tamie |
|
|
24.6.2009 22:31:14
aha, takže se to opravdu stalo, když o tom víte
A nezdá se vám, že pokud si vícerodička najednou myslí, že nemůže rodit normálně, tak k tomu má asi důvod?! Evidentně ta častá vyšeření, což způsobuje násobení bolesti u už tak bolestivých kontrakcí, jí natolik rozrušili..navíc, jak sama uvádí nebylo jí umožněno být ani chvilku o samotě se svým manželem a v klidu si kontrakce prodýchat a soustředit se tak na miminko a vlastní porod, plus všechny ty následné události jí uvedli natolik do šoku, že si myslela, že je něco špatně a nezvládne to. Že to prostě jinak nepůjde. Dělala to v dobré víře, aby ochránila své dítě. A vy? jak jste jí pomohli? Křičeli jste na ní, místo abyste jí podali pomocnou ruku. To se vám zdá správné? |
Kohnova |
| • |
24.6.2009 22:30:17
Pajo, jen takovy technicky dotazek: co to je , prosim te, "renomovana statistika"? Pokud by krome vysvetleni mohl byt i konkretni priklad, bylo by to fajn. Dik.
Pak bych jeste mela otazku kdo a kde si bere priklad z nasich porodnic? Druhy dik. PS: Pokud jsi mela na mysli SERIOZNI statistiku, tak ty existuji uz dlouho a prave ony zjistily, ze u nizkorizikovych rodicek je domaci porod stejne bezpecny jako ustavni. |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
24.6.2009 22:08:47
Pájo, možná by ses divila, kdyby sis našla opravdu ty renomované statistiky. Podle nich je totiž porod v domácím prostředí pro nízkorizikoviou rodičku, která si tak vybere, srovnatelně bezpečný jako pro stejně nízkorizikovou rodičku porod v porodnici. Pokud o to stojíš, dodám odkazy.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
24.6.2009 22:04:14
Pájo, to, že si z nás berou zahraniční porodníci příklad, je takový oblíbený sebechvalný mýtus českých porodníků, v žádných zahraničních textech jsem na vyzvedávání ČR teda nenarazila. A ta nízká úmrtnost není až tak nízká, když upravíš definici tak, aby byla stejná pro všechny srovnávané země (což třeba u perinatální zahrnuje i děti u nás kvalifikované jako potrat) a uvědomíš si, že ty děti, které jsou u nás "díky" prenatálni diagnostice potraceny před 24tt, v jiných, méne "úspěšných" zemích, zemřou po 24tt nebo celkem brzy po porodu.
Čísla v umrtnostních tabulkách jsou směsicí úrovně zdravotnictví, postoje k postiženým, postoje k zachraňování nedonošenců, etických, kulturních a sociálních aspektů. Čistě zdravotní hledicko z nich oddělit a porovnat nelze. Mimochodem, úmrtnost rodiček docela poslední roky stoupá. |
kili |
| • |
24.6.2009 22:03:57
moc neovládám pražský slang a z kontextu mi není zřejmé, zda se ptáte mne (podle vlákna to vypadá, že ano) nebo vícera lidí. To slůvko chytrý je singulár nebo plurál ?
|
Grainne |
|
|
24.6.2009 22:01:06
kili, netvrdím, že rozumím medicíně, ale pokud kdokoliv zasahuje do mé integrity, což lékaři a zdravotnický personál dělá, žádám, aby to dělal minimálně slušně a ve spolupráci se mnou.
Jestliže se tu někdo, kdo tvrdí, že je zdravotník, nebo dokonce lékař, předvede jako vševědoucí a všeznající osoba, která má právo nakládat s pacientem jako s vězněm, nebo idiotem, který "ničemu nerozumí, nestudoval 6 let" a tedy nemá právo "někomu mluvit do práce", vadí mi to, vadí mi to, protože jeho práci nelze oddělit od toho, co považuju za své výsostné právo - totiž jako svobodná osoba rozhodvat o sobě, o svém těle a DOVOLOVAT zdravotníkům úkony, které provedou a ROZHODOVAT o tom, zda je provedou. |
|
|
24.6.2009 21:59:16
Petro, já si mohu vážit těch zdravotníků, kteří mi pomohli a taky si jich vážím, ale nemohu si přece vážit těch, kteří mi ublížili, to by nebyla nevděčnost ale hloupost.
|
mamina |
| • |
24.6.2009 21:48:26
A to jsi opravdu tak naivní, že si myslíš, že to tak není, že se k nezdravotníkům a k necelebritám nechovají hůř? Čerstvý zážitek: švagrová, zdravotní sestra rodila, 2. den za ní přišla vrchní: "proč jste nám neřekla, že patříte k nám, mohli jsme ...." a o chování k různým hvězničkám ani nemluvě, takže, opravdu žádné iluze, a pokud tvrdíš opak, je to tvůj názor, ale podle mě lžeš!!
|
Katla |
|
|
24.6.2009 21:41:35
a je to rozseknutý.
|
Katla |
|
|
24.6.2009 21:40:09
jsou pořád jak vytištěné a jsou "věčná přítomnost". vůbec nezáleží na tom, kdy se udály.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.