Lassie66 |
|
|
25.6.2009 12:26:46
Pozdě
![]() |
Lassie66 |
|
|
25.6.2009 12:26:12
Zuziny,nejsem Lenelka, ale v úryvku se píše v podstatě to, co zde bylo x-krát řečeno:
V polovině 80.let se věřilo, že holení a klysma mají nějaký hygienický účel a že oboje může zabránit infekci, nic z toho ale nebylo prokázáno. T.č.se nepodává ani klysma, ani čípky. Holení má opodstatnění pouze u CS, jinak ne. Kojím, vařím, takže rychlopřeklad. ![]() |
Lenelka |
|
|
25.6.2009 12:23:29
Myth: Preparing for birth means shaving your pubic hair and having an enema.
Reality: No it doesn’t! This hasn’t happened since the mid-1980s. Pubic hair used to be shaved because it was thought to be unhygienic, but research found that this was not the case. Likewise, enemas, it was believed, reduced the chance of infection by ensuring the bowels were emptied before labour – but this has not been backed up by any findings. ‘The only time your pubic hair will be shaved now is if you have a caesarean section – and then it’s only partial,’ says Michelle. ‘Enemas or suppositories are not given nowadays either – bowel movements are regarded as normal in labour _____________________________________________________ Mytus - priprava na porod zahrnuje holeni pubickeho ochlupeni a klystyr Realita - neni to pravda. Toto se nedeje od poloviny osmdesatych let. Ochlupeni se holilo, protoze se melo za to, ze je to nehygienicke, ale vyzkumem se zjistilo, ze to neni pravda. Stejne jako klystyr, verilo se, ze riziko infekce se snizi tim, ze se zajisti uplne vyprazdneni strev pred porodem - ale toto nebylo zadnou studii potvrzeno. "Holeni se praktikuje pouze v pripade CS, ale i to jen castecne. Klystyr a cipky uz se dnes take nepouzivaji, aktivita streva se poklada za normalni soucast porodu" - rika Michelle (Michelle Lynn - lektorka na City University London, obor midwifery tj. porodni asistence). |
zuzini |
|
|
25.6.2009 12:17:53
úryvek
|
Ema |
| • |
25.6.2009 12:11:42
Tvé paní byl zřejmě podán Dolsin, to je silý opiát, v době, kdyz jsem na "vláčeném" bývalém II. porodním sále v Apolinářské rodila já, ho dávali ženám rutinně, aniž předem informovali nebo se ptali na souhlas. U člověk, který není na opiáty zvyklý, není výpadek paměti nic zvláštního.
Pokud bys myslel, že vzhledem k tomu, že tvá paní má na porod okno, musí ho nutně mít i ostatní ženy, tak to tak není. |
Lenelka |
|
|
25.6.2009 12:07:52
Zuziny, myslis ten uryvek clanku nebo tu studii?
|
zuzini |
|
|
25.6.2009 12:02:43
Lenelko, můžeš to prosím pro nás neangličtinářky přeložit? Moc díky.
|
zuzini |
|
|
25.6.2009 11:59:13
Markéto, taky mi to přijde přinejmenším podivné.
|
tamie |
|
|
25.6.2009 11:40:10
já jela do jedné porodnice po porodu s komplikacema. Zánět v prsu. Jela jsem tam, co jsem to měla nejblíž a co jsem dřív chodila i na gyndu. Taky mě chtěli poslat pryč. Když jste si zvládla rodit jinde, tak si jinam dojedte a nechodte sem. Trvala jsem na tom, že mám v autě malé děti a že už nikam nejedu..navíc horečky, bolest atd..Vzali mě až po dvou hodinách. Mudr. mi prohmatal prsa a řekl, ale to si jen musíte odstříkat, vždyt vám teče mlíko. No aby ne...už dávno jsem měla malou zase nakojit. Ale sestra trvala na tom, že mám jít jinam nebo si musím počkat. Tak jsem čekala. Na fakt, že už mám jít kojit a že mám velké bolesti nereagovala. Když si prý zajdu do auta nakojit malou, tak se může stát, že tam pak budu čekat mnohem déle.
![]() |
|
|
25.6.2009 11:26:04
jistě, přitom by nic neriskovali - hezky v klidu by si u pojišťovny naúčtovali ty monitory a s "problémovou rodičkou" by se babrali jinde... Od zkušených jsem pro příště dostala radu: nebýt tak upřímná, do poslední chvíle předstírat, že u nich rodit chci a při první kontrakci vyrazit opačným směrem... TOHLE mě strašně štve - proč je v této společnosti doslova vyžadováno lhaní?!
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.