MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
25.6.2009 11:19:42
Všechny ne, jen polovina ;) Ale dobrý postřeh.
|
Lenelka |
|
|
25.6.2009 11:18:30
Marketo, ano a vsechny psaly s diakritikou, coz Cesky v zahranici delaji opravdu vyjimecne...
Ja uz prudim minimalne, nejak na to posledni dobou nemam zaludek;-) Ale pod takovymhle clankem se proste vyjadrit musim, to mi neda... |
Lenelka |
|
|
25.6.2009 11:15:17
No a jeste uryvek z clanku z casopisu Pregnancy&Birth a Mother&Baby, cely clanek k nalezeni tu: http://www.askamum.co.uk/Birth/Search-Results/Giving-birth/
Birth-myths-/ Uryvek: Myth: Preparing for birth means shaving your pubic hair and having an enema. Reality: No it doesn’t! This hasn’t happened since the mid-1980s. Pubic hair used to be shaved because it was thought to be unhygienic, but research found that this was not the case. Likewise, enemas, it was believed, reduced the chance of infection by ensuring the bowels were emptied before labour – but this has not been backed up by any findings. ‘The only time your pubic hair will be shaved now is if you have a caesarean section – and then it’s only partial,’ says Michelle. ‘Enemas or suppositories are not given nowadays either – bowel movements are regarded as normal in labour |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
25.6.2009 11:14:40
Lenelko, dík za aktivitu! Mimochodem, je velmi zajímavé, že hned po irčině vyjádření se tu poměrně pozdě v noci vyrojilo tolik neznámých (pro jistotu registrovaných) rodiček z Británie s pozitivní klystýrovou zkušeností ;) Možná nepočítaly s tím, že jsi známá prudička ;)
|
Lenelka |
|
|
25.6.2009 11:11:40
Tak, volala jsem do Manchesteru a popreli mi, ze davaji regulerne klystyr. Nasla jsem vyjadreni NICE, kde pisou, ze to neni "costeffective", tudiz to nemocnice nemaji zahrnovat do sveho rozpoctu, tj. je to plytvani penezi NHS (vychazeji z Chorchane, NHS stranka http://www.library.nhs.uk/womenshealth/viewresource.aspx
?resid=236558). Bristol jeste proverim, nezvedali mi to ani v jedne porodnici. Milton Keynes, to ziram, protoze tam rodila svagrova a pred peti lety to teda rozhodne nedelali. Mimochodem, v tom vyzkumu se doctete, ze miminku vice hrozi infekce po klystyru nez bez klystyru! |
hbf |
|
25.6.2009 11:08:45
A fakt na ní někdo řval? Já nevím, já tam nebyl ...
Ale vím, že porodnice, v níž se zdárně a v pohodě narodily mé děti, byla tímto fórem také zvláčena a z mého pohledu bezdůvodně. A ještě jedna věc, má paní si cca 1/3 zážitků z porodu vůbec nepamatovala. Takže s "morálním odsouzením" personálu bych vážně nespěchal. |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
25.6.2009 11:08:32
Businessmanky totiž vědí, že nemají "svoje jistý", ať jsou jakékoli, a tak si sakra hledí své pověsti a svých klientek. Moc dobře vědí, že kdyby své klientce vynadaly do krav, tak těch pár tisíc prostě neuvidí.
|
|
|
25.6.2009 11:07:51
milá Graine-je možné je můj písemní projev je na urovni studetníka-to možná bude tím že jsem slovenka a i když s mluvenou češtinou problém nemám tak s písemnou ano.Moc se ti tímto omlouvám.
Ale nenechám se zaškatulkovat spolu s těma zdravotníkama co tady obhajujou personál ,své zvyky,názory a z pacietů si delají hračky,nebo hromozvod svých problému.Jejich chování popsané v článku jako i písemné projevy lidí co si říkají irča,kili a Vokroj odsudzuju a zvedá se mi znich žaludek. Ale netuším jestli jsem SKUTEČNÝ ZDRAVOTNÍK-to mohou posoudit jen ty lidi co se se mnou jako se sestrou nebo PA setkali. ![]() ![]() |
Lassie66 |
|
|
25.6.2009 10:58:35
No fuj, až se mi udělalo zle. Nějaká taková nána asistovala u mého prvního porodu - hloupá, arogantní, bez znalosti základů slušného chování a jednání, typ "know it all". Jestli je toto reprezentativní vzorek našich PA, příště rodím raději doma s businessmankou.
|
Samarlu |
|
25.6.2009 10:58:25
Díky za pochopení.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.