| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 620] Příspěvky 621630 z 648 [Dalších 18 >>]
Lucie+3
16.9.2009 10:59:09
A ano, ještě musím zmínit autosedačky....nad tím mi tady zůstává rozum stát...bez sedačky bych snad ani dítě do auta nevzala. Je mi jedno, jestli jedu na dálnici, nebo jen pár metrů ke škole, kolem baráku atp.,vždy připoutám děti i sebe, vždyť důsledek by mohl být tragický!!! Tady jde o život a zdraví, tady se autorka zřejmě dost sekla....
Lucie+3
16.9.2009 10:55:27
http://www.youtube.com/watch?v=UTzEpt49yeU&feature=email Tak dámy, prosím mrkněte na toto, a rozhodně si nemyslete, že je to nesmysl. Myslím, že je na tom hodně pravdy, mám známé ve Francii v Paříži, pravidelně za nimi létáme a ano, hodně lidí v ulicích, v restauracích, hodně přátel našich přátel...a jejich přátel nebo známích je muslimů...Osobně jich znám v Paříži hodně. Ale to je jen tak mimochodem. Sama mám dvě děti, školáka a miminko, ráda bych ještě třetí, ale mám strach, jak to zvládneme finančně. Vzhledem k tomu, stát sám má zájem z pochopitelných důvodů na vyšší reprodukci, tak by měl rodiny s více dětmi podporovat a ke třetímu dítku je motivovat! Jak by to tu asi vypadalo, kdyby každý měl pouze jedno, někdo maximálně dvě děti? Uvědomujete si, že naše populace je jaká je, ale dříve bylo běžné, že rodina měla pět, šest sedm dětí. Jak by hustota obyvatel vypadala, kdyby měli, jen jedno, dvě? Tak nás tu není ani polovina! Mimochodem, musím dodat k té Paříži, že ti muslimové si opravdu na rodině zakládají a jsou to opravdu vícečetné rodiny, tři děti jsou pro něco jako povinnost, ale tím zdaleka nekončí! A dále, proč by stát neměl podporovat větší rodiny? Například to vstupné by opravdu potřebovalo doladit, o tom se snad ani nemusí diskutovat. Navrhovala bych platit max 2+2, děti navíc zdarma....
&
16.9.2009 10:46:41
Kocajdo, v Holandsku tohle fuguje taky. Plus treba pokud mas dve deti ve skolce tak mas na ne slevu.. nebo treba na skolnem v Montesorri skole atd...
Pak ruzne rodinne vstupne za 2+2 paltis stejne, jako za 2+3..
sdafdsdf sydfsaf
16.9.2009 10:44:59
Mila autorko, to snad ani nemuzes myslet vazne? Nerikam, ze kdyz ma clovek starou "stodvacu" a tu nej autosedacku, ze to zrovna moc "vychytal"... ale bez sedacky? ja kdyz jedu jen od nas ze samoty do vesnice, cca 1 kilometr po polni ceste, kde stejne nejedu vic jak 40, tak ji stejne VZDY ji pouziji ... stejne jako VZDY pripoutam sebe .... a nedelam to, ver mi, jen diky predpisum ... no nic, jen jsem se neudrzela, zkratka mi nad touto uvahou zustava rozum stat ...
brzobohatka
16.9.2009 10:28:58
a propos-nechci být škarohlíd, ale důchodový systém v této podobě je neudržitelná záležitost
brzobohatka
16.9.2009 10:27:32
já osobně tím taky dvakrát nadšená nejsem, ale holt je na naší imigrační politice, jaké si nastavíme pravidla. jestli umožníme vstup lidem, kteří mají zájem pracovat, naučit se česky a začlenit se do naší společnosti, nebo naopak... Řešením ovšem nebude neprodyšné uzavření hranic a příkaz-češi ploďte češata!~;)
Petra Neomi
  • 
16.9.2009 10:20:53
Uplatňování školného, hlídání, atd. jako odečitelných položek, to by byla imho rozumná cesta.
jana38
16.9.2009 10:19:23
brzobohatko no na multikulti přistěhovalců bych moc nesázela, zvlášť pokud budou z úplně jiných kultur, tak až jich tu bude dostatek, aby měli dostatečně rozhodovacích práv, tak se obávám, že první co zrušej bude momentální solidární důchodovej systém.

Mmch nemám pocit, že ve Francii nebo Holandsku imigranti zachraňujou tamější důchody a celá země šílí nadšením, že je tam v tak hojném počtu mají.
ivka
  • 
16.9.2009 10:18:24
Jsou zde ještě jiné věci, např.:
- v dálkových autobusech může s jedním dospělým cestouvat zdarma poze jedno dítě do 6 let (byla jsem v situaci, že jsem měla 1 dítě nad 6 let a 3 do šest, bohužel jsem i za ty platila poloviční jízdné - nemáme auto)
- má celková doba na mateřské a rodičovské v kuse byla 9 let, ale bohužel do odpracované doby (započitatelné praxe) lze započítat max. 6 let (už vidim ten superdůchod, jestli nějakj bude existovat za těch x let:))))
jana38
16.9.2009 10:15:54
Jak, no třeba těma úlevama na daních, kdy pak bude mít rodina s více dětma díky většímu příjmu stejnou šanci zajistit dětem vzdělání jako rodina s jedním dítětem. Protože přiznejme si, zaplatit jazykovku, hudebku, plavání a dejme tomu jednou školný na škole je jednodušší pro jedno dítě než pro tři.

Mmch třeba v Německu nebo ve Švýcarsku si člověk může do daňovýho přiznání uplatnit školné pro děti jako odpočet ze základu daně.
[<<Předchozích 620] Příspěvky 621630 z 648 [Dalších 18 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.