štěpánka |
| • |
19.10.2009 15:29:43
Jo, u zubařky taky platím, ale ne moc, co srovnávám s různými známými. A zubařka je skvělá, škoda že tam nechodím od malinka, ale asi poslednáích 20 let. Plomba od ní mi nikdy nevypadla, ale na bílouz si musím doplatit, zriovna tak jako na korunky, apod... Jinak většinou jen těch 30 standartních.
|
Lenka Nová, 2 dcery |
|
|
19.10.2009 15:29:16
Tinas, promiň, vzala jsem ti kus textu a založila nové téma, moc mě to zaujalo.
|
|
|
19.10.2009 15:22:36
No, v tom máš pravdu, gyndař, zubař - jsou také soukromé ordinace. Jenže my chodíme do takových, kde je péče nadstandart a tudíž placená v hotovosti navíc. Domnívám se, že prostě na to, co tam dostávám, nehradí pojišťovna dost, tudíž platím navíc. Mimochodem, připadá mi naprosto ostudné, že zubař má za jednu plombu 170,- Kč, což je dle mého málo. Můžeme se pak divit, že to tam pak jede jak na běžícím páse a zubař je unavený a vystresovaný? A to nejen zubař - kde jsou další odborné lékařské specializace. To se pak můžeme divit a žasnout nad úrovní poskytovaných služeb.
Takže jak to napsat? Že využíváme nadstandartní služby a tudíž platíme nadstandart. Protože u většiny standartní přístupů, kde jsem měla tu čest poznat na vlastní kůži, by člověk |
štěpánka |
| • |
19.10.2009 15:22:06
Ale Tinas,
vždyť už jsme si o tom psali. Děti jsem si pořídila, když jsem měla vše vyřešené - měli jsme samostatný byt (nájemní - "státní"), manžel dost vydělával, já taky - do mateřské i nějaké rezervy byly. Dnes - dům patří majiteli, který se nás chce zbavit bez náhrady, na adekvátní bydlení nemáme ani na nájem natož koupit, dnes nám hypotéku nikdo nedá (aspoň doufám, že banky už mají rozum - byli bychom nesoulventní), platy nejsou moc dobré, rezervy samozřejmě utraceny. Navíc už nám není 20 a zněma práce je dost nejistá. Nestěžuji si, nechci peníze od státu, ale moje příprava na děti hodně selhala!!! Opravdu jsem nemohla před 15ti lety předvídat, jaká bude dnes situace! Jinak nikomu nic nedlužíme (splátky na auto naštěstí již doplaceny) a peníze utratíme jen ty, které vyděláme (zato všechny). Jenže taky nic nemáme a budoucnost (bytová) je nejistá. Ale i to nějak vyřešíme, prostě si ten život budeme muste nějak přeměrovat..... Pro tebe - zjevně chudá a podřadná rodina, ale i tak jsme celkem OK a nejsme na tom nejhůř - když nedosáhneme na ty přídavky (pravda, máme vyšší příjem asi o 1000 kč). Znovu - od státu nic nechci, ale kdybych měla dvojky mimina, tak bych asi měla jiný názor na výši rodič.příspěvku (třeba 1,5násobek - už jsem to psala dříve). K ostatnímu se vyjdřovat nechci. |
JoJajina |
|
19.10.2009 15:14:21
Dobrý den,
