| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Můj poslední porod

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 975 [Dalších 905 >>]
28.6.2009 8:23:01
Děkuji za podporu. Jsem ted ve 30 tydnu a uz toho mam uprimne plne bryle. Kdyz jeste clovek cte neco rak obludneho,co se tady resi,tak ma sto chuti nekoho vyliskat. Ja tedy opravdunemuzu rict nic proti postupu lekaru u meho prvniho porodu. Ono je to opravdu asi cele systemova chyba. Proste zijeme ve state,ve kterem se clovek nemze proste na nic spolehnout. Doufam,ze druhy porod bude alespon takovy,jaky byl ten prvni. Mejte se a at vam dvojcvatka krasne prospivaji. ~z~
MM, 2 kluci
  • 
28.6.2009 0:30:43
... to jí tedy nebyl vůbec žádnou oporou :-(!
Ne že bych si dělala iluze o rolli chlapů u porodu, že by tam dovíco o zmohli (sama jsem si ten "přínos" představovala větsí než pak vlastně byl) - ale tak jak to tu je popsáno, to mi přijde jako vrchol zbabělosti: Už to, nechat si takové jednání vůbec líbit, to že svou ženu nehájil, nechránil, že se dal jen tak odvést pryč a nechal se přinutit něco podepsat (navíc něco co ona podepsat odmítla) - a pak jako vrchol ještě fňukat a vykonávat na ni nátlak že "misí porodit" - no fuj, z toho se mi dělá špatně!

Nevím, být na jejím místě (a pokud to je pravda), myslím že vztah s takovým člověkem by utrpěl po takovém zážitku velkou ránu... :-( Zachoval se jako slaboch a ONA se mu ještě omlouvá???? (v závěru článku) To jsem tedy absolutně nepochopila?!
27.6.2009 23:25:04
Nechci se sesypávat a osočovat ze lži. Jen mám drobnou otázku. Pokud vím horká voda, nalitá do PET lahve tuto lahev zdeformuje a tato je pak jen opravdu obtížně přiložena coby "termofor". Navíc popáleniny III. st. vypadají jako zuhelnatělá kůže. To se při nejlepší vůli horkou vodou dá těžko dokázat. Já osobně si polila nohy vařícím olejem a i tak se mi povedl "pouze" II. st.
Tím nechci tvrdit, že nedošlo k pochybení, které zasluhuje trestní stíhání. Jen upozorňuji na zveličování a přehánění některých detailů, které ve výsledku mohou udělat na celou záležitost úplně jiný pohled. Což se podle mého stalo i autorce článku.
27.6.2009 23:14:15
Já myslím, že psanému textu rozumím dobře, mj. se psaním živím. Shodly jste se na špatné pověsti Vinohrad a přesto mi neobjasnily dobré recenze na Aperiu. Tomu nerozumím.
A ještě nerozumím tomu, jak se dalo na Vinohradech před rokem zaregistrovat, když Vinohrady zavedly registrace v únoru tohoto roku a to hlavně z důvodu, že jsou naprosto přeplněné a nezvládají nápor rodiček, vzhledem k tomu, že je to maličká porodnice narozdíl od továren na porody typu Motol, Apolinář, Podolí.
27.6.2009 22:56:16
Teda Evíku, fakt hrůza. To člověku skutečně jde mráz po zádech.
Jinak mi ještě děsnější ovšem připadají některé výše uvedené příspěvky, které za každou cenu hledají vinu na vás...
Zkušenosti z nemocnic jsou různé, i vcelku dobrá porodnice může zmršit porod tak, že jsou následky fatální. Jeden takový příklad mám ze svého velmi blízkého okolí...
