| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Můj poslední porod

[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 975 [Dalších 715 >>]
25.6.2009 10:39:18
A tohle přesně včera vyjádřila Irča, paní byla hloupá, neposlouchala, odmítala a tak si to vlastně zasloužila.
25.6.2009 10:37:34
Myslím si, že to jsou dvě odlišné věci, na autorku nezvýšili jednou hlas, aby ji pomohli z hysterie, ten křik a zmatek a vyhrožování bylo za trest, že si dovolila něco odmítnout, že vyjádřila jiný názor, že se nechtěla podvolit, to mi na tom připadá mnohem horší než že by jednou někdo zvýšil hlas.
anemon
25.6.2009 10:37:28
Souhlasím s hbf. V této porodnici jsem rodila dvakrát, nejasem žádná "star" jak je psáno dole a jednali se mnou super, většina i s úsměvem. Na sále na levo od schodů jsem strávila 8 dní před druhým porodem, mohu uklidnit všechny budoucí maminky - za tu dobu tam nikdo na nikoho nekřičel a nebyl hrubý. Naopak, některé maminky pěkně vyváděly a sestřičky byly milé i tak i doktoři. Veronika
Hanka
  • 
25.6.2009 10:28:29
Taky si myslím, že na rodičku se nekřičí, ale...

Když jsem rodila poprvé, přijela k ránu do porodnice osmnáctiletá nastávající maminka, bez doprovodu. A bylo vidět, že panikaří. O porod se předem vůbec nestarala, učila se k podzimní matuře, neměla čas (to nám pak povídala na pokoji), tak vlastně netušila, do čeho jde, a až na té "hekárně" jí jaksi došlo, že to nebude "třikrát prodýchneme, trošku zatlačíme a maminko, už je tu hlavička". Byla to milá holka, ale poněkud zmatená a trochu nedospělá, navíc zřejmě dost citlivá na bolest. Sestřičky kolem ní celkem pendlovaly a různě ji (mile) uklidňovaly, ale ono to jaksi nezabíralo. Navrhovaly jí míč, zkusit chodit (jedna jí nabízela, že bude chodit s ní, aby neupadla), ale s ní fakt nebyla řeč. Porodila na vedlejším boxu asi půl hoďky po mně, mezičasem se propracovala v podstatě k hysterii (nic proti, sama jsem na sále, zatímco jsem se nadechovala k dalšímu tlačení, sdělila sestře něco ve smyslu, ať mě radši zamordujou a to děcko si vezmou :-) ); a můžu říct, že na ni PA v jednu chvíli tak nějak zařvala - a ono to fakt zabralo.

Pak jsme si na pokoji povídaly a ona mi řekla, že je za to zařvání vděčná. Že se jí to občas stane, že panikaří a pak jde k hysterii, a že jí to zařvání pomůže. To jen, že nic není tak černobílé.

Fakt je, že to bylo "jen" hlasitě a ostře pronesené něco jako "přestaňte s tím brekem a tlačte!"

Ale je to něco úplně jiného než výhružky, urážky, vulgarity a pohrdání.

Jsem přesvědčená, že ta PA na tu rodičku "houkla" opravdu proto, aby jí pomohla "vyskočit z hysterie", že v tom nebylo žádné pohrdání a pro tu PA to bylo opravdu zcela nouzové a mimořádné řešení. Ta mamina to takhle vzala.
25.6.2009 10:26:11
Mili, vím, že jsi to myslela obrazně a souhlasím, že pár jedinců to na takovém oddělení nevytrhne a nakonec to vzdá:(.
natalii + 09/08
25.6.2009 10:25:11
Holky,mně nejvíc udivuje to,že rádoby zdravotnice Irča nví,co je lékařské tajemství?Vždyť za tohle by jí mohla zakladatelka zažalovat,že veřejně vynáší info o jejím porodu... Mně to přijde teda docela soukromý,aby o mně někdo psal,že mimčo bylo v tísni a kapali mi oxytocin.

A neříkám,že U Apolináře se může někomu poštěstit i pohodový porod,já pouze napsala svou negativní zkušenost.
zuzini
25.6.2009 10:19:50
Tobě skutečně přijdou příspěvky rádoby zdravotnice Irči v pořádku? A znovu se ptám, kde to žiju? To se pak můžu divit, proč je naše zdravotnictví, takové jaké je. :(
25.6.2009 10:19:07
Stáňo, souhlasím s tebou, ty zdi jsem myslela obrazně, prostě v atmosféře toho oddělení, ale vždycky mě překvapí, že ta atmosféra je tak určující a že to příliš nezmění ani několik lidí ať lékařů nebo sester s jiným lepším přístupem. Jakoby ti horší vždycky nějak převálcovali ty druhé. Moje kamarádka pracovala jako lékařka v porodnici a měla ten jiný přístup a byla postupně vyštvána.~:(Ale tak teda věřím, že se najdou porodnice, kde je ta atmosféra skutečně přátelská a respektující.:-)
Samarlu
25.6.2009 10:16:44
Grainne, vidím to stejně.
Nikola
  • 
25.6.2009 10:16:04
To taky, ale neexistuje třeba zákon, aby si žena mohla vybrat porod císařským řezem, pokud má panický strach z vaginálního porodu, který častokrát dopadne příšerně a žena má trvalé následky na celý život.
[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 975 [Dalších 715 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.