Ananta |
|
|
16.9.2009 22:37:48
Takže pořád nebereš v potaz to, že když já teď příspívám někomu na důchod, tak že pak i mě někdo na ten důchod něco přispěje? Jde taky o to kolik vyděláš ne? Jinak přispěje prodavačka s minimálním platem a s tím že strávila 8 let na mateřské a jinak někdo kdo pracuje celý život a má průměrný nebo nadprůměrný plat. Na důchod si sem i schopna ušetřit pod tím slamníkem.
|
Tvoje horší já |
|
16.9.2009 22:37:00
Ale tyhle dávky dostávají opravdu jen ti nejchudší. Poměrně malá část populace, myslím.
|
Rosie |
|
|
16.9.2009 22:36:34
No vidíš, já si na důchod nepřispívám, protože na to prostě nemáme. Díky nečekanému zhoršení manželova zdravotního stavu jsme se před lety dostali do vážných finančních potíží a pomoci jsme se nedovolali nikde. Už je to ale za námi. Jenže díky tomu, že jsme loni o pár stovek (!) překročili měsíční příjem, do kterého máš nárok na přídavky, tak od října máme po přídavcích. I když manžel šel díky krizi s platem dolů a mě spadl rodičák na polovinu, takže náš čistý měsíční příjem (v Praze) teď není ani 23tisíc. Zvládneme to nějak, fňukat nebudeme. Jen fakt nemáme z čeho si na důchod přispívat.
|
Tvoje horší já |
|
16.9.2009 22:35:51
To tedy nevím, jestli by se počítalo oběma. Sylvie by to mohla vědět, ta je v tom dobrá.
|
|
|
16.9.2009 22:35:28
No dobře, že jo, ale když jsi doma, tak praxi tak nějak nevykonáváš
To odstupňování dle délky praxe by mělo zvýhodňovat zkušenější před méně zkušenými... jak k tomu holka s dlouhou praxí přijde, aby byla hodnocená stejně, jako ta, která celou dobu prakticky nevykonávala, ptž byla doma s dětma (no, ten systém mi přijde nic moc... na druhou stranu nemusíš být ve státním a soukromý sektor na délku praxe nemusí brát ohledy)MMCH třeba pro registraci sester se jako délka praxe počítá čistě jenom mateřská dovolená (tedy těch cca šest měsíců), rodičovská dovolená už ne. |
adelaide k. |
|
|
16.9.2009 22:35:08
HM na to nemusíš být samoživitelka, stačí mít vytíženého manžela a jen jedno dítě
![]() |
Tajtrdlík |
|
|
16.9.2009 22:35:02
Myslím právě ty přídavky na děti, příspěvky na bydlení apod.
|
|
|
16.9.2009 22:34:34
Myslím, že 6 let stačí. Já je ani nevyčerpala. Nakonec se mohou u dětí oba rodiče vystřídat a pak by se to počítalo oběma, ne? Takže teoreticky 2x6 let.
|
Tvoje horší já |
|
16.9.2009 22:33:16
Ananto, a vtip je v tom, že ty děti pak přispívají všem. I těm, kteří nikoho nevychovali.
|
Ananta |
|
|
16.9.2009 22:32:06
Jo myslím si to. Spíš by mi tedy přišlo lepší, aby jim ty děti pak něco přispívaly na důchod, když už je tedy museli vychovat a postarat se o ně.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.