Naše kamarádka šla zodpovědně rodit do jedné okresní severočeské porodnice. Porod se nerozbíhal, tak podali provokačky...děťátku se zhoršily ozvy, takže bylo rozhodnuto o císaři...Po operaci ženu odvezli na normální pokoj pro normálně rodivší ženy bez jakéhokoli monitoringu. Sestry si všimly, že žena nadměrně krvácí, tak 2 x upozorňovaly pí primářku. Ta se neobtěžovala ovšem ženu zkontrolovat se slovy, že velké krvácení po císaři je normální. Žena upadla do bezvědomí, začala kolabovat, protože téměř vykrvácela. Začal šílený kolotoč. Další operace, vyjmutí dělohy, druhý den další 3 operace. V důsledku hypoxie - nedokrvení mozku- došlo k jeho poškození. Navíc žena kvůli krvácení byla podchlazená, tak pí primářku nenapadlo nic lepšího, než nechat nalít do PET lahví (vidíte dobře, skutečně PET lahví) horkou vodu a tu pak přiložit přímo na holé tělo ženy, takže jí způsobila rozsáhlé popáleniny 3. stupně na vnitřních stranách stehen, na ňadrech, bocích, v podpaží. Aby toho nebylo málo, tak ještě do popálenin jí v nemocnici zanesli zlatého stafylokoka. Pacientku poté udržovali v umělém spánku, po vysazení léků se ovšem neprobírala. Když konečně začala trochu vnímat, mohla vydávat jen neartikulované zvuky a občas udžovala oční kontakt. Příbuzní se ptali ošetřujících lékařů, co s ní budou dělat, odpověď zněla, zajistěte si sami převoz do jiné nemocnice. My nic dělat nemůžeme. Naštěstí se podařilo zařídit převoz do Prahy na Homolku, kde se dostala do rukou zkušených lékařů. Ti byli zděšeni stavem ženy, která vypadala jako pravý ležák, ochrnutá, dokonce ještě ve vrtulníku jeden muž z personálu tvrdil, že ona určitě nepřežije. Naštěstí také v Praze udělali kompletní fotodokumentaci stavu ženy, jinak by bylo těžko průkazné, k jakému pochybení v původní nemocnici mohlo dojít (pí primářka totiž místy měnila původní zdravotní dokumentaci, bylo to místy docela dobře patrné, přefocovaná místa a navíc ještě použila jiný typ písma na PC pro vpisky).
Zkrátím to, v Praze ženu dávali do speciálních komor, díky kterým se začaly obnovovat mozkové spoje, postupně paní udělali kožní štěpy, aby se jí zahojila kůže, která byla do hloubky do černa spálená (jizvy přesně tvaru PET lahví). Mrsa postupně zmizela, nicméně žena bude mít následky celý zbytek života, následky jak na mozku, tak na jizvách. A to nemluvím o čase, který jí nikdo nevrátí, o čase, který měla trávit se svou rodinou, se svými dvěma dětmi, jak prvorozeným synem, tak novorozenětem. Nyní se paní rehabilituje ve speciálním zařízení, aby byla schopna alespoň trochu používat pravou ruku a nohu. Aby byla alespoň trochu schopna se jednou v budoucnu byť jen základně postarat o své děti. Snad se to podaří...
Na paní primářku bylo podáno tresné oznámení, které se řeší. Primářka se hájí, že žena měla embolii plodovou vodou, nicméně pacientka neměla některé zásadní příznaky, které pro embolii p.v. hovoří. Je zajímavé, že embolie pl. vodou vyjde cca 1 případ na 80-100.000 porodů, tedy stručně řečeno, v jedné porodnici 1 případ za 80-100 let. Zrovna případ embolie pl.v. se ovšem stejné pí primářce ve stejné porodnici stal před necelými dvěma lety, kdy tehdejší rodička zemřela. Zajímavá statistika.
Co je platné, že primářka odrodila mnohé děti bez problémů, když pak udělá toto.
Jinak podotýkám, že výše uvedené skutečnosti jsou téměř všechny doloženy skutečnými svědky proběhnuvších událostí.
Vím, že některé z vás, co případ četly v tisku a pí primářku vychvalují do nebe, se na mě sesypou, že lžu a že to tak nebylo, ale doklady z Homolky hovoří jasně.
Všichni věříme, že u soudu dojde ke spravedlivému posouzení celého případu a odsouzení paní primářky.
Jsem ráda, že naštěstí takových pochybení je v porodnicích minimum a věřím, že většina lékařů není tak arogantní a tolik bez zájmu jako uváděná MUDra.
zuzini
27.6.2009 22:07:28
Pochopitelné? dělám to nerada, ale musí to být...:-©
Hanka 75
27.6.2009 22:00:30
Ahoj, to s tebou moc souhlasím a někteří Dr. jsou báječní i sestry, ale někteří ještě stále žijí (a už bezpochyby) dožijí jako arogantní, přechytralí, všehomocní i všehoschopní.. :-( jojo to je naše zdravotnictví.
