kili |
| • |
27.6.2009 15:45:05
) předložila jste malou, přesto poučnou ukázku z Vašeho velkého argumentačního umění : Vy osočujete z porušení "zdravotnické mlčenlivosti" a aniž byste byla s to i jen nastínit, co ten vyumělkovaný pojem znamená, zpochybňujete právní povědomí osočeného. A ač se stavíte do role mentora, podáte vysvětlení imperativem přesahujícím rámec běžných společenských vztahů - markerem to Vaší mravnosti, postavené snad na postulátu "quod licet jovi non dicet bovi". |
Alena.Kol. Dvě děti,dospělé |
| • |
27.6.2009 15:41:39
Kde je chyba? 27.6.2009 12:50:33 - ke článku Můj poslední porod Já jsem rodila dvakrát.Nevím,jak by mne někdo poslal do jiný nemocnice.Od první bolesti do zašití 2,5hodinky.Rodila jsem 1972 a 1975-což byly ročníky,kdy byly porodnice také plné,možná víc než dnes.Jenže byly.Nikdo by si nedovolil,aby matka musela do porodnice 30a více km.Dnes se zrušilo několik porodnic,protože nevydělávaly.Pánové,co jste tohle zavinili,myslím,že to není jen můj názor:!I kdyby se v porodnici porodilo jedno dítě za týden,je to člověk,nový život a s tím se nehazarduje.Toto se pak děje.Moc práce,málo lidí a místa. No a ted k zážitkům klientky.Každou injekci,co Vám chtěli aplikovat by jste musela podepsat,souhlas.Nechtěla jste?Taky podepsat nesouhlas.Jaké dohadování.Staniční sestra místo remcání Vám měla všechno vysvětlit a klidně.Proč to a ne ono,co je nutné.To,že je na sále hodně práce nikoho neomlouvá.A pokud jsem dobře četla,bylo Vás tam dost.Víte pokud by Vás, staniční sestro, někdo vozil od porodnice k porodnici,taky by jste na přijmu nebyla jako beránek.Naštvaná asi na celý svět.Co tak třeba:"No maminko,tady Vás odrodíme,jen klídek,nikam už vás nepovezeme."To na přivítanou.A nezapomínejte!!!!Pacient,dnes už klient,má vždycky pravdu!!!!Vím velmi dobře ,o co na tom sále šlo.Buďte ráda ,že to těm lidem většinou nedojde.Ale,jak už jsem napsala.CHYBA JE HLAVNĚ V SYSTÉMU.Někdo si řekne,že jsem nějaká chytrá.Já už si teď můžu psát co chci.Jsem v důchodu. Odpovědě |
|
27.6.2009 15:31:47
Taky se mi stalo, že mně na příjmu odmítli příjmout se slovy - co tady chcete? - když jsem odpověděla, že budu rodit, tak mi sestra řekla - to máte blbý, nemáme místo. Můžete rodit maximálně na ambulanci. Tak jsme s manželem odjeli do druhé porodnice, kdy byly sestry naštvané, že jsem přišla, když nejsem evidovaná, ale sestřičky se chovali zcela profesionálně a velice mile. Jen si postěžovaly, že to odnesou, že je jinde plno.
Jediný, kdo se nechoval púrofesionálně byl arogantní doktor, který mně přišel šít. Na PA si nemohu stěžovat! Takže si spíš myslím, že vše je o lidech a hlavně o komunikaci! Lékaři mají přece rodičce vysvětlit varianty, které jí nabízí, ale rozhodnutí je vždy na ženě! A to by měl každý respektovat, i když se jim to třeba nelíbí! |
Líza |
|
|
27.6.2009 15:23:11
Kili, sklapni.
|
Vaal |
|
|
27.6.2009 15:21:34
aby se choval tímto způsobem. Mají se chovat PROFESIONÁLNĚ a na podobné případy být připraveni... Což ono PRIMITIVNÍ a stupidní chování oné staniční a ŠIKANA ostatního personálu nebylo. Pokud víte, že se vám dítě dusí(i když jen "trošičku"), zhysterčíte taky. TO JE MATEŘSKÝ PUD.
Zdravotníci se zachovali silně NEPROFESIONÁLNĚ. Připomíná mi to případ domácího týrání, kdy obviněný oběť zmlátil do bezvědomí se slovy..že si o to přece říkala...I kdyby měl pravdu a oběť ho sebevíc URÁŽELA, tohle udělat PROSTĚ NEMŮŽE!!! |
Petra, Danuška a Honzík |
|
|
27.6.2009 15:04:57
Děkuji, jedem do Chorvatska.
|
kili |
| • |
27.6.2009 14:54:45
- no, je to jaksi mimo thema, ale budiž. Nevím, kam jedete na dovolenou a tedy ani co vám tam hrozí za infekci. Kašel a teplota jsou příznaky, nikoli nemoc. Myslím si, že antibiotická léčba by měla být indikovaná lékařem po vyšetření nemocného. Jde při tom jak o kvalifikovaný odhad původce nemoci, tak zvážení možných vedlejších účinků léku, a to jak samotného, tak ve vztahu k té nemoci. Také jde o risiko zastření nepoznané nemoci a pak následně její znovupropuknutí v dramatické podobě. Z domnělé jistoty se tak může stát hrůza Já bych na Vašem místě jel s dětmi tam. kde je dostupná lékařská péče a v případě potřeby ji vyhledal.
|
Petra, Danuška a Honzík |
|
|
27.6.2009 14:32:32
kili, prosím vás, doporučil byste mi brát si na dovolenou ,,pro jistotu,, Azitrox? Kdyby někomu z nás neustupoval kašel, teplota aj. Nebo v žádném případě nenasazovat antibiotika, když nejsme zdravotníci?
|
kili |
| • |
27.6.2009 14:28:49
Pod pojmem zdravotnická mlčenlivost míníte co ?
|
Líza |
|
|
27.6.2009 13:46:26
Janino, píšeš pod svou IP adresou, možná bys měla vědět, že právě jsi porušila zdravotnickou mlčenlivost, což je trestný čin, sazbu si najdi sama, jsem zvědavá, jestli autorka tě bude žalovat, protože toto na žalobu stačí a jsi velmi snadno identifikovatelná.
Zůstává mi rozum stát. Takovéhle právní povědomí mají zdravotníci u Apolináře??? |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.