009 14:10:23
Původně jsem se do téhle debaty vůbec nechtěla zaplétat. Z vlastní zkušenosti vím, že vnímání porodu je hodně ovlivněno i okolím, tj. personálem porodnice.
Ze svého čtvrtého porodu si pamatuji opravdu hodně, i když jsem to vnímala jinak, než manžel, proto máte možná dojem, že si žena nic nepamatuje. Například já jsem jen po manželovi chtěla, aby mi podal osušku a on stál a koukal na mne, když se k ničemu neměl, prostě jsem si nahá ze sprchy pro ni došla sama, já to brala tak, že tam nehodlám stát hodinu než uschu, on si myslel, že jsem na něj naštvaná. K tomu personálu, rodila jsem dva dny, odtekla mi plodová voda, tak jsem se stala téměř inventářem v porodnici. V den příjmu - sobota - paní doktorka nebyla právě dobře naladěná, nikde jsem nevěděla, jestli mluví se mnou, s oknem nebo se zdí, že je to na mne jsem poznala, že nervózně to štěkla znovu. Teda dostala jsem vynadáno, že jsem si dovolila nechat odtéct plodovku a nerodit. Byla jsem bez bolestí, tak bych to všechno měla vnímat pozitivněji, než druhý den. Jiná lékařka a jiný přístup k věci, mluvila se mnou, úplně jiný přístup a mladý pán se rozhodl, že se přece jen půjde podívat na svět, i když to byl jasný císař. Narodil se přirozenou cestou dvě hodiny před tím, než by k němu došlo, kontrakce jsem poslední dvě hodiny měla stále (údajně to není možné, ale moje sestra při vyvolávaném porodu měla stejnou skušenost). Nikde žádná nervozita, i když mi došlo, že to, že se najednou v neděli večer objevil na sále i primář, nebyla náhoda. Je mi jasné, že porodnice jsou přetížené, personál v nich přepracovaný, ale nejsou to rodičky, kdo hromadně zavíral porodnice před třemi čtyřmi lety ... nějakou představu o tom, kolik se dětí má narodit by měli mít odborníci, kteří je uznali za přespočetné. Mladý pán teď má 27 měsíců, už v té době byly porodnice přeplněné, přesto se 3 měsíce předtím zavřela porodnice v Bohumíně a kapacita v Karviné se nenavýšila. Pak bude stačit jem malování nebo karanténa a budou se rodičky převážet x kilometrů daleko k porodu a budeme rodit na zemi na chodbách ... pěkná vyhlídka. |
|
30.6.2009 12:07:16
Lock,
a nesveprávného pacienta proti jeho vůli vyšetřovat můžeš? Proboha, kde to žiješ! Pokud někdo byl zbaven způsobilosti k právním úkonem, ještě pořád má něco, čemu se říká lidská práva!!! |
|
30.6.2009 11:54:28
Lízo,
a jsme u jádra pudla. Pacienti můžou veřejně povídat jaká křivda kde se jim stala, kdo na ně verbálně, nebo brachiálně byl zlej, citovat výroky zdravot. personálu, vyslovit názvy nemocnic, nebo jména personálu, osočovat ze zanedbání péče a pod. Zdravotn. personál do doby zproštění povinné mlčenlivosti musí držet hubu a krok, takže se vlastně obhájit nemůže. Celý svůj profesní život se řídím jednou zásadou - názor si utvářím až po vyslechnutí druhé strany. Evíku, vyzývám tě, abys zprostila povinné mlčenlivost oš. personál dané nemocnice, a dala jim tak možnost se kvalifikovaně / ne obecně/ vyjádřit. Jinak k zde prezentovanbým zdravotníkům - v anonymitě internetu může být sestrou, porodní asistentkou, nebo lékařem kdokoliv, pokud vím, zdejší diskusi již navštívila i min. zdravotnictví )) |
|
|
30.6.2009 11:20:10
Po přečtení tohoto článku, aniž bych dočítala dále diskuzi, jsem nabyla dojmu, že se jedná z velké části o výmysl. Předpokládám, že se jedná o porodnici u Apolináře, rodila jsem tam dvakrát, vždycky jsem byla se vším, zejména s jednáním personálu, navýsost spokojená. Pana profesora Hájka znám a v žádném případě nejsem ochotná uvěřit ničemu, co o něm autorka píše.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.