opravdu je z diskuse velmi patrné, že každý tábor "kope" jen za své potřeby a není schopen uznat potřeby dalších. Nicméně se domnívám, že trocha pochopení by zde byla na místě. Tím nehodlám bagatelizovat problémy a jistě opravněné námitky obou táborů. Opravdu rozhodnutí mít či nemít dítě je vesměs na rodičích, ale může nastat situace, kdy se prostě nečekaně narodí mimi hned dvě. Tak trochu neplánovaně, ale poprat se s tím pak rodina musí po svém. Jako u dětí samoživitelek, nemocných, postižených apod. Autor článku si, milé dámy, přece nestěžoval, že systém rodičovského příspěvku pro jedno dítě je špatný, psal, že je dokonce velmi štědrý co do vyplácení 7.600 Kč/měs., dokonce chválil i možnost výběru délky MD. Jen poukazoval na to, že potřeby se porodem zvýšily min. 2x (nejen ty finanční!!!), ale příjem a matčiny možnosti jsou stále stejné. Většině pisatelek nedošlo, že problém dvojčat může tkvět třeba v tom, že matky, co mají děti blízko sebe, 2x měly možnost volby o dalším narození dítětě. Matka dvojčat bohužel nikoliv. Další věc je to, že děti krátce po sobě podědí kočárek, většinu oblečení, hraček, autosedačku, bohužel dvojčátka ne. To snad jsme jako rozumní lidé uznat. Domnívám se, že tudy se ubíraly myšlenky autora. Může nastat situace, kdy zvažujeme, zda děti poslat na studia a na kolik to zatíží rodinný rozpočet. Pokud jsou děti za sebou, ve většině případů toto nastává také postupně. Ale rodiče dvojčat nejen toto řeší současně. Které dítě pak upřednostnit, pokud není na studia pro obě? Pro jistotu nemusí také studovat žádné, abychom nedělaly rozdíly... Co taková dovolená? S jedním prckem to jde, většina cestovek nabízí 2+1 dítě zdarma, o druhém se tam nepíše. Domnívala jsem se, že většina rodičů chce pro své ratolesti to nejlepší, samozřejmě v rámci možností. Jen možnosti takovýchto rodin mohou být o něco omezenější. Pěkný den autorovi i celé rodině, všem pisatelkám taktéž. JoJa s děvčaty (nedvojčaty) PS: jako společnost bychom měli být solidární ke studujícím, starším lidem, tak proč ne k této skupině. Domnívám se, že děti/dvojky nám VŠEM mohou být větším finančním přínosem než např. děti z dosti rozvětvených rodin sociálně slabé skupiny, které stát podporuje bohatě. |
tinas |
|
|
19.10.2009 15:08:44
Václavko,
jak "dvakrát jsem byla v situaci,kdy dítě prostě přišlo..... Tobě nikdo neřekl nic o plánovaném početí a antikoncepci. Tomu v dnešní době nevěřím. |
Blanka |
| • |
19.10.2009 15:05:30
Když budu mít doma chlapa, který vydělává málo peněz a budu vědět, že na tom nejsme dobře, nebudu si pořizovat kopu dětí, je mi jasné, že narození dvojčat při druhém těhotenství je věc, která se nedá předpokládat a přesto jsou děti určitě milované a právě u těch dvojčat tyhle povzdechy chápu, tam je to fakt nespravedlivé. Kdo si ale pořizuje děti do špatné finanční situace, nemůže čekat, že mu bude pořád někdo pomáhat, je to hrozné to převádět na finance, ale bohužel je to tak. Chodím na blog jedné maminky, která má čtyři děti, ještě předškolní a v jejích příspěvcích nacházím pouze radost nad dětmi, občas povzdech nad zlobením, nestíháním a tak, ale nikdy ne MY NA TO NEMÁME, děti evidentně chtěla a neřeší jenom co jí kdo dá.
