sovka, 2 kluci |
| • |
19.10.2009 21:14:17
Sylvie, asi jsi fakt neuvěřitelně trpělivá
)),ale stejně to moc nechápu ) Je možné, že je díra v zákoně a že jí někteří využívají, rozhodně ale ne v naší školce. Je to tak, že kdo dal dítě do naší školky, tak nepobírá RP, ježto je dítě na celodenní provoz. Rozhodně bychom se neodvážili žádat školku o potvrzení, že dochází na 4 hodiny ))) (to je čistě naše soukromá věc, že si bereme dítě po obědě), když domluva zněla jasně, děcko je na celý den:-, jinak nám ho nevezmouz. V podstatě je to logické, na každé místo se hlásila 2 děcka, takže měli z koho a čeho vybírat.Opravdu mi dělá problém sledovat Tvou logiku (potažmo asi úřednickou), přijde mi to jasné a logické tak, jak to po nás chce školka. Vím, že to tak třeba loni jedna maminka udělala - že děcko měla nahlášené jako "celodenní", fakticky chodilo jen do oběda, na úřad dala ona sama prohlášení, že dítě chodí na 4 hodiny a měla prý štěstí na úřednici, že jí to takhle prošlo. Jiná maminka z naší školky to zkoušela stejně a jí to zase neprošlo... Ale věřím Ti, že zákon to jaksi umožňuje, to co Ty píšeš (asi s tím máš zkušenost a víš o čem mluvíš), i když je to samozřejmě postavené na hlavu. Ale každopádně díky ))))Až budu mít třetí, třeba toho využiju. jestli se do té doby na úřadecxh nevzpamatují ![]() |
Hanka |
| • |
19.10.2009 20:53:12
budlii,
když zůstaneš se třemi dětmi sama a ještě na rodičáku, tak: pokud jsi rozvedená, má v prvé řadě povinnosti bývalý manžel, vůči dětem a pokud jsi na rodičáku, tak i vůči tobě. (Pokud žena ovdoví, existují vdovské a sirotčí důchody - a musím říct, že ty považuji za smysluplnou dávku, ale o výšce částek nemám až takové ponětí. Záleží i na tom, jestli rodič, který zemřel, platil sociální pojištění) Když ti manžel neplatí, považovala bych za správné, aby stát zaplatil vyměřené alimenty a vymohl si je zpět. Pak by se IMHO brzy nečekalo půl roku, než by neplacení alimentů začalo být trestný čin. A teprve když nestačí tyto prostředky od člověka, který je za živení svých dětí a bývalé ženy zodpovědný, nastupuje sociální síť. |
Hanka |
| • |
19.10.2009 20:44:35
Kimmy, tvůj dotaz zněl, zda si platím jako OSVČ nemocenské pojištění. (připomínám ho tu kvůli poněkud šílenému stromu). Ano, platím. Od doby, kdy je jeho výši možné stanovit volně, nezávisle na odvodech sociálního, dokonce víc, než bych musela - nechtěla bych dlouhodobě onemocnět a živit se přitom vařeným a smaženým vzduchem. Přesto nemám na OČR nárok. Tahle pojistná dávka prostě pro OSVČ neexistuje. A můžu říct, že mi to komplikuje život. Ocenila bych, kdyby nejnižší nemocenské nebylo tak maličké a to OČR by existovalo. Nebo kdyby se bylo možné na OČR připojistit. Jsem rozvedená a výpadky v práci mi fakt dělají paseku a i pár korun OČR by mi bodlo.
