| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Můj poslední porod

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 975 [Dalších 925 >>]
29.6.2009 8:35:22
No, kdybys ten clanek necetla s pravdepodobnym despektem, docetla by ses, ze pani se na CS POUZE ptala - zda-li by ji ho provedli, kdyby bylo neco v neporadku. A ohledne toho samotneho rozeni - kde tam ctes, ze pani opravdu odmitla rodit? Pani byla mimoradne vystresovana a to ze zdravotniho personalu, ktery se choval vazne neprofesionalne (dle clanku). "Profesionalove" z ni udelali prisernou matku a totalniho blbce. Take bych v tomto prostredi odmitla rodit, no, spis bych proste neporodila, protoze by to neslo. Porod ma probihat v klidu - kvuli mame i kvuli decku!

Take by me zajimal nazor druhe strany. Ale myslim ze je vice nez jasne, ze personal nekde udelal chybu - a rodicka mozna taky, jenze ONA je NEPROFESIONALKA, ona si muze dovolit panikarit, kricet ci brecet. Doktor ne. A evidentne ji k tomuto zmatenemu vydesenemu stavu privedli zdravitnici. Co to je? Posilat si rizikovou rodicku jak horky brambor? Bez sanitky? Chapu, ze jsou lekari duleziti, castokrat jsou obrovskym pozehnanim a diky jim za to, to neodmitam, ale jako hulvati se proste chovat nesmeji.
Majoranka
29.6.2009 8:22:05
Já mám s necitlivostí porodníků U Apolináře své velmi negativní zkušenosti. Byla jsem tam přijata v 6.měsíci těhotenství hlavně kvůli špatné výživě plodu. Po podrobných vyšetřeních se ukázalo, že to není tak dramatické. Dále jsem měla vysoký tlak, ale dokud jsem byla v klidu, stabilizoval se. Jenže neustále jsem byla posílána na různá vyšetření a tlak mi stoupl. Pak nastoupila na směnu paní doktorka (jméno bohužel nevím) a prohlásila, že tam nejsou od toho, aby mě kontrolovali a nechala mě převézt na porodní sál, že když mi tlak klesne, tak se vrátím zpět na oddělení a když ne, tak udělají císařský řez. Na sále byly milé sestřičky a dokud si mě všímaly, bylo vše O.K. Pak začala ve vedlejším boxu rodit jiná paní a všichni začali běhat kolem ní. Což chápu, ale něco se mi na monitoru nezdálo, ale nikdo si mě nevšímal. A strach a stres udělal své, i když jsem věděla, že musím být v klidu. Dítě se narodilo předčasně a vlivem poporodních komlikací je těžce postižené. Pak jsem byla v porodnici ještě na odborném vyšetření a při té příležitosti jsem zjistila, že se moje karta pro "jistotu" ztratila. Možná by to později dopadlo podobně, ale možná taky ne.
kili
  • 
29.6.2009 7:34:26
Pokud někdo píše o pověsti, pak zobecňuje.

" takové ty složité věci, jako porozumění psanému textu, ve kterých mají české děti a zjevně i dospělí dost velké potíže " se dají zjednodušit nahlédnutím do patřičného slovníku. V daném případě např. do :