Moc mě mrzí, jaké vás potkali věci,. Měj se moc dobře a hodně kladných zážitků z našeho zdravotnictví, snad bude lépe :-) stále častěji narážím na mladé doktory, kteří už tě-pacienta berou jako partnera a tak je to dobře.
Hanka 75
27.6.2009 21:53:27
dobrý večer,

já mám dvojčátka, rodila jsem je SC, ted je jim 8-měsíců. Chtěla bych vám dodat odvahu, že třeba váš další porod SC bude bezproblémovější, já osobně ho měla jako procházku růžovým sadem. Odmítala jsem analgetika, bylo mi dobře, v době, kdy mi je ještě automaticky podávali. Prostě opravdu pohoda. Dokonce taková, že byť bych u jednoho (dalšího) dítěte dávala přednost přirozenému porodu, po svém bezproblémovém SC, jsem trochu nahlodaná, zda do toho (SC) nejít znovu. Tak snad to budete mít tentokrát jednodušší jako já, moc bych vám to přála. Pro mne SC byl moc krásný zážitek, slyšela jem děti zabrečet, jedno a pak za minutu (mě se to ale zdálo delší doba) druhé - každé dvojče, už to první zabrečení mělo jiné :-) Držím vám palce a hlavně dopředu hodně odpočívejte, kvli miminkům a i kvůli sobě, protože pak je to s dvojčátky hodně náročné. Mějte se krásně.
Hanka 75
27.6.2009 21:53:26
dobrý večer,

já mám dvojčátka, rodila jsem je SC, ted je jim 8-měsíců. Chtěla bych vám dodat odvahu, že třeba váš další porod SC bude bezproblémovější, já osobně ho měla jako procházku růžovým sadem. Odmítala jsem analgetika, bylo mi dobře, v době, kdy mi je ještě automaticky podávali. Prostě opravdu pohoda. Dokonce taková, že byť bych u jednoho (dalšího) dítěte dávala přednost přirozenému porodu, po svém bezproblémovém SC, jsem trochu nahlodaná, zda do toho (SC) nejít znovu. Tak snad to budete mít tentokrát jednodušší jako já, moc bych vám to přála. Pro mne SC byl moc krásný zážitek, slyšela jem děti zabrečet, jedno a pak za minutu (mě se to ale zdálo delší doba) druhé - každé dvojče, už to první zabrečení mělo jiné :-) Držím vám palce a hlavně dopředu hodně odpočívejte, kvli miminkům a i kvůli sobě, protože pak je to s dvojčátky hodně náročné. Mějte se krásně.
Hanka 75
27.6.2009 21:43:12
Kdyby si pouze popsala svou dobrou zkušenost od Apolináře plus dobré zkušenosti tvých známích tak to beru a nic mi na tom nevadí. Ale píšeš, že souhlasíš s hbf... a to už mi vadí, to je zevšeobecňování. Protože ty máš dobrou zkušenost a pár tvých známých z této porodnice, tak kdo má špatnou a setkal se neprofesionalitou tak je lhář... :-( tak to prominň to mi vadí.
Já také rodila u Apolináře, byla jsem spokojená, ale pár neprofesionalit bych našla. Jedna cvok sestřička, která tam sprdla mě i kolegyni, já se nedala ale spoluležící rozbrečela, ta sestra nebyla podle mne zcela normální. Naštěstí to byla výjimka. Pak mi cpali při gynekologickém vyšetření podepsat papíry, manžel semě zastal a slušně řekl, že takto ne. Podotýkám, že se nikam extra nespěchalo.
A o takovýchto drobnějších renoncích bych se mohla rozepsat víc. Také ale hodně věcí na této porodnici oceňuji, skvělý anesteziolog, děti jsou zdravé, v pořádku, asi dobře "odrozené", sestřičky vesrkze příjemné, některé úplně úžasné, ano byla jsem spokojená. Ale nezevšeobecňuji ze své zkušenosti, že kdo se tam setkal s neprofesionalitou je lhář, a také že se to někomu stát nemůže. Snad jsem systém zevšeobecňování popsala dobře, a to co mi na něm vadí.
Nic proti tvému poděkování této porodnici, chápu tě, a moc ti přeju, že jsi se setkala s tavkoým přístupem a to poděkování si jistě od tebe zaslouží :-)
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 975 [Dalších 905 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.