mamina |
| • |
24.6.2009 21:13:22
Nejste vy náhodou ta staniční??? Váš příspěvek tomu dokonale odpovídá!!!!!
|
Pája |
| • |
24.6.2009 21:03:56
Když jsou porodníci tak špatní, tak proč si z nás ve světě berou příklad, že máme nejmenší úmrtnost dětí a rodiček při porodu a máme ty nejlepší výsledky ve světě?Žádný porod, ani již rozeběhnutý, se nedá 100% říci, že proběhne až do konce bez komplikací. Jsou to minuty i vteřiny, kdy se to pak zvrtne.A to by pak zase někdo mohl žalovat, že kdyby to věděla atd., že jí to nebylo dostatečně vysvětleno, že by jinak tu epiziotomii chtěla.Znám ty potrhané ženy, co skončily s kolostomií a měly problém udržet stolici a moč.Proč??? Protože nechtěly epiziotomii!! Ať si ženy rodí doma.Jsou to jejich životy, ale bohužel ohrožují své děti.Díky porodům v nemocnici máme zdravější děti..
|
Jíťa |
| • |
24.6.2009 20:57:33
Ano, možná..., asi..., zřejmě...
Ale je to skutečně pravda? To jsou jen a jen spekulace zúčastněných diskutujících. Článek je plný nezodpovězených otázek, které nechávají prostor pro spekulace všeho druhu. Autorka se neozývá, neodpovídá na položené otázky ani jinak nereaguje - to na mě nedělá dobrý dojem. A co mě nejvíc zaráží, že všichni jsou ochotni spekulovat ve prospěch autorky, ale jen málokdo ve prospěch personálu porodnice a přitom i k tomu dává článek prostor. |
Tulka |
|
|
24.6.2009 20:57:30
Petro Novotná,i kdyby na sále panovala jen z poloviny taková atmosféra,jak popisuje,měla by nárok být dokonale vyděšená.A pakliže mluvíte pravdu a ona i dítě byly v pořádku,proč to násilné roztahování děložního hrdla?Nevím,komu by se takovéhle svévolné zasahování do porodu líbilo.Co všechno si teda podle vás musí nechat bez mrknutí oka líbit "správná"rodička
![]() |
Hanka 75 |
|
|
24.6.2009 20:57:11
Ahoj, já jsem docela bojovnice za svá práva, nicméně vím, že situaci autorky bych neustála. Vím, co to je, když jste bezmocní (nebo méně mocní), než všichni okolo a ti všichni jsou proti vám, a jsou nepříjemní. Už jen to v jaké pozici, poloze se nacházím já, rodící žena, že mi jde o tak mnoho (o mé dítě!) a ti okolo: mohou odejít kdy chtějí, přijít, mluví na mne svrchu, jsou hrubí... já bych v tomhle klidu řídit svůj porod nedokázala. Navíc jako prvorodička bych jsou porod řídit nechtěla, přála bych si svěřit se s důvěrou porodní asistentce a (ano naslouchat svému tělu), a mít klid a podporu okolí !!! To, čemu byla vystavena autorka článku bych nezvládla. Nezvládla bych si vytvořit za jejích podmínek vhodné prostředí pro svůj porod, to co bych potřebovala - a myslím, že nechci mnoho, podporu, klid, ticho... vlastně co to autorka, která chtěla jen na 5 min zůstat se svým manželem... proč jí nebylo vyhověno.. jak toho měla docílit... holky fandím vám, že si věříte, že v soukolí našeho zdravotnictví vždycky obstojíte, ale mohou nastat situace, kdy vás to semele, i vás... je to jen můj názor, ale já něco málo zažila, a umím si představit, že ani silné povahy, z našeho zdravotnictví nemusí vyjít bez šrámů na duši a bez blbého zážitku.. když se sejdou okolnosti... a už to jede...
