Tulka |
|
|
24.6.2009 21:26:54
Ale já vím,Pájo.Dokonce o tom byl pořad v telce,kde se nad naší vysokou úmrtností rodiček pozastavovali sami slovutní lékaři.A opravdu to nebylo o porodech doma.Je mi líto
![]() |
|
|
24.6.2009 21:24:41
To byl pozdrav hlavně pro Dimi
![]() |
Jíťa |
| • |
24.6.2009 21:24:14
A proč by mělo vaginární vyšetření nějak pomoct? Spíš to vypadá, že nebylo všechno úplně v pořádku a tak to lékaři mezi sebou konzultovali. Aby si mohl každý udělat vlastní názor, tak si taky holt musel šáhnout, to je snad jasný.
Hlavně že každá ženská, která u toho nebyla, ví co a jak měl nebo neměl kdo dělat! |
Hanka 75 |
|
|
24.6.2009 21:22:39
Hm, k tobě se chvoal profesionálně... ,jenže k někomu jinému se mohl chovat silně neprofesionálně, nebo ne ?
|
Pája |
| • |
24.6.2009 21:21:08
To je mi líto, že to nevíte. Proto se všichni snaží odvrátit domácí porody,protože tam jsou pak ty největší průšvihy a ani sanitka pak už nepomůže.Ani matce ani dítěti.Stačí si najít kvalitní renomované statistiky a né si číst povídačky s časopisů nevalné úrovně.Ostatně nikdo vás přece nenutí rodit v nemocnici, když máte tak špatné zkušenosti.Můžete si porodit doma.
|
|
|
24.6.2009 21:20:29
Jíťo, to je dokolečka.
Berme to tak, že autorka nelže. |
|
|
24.6.2009 21:19:00
A uvědomujete si že přístup zdravotníku jak je to posáno docela dost komlikoval samotný porod?A teoreticky ohrožoval zdraví jak dítěte tak matky?a nejde jen o psychickou pohodu,ale přece ta je moc duležitá-vystresovaná,bázlivá,uzkostná,nervozní,plačtivá,hysterická rodička je ten nejhorší --parťák--na sále.Autorka se popisuje jako normální matka co v klidu jela porodit své dítě-ale uzlík nervů z ní udělal právě personál.Pro mne by bylo už dost traumatizující kdyby mne odeslali rodit jinam-registrace dle mého názoru nemají fakt smysl a logiku-.A to už nebudu komentovat jednu neprofesionální chybu za druhou.Když jsem to četla tak mi kromě toho že se mi vybavil Apoli....tak mne napadlo-ti se tam museli zešílet.PA když mají seminář tak si žertovně říkají že mají slet čarodejnic.Ale v tomhle případe mi to přijde doslova.A taky jsem slyšela názory různych PA že tam a do Podolí....by nenechali rodiit fenu-at už jsou vyhlášené jakoli.Taková vyhlášená fabrika na deti-to co píšu nesoudím dle toho článku ale ze spoustu faktů,zkušeností-at se do mne hned neobouváte.