scfis Slovník české frazeologie a idiomatiky: výrazy slovesné : mít špatnou pověst Nom špatná pověst (čl., místo, výrobek aj.) u veřejnosti: být přijímaný a hodnocený špatně a s podezřením; být nechvalně známý
29.6.2009 3:21:58
Když už tedy rozlišujeme pověst (která by mě mimochodem zajímala z čeho vzniká, když refence maminek, které ve Vinohradech skutečně rodily jsou dobré) a referenci, měly bysme rozlišovat i registraci a porod. V tom je totiž opravdu nebetyčný rozdíl. ~:-D
Pavla
  • 
29.6.2009 1:20:27
Přesně tak, chtěla bych znát pravdu. Článek vypadá, jako by dotyčná rodila snad v koncentračním táboře. Nepíše, proč byla riziková, rodila čtvrté dítě, ty tři porodila normálně nebo císařem? Ale císař může být jen dvakrát a pak se nesmí ani otěhotnět, aby děloha nepraskla. Takže jestli třikrát rodila normálně, tak pak nechápu, proč si chtěla vydupat počtvrté císaře a už jsem vůbec z toho článku nepochopila, proč najednou odmítala rodit, když už tři děti údajně v pohodě porodila. Připadalo mi to hned šíleně přehnané a asi by bylo vážně lepší, aby už tato paní páté dítě neměla.
Ravelin
28.6.2009 22:26:16
Nejprve mamčo Eviku děkuji za článek a gratuluji celé rodince. Toto je v krátké době již druhý článek, který mě znovu připomněl, co jsme prošli s naším Pupíčkem, i když proti Vám to byl odvar až v šestinedělí na dětském oddělení. Domnívám se zcela vážně, že je třeba se pokusit iniciovat tlak na porodnická-dětská zařízení, respektive jejich zaměstnance. Hlavně, že se většina porodnic pyšní titulem baby-friendly. Ale tlak na matku, včetně vyhrožování, poškozuje především prcka, matka se z toho nakonec z větší části oklepe. Nemají právo brát mimčo jako rukojmí. Nemám představu, jak provést efektivní spojení matek, co prodělali "nestandardní" zacházení a myslí si, že by to už nikdo další neměl zažít. Otázku soudní cesty jsem zavrhla, neb nevím jak by to dopadlo při prokazování nevhodnosti přístupu lékařů, vždyť dítě je v pořádku a v lékařských knihách jsou různé postupy a tabulky. Už jsem se snažila debatovat s matkami z našeho mateřského centra a krátce i s radikálními domácími rodičkami, ale nějak bez aktivní reakce. Pokud by nějaké další mamči chtěli zahájit aktivitu ve prospěch vytěsnění antimateřského klimatu z našich lékařských zařízení, tak se mi prosím ozvěte. Třeba je potřeba prostě jen vytvořit dav a pomocí stávajících organizací zahájit kampaň. Za pohodové mrňousky nám to přeci stojí!~x~~x~~x~
kili
  • 
28.6.2009 22:00:46
je výhodné umět rozlišit pověst, pomluvu a validní reference.
Hanka 75
28.6.2009 20:26:43
Ano Vinohrady mají špatnou pověst. Co je to pověst ? Pověst je to co se povídá mezi lidmi, takže s výsledky na Aperiu to není v rozporu. Pokud budou dobré výsledky na Aperiu a jinde, budou z Vinohrad odcházet spokojené ženy, pravděpodobně se pověst Vinohrad časem změní. Překvapuje mě, že se živíš psaním, ale toto ti uniká :-)
Vím, že na Vinohradech jsi mohla rodit (psala jsem proto zaregistrovat) v době, kdy Podolí, Apolinář, Motol, tě již odmítli pro naplněné kapacity, v těchto porodnicích ti již např. v 12tt řekli, že mají plnou registraci, plno a nevezmou tě. V kontextu našich příspěvků považuji slovo registrace za formalitu, jakým způsobem ses tam přihlásila je přeci jedno. Každopádně o Vinohrady nebyl takový zájem jako o jiné porodnice, já osobně předpokládám, že kvůli jejich ne příliš dobré pověsti.

Haluška
28.6.2009 19:41:52
Petro, tohle je velmi trefna poznamka. Bohuzel se nad tim patrne nezamysli ti, kteri by se nad tim zamyslet meli.
  • 
28.6.2009 18:19:22
Kecy!!!! Lékama se nešetří a cpou je lékaři i byť to neni ještě nutné. Mimochodem, už jsem slyšela na Apolináře hodně stížností!!! Tam by měli pacientům platit zlatem, že jim tam vůbec jdou.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 975 [Dalších 925 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.