|
|
|
19.10.2009 18:28:54
Vážený pane,
píšete dobře,se zkušeností,že není u nás dopracované zákonné ustanovení o rodičovském příspěvku ,a j. podporách, v případě, když se narodí dvojčátka. Máte plnou pravdu. Ve Švédsku na to dbají více, než na to, v jakém věku půjdou dospělí do penze. Chodí údajně -muži i ženy- v 65. roku věku. Ale v péči o děti,i když nemají dlouhou mat. dovolenou,respektují u dvojčat, její dvojnásobnou délku. Já bych dop. délce MD-volnost s odstupňovaným příspěvkem- až do 6. roku. Rodiny u nás, v poplatcích jiných doplácejí na to, že mají více dětí,i když též asi by byla nutná regulace,aby se toho nezneužívalo.Vše se dá vymyslet.Chce to zájem vlády a tlak veřejnosti i med. |
Tulka |
|
|
19.10.2009 18:27:32
Kimmy,my dvě se myslím můžeme shodnout jenom na tom,že se prostě neshodneme.Každá si stejně meleme to svoje a tak to má být.Ale zase jsem ráda,že po mně nechceš,abych své názory podložila nějakou tou statistikou
. |
Grainne |
|
|
19.10.2009 18:15:29
Kimmy, přestaň laskavě blbnout, ani u nás se nekupujou drogy jako chleba na krámě a u nás jsou taky mimo zákon.
Většina z nás dokáže své děti vychovat tak, aby je taková blbina vůbec nepokoušela, moje děti se nepochybně s drogou setkaly a nečuchly ani k marjáně, to vím zcela jistě. Spíš je to o tom, že rodiče nedovedou naložit ani sami se sebou. Krom toho je známo, že právě rodiče, uštvaní prací a vytvářením hodnot, mají děti inklinující k drogám. Uštvaní prací nemyslím jenom bandu zbohatlíků (skutečně bohaé lidi záměrně nezmiňuji, ti mívají i skutečné hodnoty, dokonce i ty morální, pár jich znám), ale i štvance trapné politiky vytváření hodnot až do roztrhání těla. Třeba matky za každou cenu do práce. |
Kimmy, 2 deti |
| • |
19.10.2009 18:02:39
no a teda promin - to mi vysvetli, jak je moje otazka blbejsi, nez ta tvoje!
|
Kimmy, 2 deti |
| • |
19.10.2009 17:56:57
Tulko - tistene veci se daji vykladat obema zpusoby - bohuzel chybi intonace nebo vyraz obliceje, kde by clovek poznal, o co jde.... ja uz radeji neci smysl ci nesmysl pro humor neriskuju
Ja te ujistuju, ze u nas neodprasknou lidi za to, ze netusi, ze ma u sebe drogy - neni to zadny proces, kdy by lidi veseli jeste na letisti.... mozna by te potesilo, ze nemecka turistka s troskou kokainu u nas vyvazla bez ztraty vlasku - kdezto australsky prekupnik to holt neprezil.... muzes neverit - ja v tom ziju a verim rozhodnuti pasovat drogy je taky vlastni rozhodnuti a jeste v letadle jsou lidi varovani, co je ceka... |
Tulka |
|
|
19.10.2009 17:46:51
Kimmy,měla jsem za to,že rozpoznáš ironii,prostě na blbou otázku blbá odpověď.
Rozhodně by mě nepotěšilo,že moje dítě umře po drogách,ale bylo by to vlastní rozhodnutí a s tím já nic neudělám.Ale přijde mi děsivá představa,že najdou drogy u mého dítěte,které o nich třeba ani nemusí vědět a jednoduše ho odprásknou.To se stát může a nevěřím,že se to nestává. |
Tvoje horší já |
|
19.10.2009 17:46:35
Tinas, já mám z toho pocit, jako by některé maminky dvojčat tady říkaly: Narodily se nám dvě, ale my jsme chtěli jen jedno. Tak s tím něco honem dělejte, my jsme to druhé nechtěli, jak my k tomu přijdeme?
A příčí se mi to, nejen jako matce tří chtěných dětí, ale i jako jedné z páru dvojčat, která doufá, že i když s ní rodiče do posledního dne těhotenství vůbec nepočítali, taky jim nikdy nebyla na obtíž a nežádali po nikom extra pomoc za nechtěné a neplánované dítě navíc. MMCH, i jiní rodiče než rodiče dvojčat se dostávají do situace, že k nim přijde dítě jaksi neplánovaně. Měli by si snad zajít na úřady a žádat nějakou kompenzaci za nechtěné dítě? Které jim udělalo čáru přes rozpočet, protože pro něj nebudou mít zdarma dovolenou a protože splácejí hypotéku? |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.