|
tinas |
|
|
19.10.2009 15:04:42
štěpánko,
patrně máme každá jiné životní zkušenosti. Já jsem v životě zvyklá nedělat si dluhy a tak se podle toho snažím žít. Pokud na něco mám ráda si to pořídím a pokud na to nemám,tak si to holt nepořídím a netrápí mě to. Když jsem si zakládala rodinu bylo pro mě důležité,abych si jí pořídila v době,kdy budu mít jisté věci vyřešené. Aby sis nemyslela,že jsem nějaké protekční dítko,tak to fakt nejsem. Z domova jsem nedostala nikdy nic a všechno jsme si s manželem pořizovali sami a já jsem za to ráda,protože nemusím být nikomu za nic vděčná. A zajímalo by mě co tak strašného jsem napsala o postižených dětech. Pokud vím napsala jsem jenom to,že stát by měl zejména pomáhat matkám s postiženými nebo nemocnými dětmi. A také jsem napsala,že JÁ bych si postižené dítě nenechala pokud bych to zjistila včas,ale to by bylo moje rozhodnutí. Pokud bych to postižené dítě měla,tak bych ho samozřejmně milovala jako svoje další děti. Tak nevím,co tak strašlivého jsem napsala. |
štěpánka |
| • |
19.10.2009 15:04:19
Xantipo,
oni jsou nějaký "nesoukromí" lékaři? Můj praktický, zubařka i gynekolog mají na dveřích soukromá ordinace nebo soukr.lékař. Ti co chodím s dětmi tak taky, včetně chirurgie, apod kam dorazíme s nenadálými příhodami. Jediné, kde není napsánou soukromá ordinace je v nemocnici. Nemá to být ironické=, fakt mě zajímá, zda existují jiní než soukromí lékaři - myslím tím ambulance. |
JoJajina |
|
19.10.2009 15:01:52
Dobrý den,
opravdu je z diskuse velmi patrné, že každý tábor "kope" jen za své potřeby a není schopen uznat potřeby dalších. Nicméně se domnívám, že trocha pochopení by zde byla na místě. Tím nehodlám bagatelizovat problémy a jistě opravněné námitky obou táborů. Opravdu rozhodnutí mít či nemít dítě je vesměs na rodičích, ale může nastat situace, kdy se prostě nečekaně narodí mimi hned dvě. Tak trochu neplánovaně, ale poprat se s tím pak rodina musí po svém. Jako u dětí samoživitelek, nemocných, postižených apod. Autor článku si, milé dámy, přece nestěžoval, že systém rodičovského příspěvku pro jedno dítě je špatný, psal, že je dokonce velmi štědrý co do vyplácení 7.600 Kč/měs., dokonce chválil i možnost výběru délky MD. Jen poukazoval na to, že potřeby se porodem zvýšily min. 2x (nejen ty finanční!!!), ale příjem a matčiny možnosti jsou stále stejné. Většině pisatelek nedošlo, že problém dvojčat může tkvět třeba v tom, že matky, co mají děti blízko sebe, 2x měly možnost volby o dalším narození dítětě. Matka dvojčat bohužel nikoliv. Další věc je to, že děti krátce po sobě podědí kočárek, většinu oblečení, hraček, autosedačku, bohužel dvojčátka ne. To snad jsme jako rozumní lidé uznat. Domnívám se, že tudy se ubíraly myšlenky autora. Může nastat situace, kdy zvažujeme, zda děti poslat na studia a na kolik to zatíží rodinný rozpočet. Pokud jsou děti za sebou, ve většině případů toto nastává také postupně. Ale rodiče dvojčat nejen toto řeší současně. Které dítě pak upřednostnit, pokud není na studia pro obě? Pro jistotu nemusí také studovat žádné, abychom nedělaly rozdíly... Co taková dovolená? S jedním prckem to jde, většina cestovek nabízí 2+1 dítě zdarma, o druhém se tam nepíše. Domnívala jsem se, že většina rodičů chce pro své ratolesti to nejlepší, samozřejmě v rámci možností. Jen možnosti takovýchto rodin mohou být o něco omezenější. Pěkný den autorovi i celé rodině, všem pisatelkám taktéž. JoJa s děvčaty (nedvojčaty) PS: jako společnost bychom měli být solidární ke studujícím, starším lidem, tak proč ne k této skupině. Domnívám se, že děti/dvojky nám VŠEM mohou být větším finančním přínosem než např. děti z dosti rozvětvených rodin sociálně slabé skupiny, které stát podporuje bohatě. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.