Kromě toho si myslím že i když se nejaký zdrav.blbě vyspí,nebo má problémy,v práci se něco semele-tak to pacient nemá poznat.to je pravidlo číslo jedna.Každý má nejaké problémy,starosti....ale to není omluva.odreagovat se v nemocnici je možná pro někoho koníček a právě proto i když v tomhle pracuju si myslím že to mají pacienti radikálně řešit,upozornovat na to,stěžovat se.Máte pravdu zatím je raelita taková že to houby pomůže,osobně nevěřím tomu že zdravotník zdravotníka nepotopí-to už dávno neplatí.i V zdravotnictví pracujou ješte idealisti,pak je tam hodně těch co ideály měli a vypařili se spolu s praxí. Bohužel.A pak ti co jsou ze stavu dnešního zdravotnictví tak znechucení že odcházejí pracovat do jiné sféry,i když jsou na tu práci stvoření a etické kodexy,empatie jim nejsou cizí.Ale já sama když přidu do zdrav.zařízení mám pořád s někým problém.Když jsem objednaná ráno v 8 a ješte v 10 sedím v čekárne-tak se ozvu,když na mne někdo houkne-tak se ozvu,když slyším známou sestru vyvolávat přijmenima lidi co jdou na interupci v plné čekárne stylem-joooo vy co jdete na potrat nováková,.....pojdtě-tak řvu.Když nejaká schwester natáhne na sále ksicht při čtení poro.plánu tak to řeším ale mimo pac......ALE ne každý ví a umí se bránit,sama netuším co bych udělala za cirkus.Jen vím že když to ani ne před půl rokem vypadalo že nebudu rodit v práci-z důvodu malování,nízkého t.t.dvojčátek a budu muset do neznáma...i když určitě by za mne někdo slovo stratil -tak jsem po zážitcích z práce se pořádně vyplašila.I kuli hormonům nejaká slzka ukápla.nakonec jsme si odechli všichni.Bohužel to štestí nemá každá. |
Hanka 75 |
|
|
24.6.2009 21:15:05
Ano k tomu se přidávám, profesionálně se mají chovat zdravotníci, a taková selhání, to se SNAD také hned tak nevidí... co ty řeči o nechtěném dítěti, dítěti bez hlavičky, zbytečná vyšetřování, násilná... to jsou neomluvitelná selhání a chyby, za něž by někdo měl nést odpovědnost. Je mi jasné, že nebude. Jak to vidí profesor, je jasné, je to nadřízený a podle všeho nastavuje laťku i všem podřízeným... už jenom totiž to, že "tohle za 37 let neviděl", jaksi vypovídá o přístupu a aroganci. Jestli tohle pronesl před rodičkou, což si umím docela dobře představit... tak to vypovídá, o tom, že jeho snahou nebylo vytvořit prostředí jaké rodička má mít, klid, pocit bezpečí atd., ale poplácat se s kolegy po ramenou. Možná, že rodička vynervila, jenže já se jí nedivím, kdo by takovýhle sled událostí ustál v pohodě ? Však ono je něco jného klidně říci, SC je možný, bude-li třeba provedeme ho, ale budeme se snažit, a vše tomu odpovídá, že bez problémů porodíte přirozeně a něco jiného je odpovědt: na SC nemáte nárok, porodíte to přirozeně..
jedno klidu dodá, druhé může i od arogantního lékaře, sestry.. i dost znervoznit... =nemám na výběr, ONI o tom rozhodují, co když budu cítit, že mé dítě je v nebezpečí, a přirozeně to nejde, už mě naše zdravotnictví fakt štve, a jsem jasně proto, ať žena má právo zvolit si SC (byť třeba za příplatek), protože pro dítě to rizikovější není. po tomhle článku v tom mám orpavdu jasno. |
Jíťa |
| • |
24.6.2009 21:14:54
A jsi tak skálopevně přesvědčená, že je chyba na straně lékařů, že poskytovali nedostatečné nebo mylné informace atd?
Může to přece být i tak, že se skutečně něco dělo, lékaři se snažili pomoci, ale autorka ani její manžel nechtěli nic slyšet a odmítali spolupracovat... Já jsem zažila jeden hororový porod, kdy jsem po celou dobu v porodnici přemýšlela, kde a jak vlastně porodím - jestli bude lepší na chodbě nebo na hekárně, nebo na příjmu, případně standartně na porodním sále (tam všude jsem během porodu chodila a hledala někoho)... A co si mám dát na zem. A jestli budu po porodu schopná se alespoň minimálně postarat o dítě, zahřát ho... Protože jsem po celou dobu porodu byla úplně sama a to doslova (tehdy ještě otcové k porodu nechodívali). A jen 15 minut mě dělilo od toho, aby se to tak skutečně stalo!!! Nevím, jestli by to někdo chtěl zažít také tak. Ale po této zkušenosti mám svůj názor: Lepší protivný, uřvaný, vzteklý, hrubý ... personál, než absolutně žádný. |
Tulka |
|
|
24.6.2009 21:14:45
Pájo,o tom,že máme nejnižší úmrtnost rodiček na světě teda nic nevím.Dokonce sami doktoři přiznávají,že úmrtnost rodiček u nás stoupla.Asi máš chybné informace.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.