já mám v kartě (mé zdravotní dokumentaci) v jedné naší nemocnici napsáno, že mám za manžela právníka aby si asi jako další kolegové na mě dali pozor - umíte si předtavit, jak jistá a drzá je Dr., která toto napíše do zdravotní dokumentace. Dr. po níž jsem chtěla, at mě s obsahem mé zdrav. dokumentace seznámí, už alespoň chápala, že toto je drzost a nechtěla mi to přečíst... to jen pro ukázku, že když jsou někteří Dr., tak arogantní (ale současně s prominutím i blbí, že toto napíšou do zdrav. dokumentace pacienta), tak co mohou asi ještě napáchat.. no nic, to jen tak na okraj |
Petra Novotná, 1dcera |
| • |
24.6.2009 20:45:23
Musím na tento příspěvek reagovat!Velmi mě mrzí, že autorka tohoto článku dokáže odradit a zastrašit ostatní maminky, které si to přečtou, ale neví,co se skutečně na porodním sále dělo. O tomto případě se totiž ještě dlouho v nemocnici povídalo. Skutečně, jak řekl pan profesor, 37 let podobnou scénu nezažil. Tato paní totiž striktně odmítala porodit přirozenou cestou, přestože miminko i ona byli v pořádku a nebyl tedy a NEMOHL být lege artis indikován císařský řez.Přesto tato paní císařský řez vyžadovala a odmítala porod přirozeně. Každá operace má svá rizika a pokud tedy není indikace, nemůže být provedena. Tato paní předvedla hroznou scénu, kterou bych nikomu nepřála zažít.....A mrzí mne, že celý její článek je snůškou nesmyslů a bohužel vynervuje a odradí ostatní a vnese zbytečně zloby......
|
Hanka 75 |
|
|
24.6.2009 20:44:41
Ne, samozřejmě, že se to nedělá, když je druhý vejcovod v pořádku je to jediná šance, jak přirozeně otěhotnět, takže se nechává. Já se ale (znajíc zdravotnictví a že tam dělají jen lidi, jako všude jinde) jistila, že někoho nenapadne, druhý vejcovod odebrat, když např. budou na něm srůsty, nebude vypadat jako průchodný apod.
Dříve se i vejcovod, ve kterém bylo mimoděložní ponechával (když to šlo), že třeba bude funkční. Ale ukázalo se, že funkční nebývá a často vede zase k mimoděložním apod., takže ten už se v dnešní době odebírá. S tím jsem souhlasila. Jen jsem se obávala, aby někoho nenapadlo v "mém" zájmu mi odebrat i ten druhý, když nebude vypadat dobře. Já myslím, že by to ani neměli právo udělat, když jim k tomu nedávám souhlas a neohrožuje to můj život, ale na druhou stanu, stát by se to mohlo, a co mi pak bude platné, že na to neměli právo, že ? Tak jsem proto domlouvala, ať ho v každé případě nechají a připsala to velkými písemny do papírů... no a asi by ho odebrali, když mi na vizitě řekli co mi řekli... :-( zpětně si myslím, že ta Dr. na vizitě, to možná jen tak plácla, ale tehdy mě to šokovalo a doteď mám v sobě jakousi základní nedůvěru a obezřetnosti vůči zdravotníkům, to, že se nelze s důvěrou svěřit, to ve mně ještě prohloubilo.. :-( na druhou stranu, se mi to mockrát vyplatilo, že všemu nevěřím, ale prověřuju a sama si zjišťuju informace (i odborné)... |
|
|
24.6.2009 20:43:25
Kili, kéž by to tak platilo po celé republice. To, o čem jsem psala, se odehrálo před dvěma lety, moje holčička měla meningoencefalitidu a musela být hospitalizována na Jip Dětské kliniky v Plzni, mohla jsem k ní pouze na čtvrthodinovou návštěvu, nesla to odloučení neuvěřitelně těžce. Doufám, že tento přístup je čím dál méně častý a matky nejsou nuceny své těžce nemocné děti opouštět.
|
Cau |
|
24.6.2009 20:32:31
Jé a já myslela, že rodí maminky, a oni rodí doktoři, no to je mi teda novina, to se vašemu názoru ani nedivim, když za vás rodil doktor.
|
Kohnova |
| • |
24.6.2009 20:05:24
Alice: to je klidne mozne. Pak ale ten nekdo imituje doktorske pindy celkem zdarile a uspech si zaslouzil:).
Sem obcas nejaky ten doktor napise. Byva to vetsinou ten samy osobnostni typ a pravidelne dostane na kozich. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.