budlii |
|
|
19.10.2009 14:07:23
Petro,
to máš asi chlapa co ti domů místo korunek nosí zlato, ne? Zkus si představit, že bys s těmi zmíněnými třemi dětmi zůstala sama ... pak si výskej, že máš pro svoje vlastní potřeby skoro 8000 měsíčně (těď co jsem slyšela už jen 6000!) ze kterých nezaplatíš ani nájem (jídlo a oblečení pro sebe a děti řešit nemusíš, u popelnic se něco najde). To cos napsala je omluvitelné snad jen pro lidi, kteří si bankovkami utírají zadky a mají všeho plnou pr... |
Jíťa |
| • |
19.10.2009 14:05:03
No, tady na ně dosáhne téměř každá rodina, kde alespoň jeden nepodniká. A argument to je. Pokud nedosáhneš na přídavky, tak máš větší průměr na osobu než jiní. Tak proč ještě další zvýhodnění???
|
tinas |
|
|
19.10.2009 14:03:33
Kimmy,ale budeme-li se dívat na to,jak je to skutečně bude nám jasné,proč se i ministři kácejí při představě jeslí atd. Buďme realističtí. V téhle zemi,se už historicky dělí dva tábory na pravičáky a levičáky. Oba tábory získávají na popularitě ne podle toho,co by bylo potřeba,ale podle toho,kdo méně sáhne na sociální dávky asoc. svéru vůbec. Dlouhodobě zdegenerovaný národ komunistickou ideologií,že všechno patří všem nemá zájem vzdávat se svých sociálních výdobytků a dle hesla,když nemám já ať nemá nikdo trvají na dalším zadlužování státu. Tady vůbec nejde o to co je ekonomicky rozumné a schůdné tady jde v současnosti o to,že se blíží volby a kdo "nasere" méně voličů vyhraje. Nikomu momentálně nejde o to,aby tu něco začalo fungovat.
Není zájem ani ze strany politiků a ani ze strany valné většiny voličů,kteří si neuvědomují nebo nechtějí uvědomit,že za nynější situaci jednou zaplatí naše děti. Ani ne tak mi,protože mi si svoje odjíme,ale oni zcela jistě ano a pak si skutečně budou muset rozmyslet,zda si můžou nebo nemůžou to dítě pořídit. Také mě fascinuje,jak se tu někdo ohání švédským soc. systémem. Zrovna Švédsko mi opravdu nepřipadá jako země zaslíbená a skandinávské země jako takové vůbec ne. |
Jíťa |
| • |
19.10.2009 13:41:49
Já s tím taky souhlasím, že by se nemělo dávat těm, co ty příspěvky jen zneužívají. Už jsem tu několikrát (nejen pod tímto článkem) psala, že by se přídavky, rodičák a mnohé další tzv. sociální dávky měly úplně zrušit a nahradit vyššími úlevami na daních příp. dalšími daňovými bonusy. Nemělo by platit, že ten kdo pracuje je na tom mnohdy stejně, někdy i hůře, než ten co jen natahuje ruku po dávkách.
Stejně tak už jsem psala, že pro skutečně sociálně slabou rodinu představují všechny děti přibližně stejné výdaje a nezáleží na tom, jaký je mezi nimi věkový rozdíl. V sociálně slabé rodině totiž děti po sobě také nedědí téměř nic (dědí po sousedech a známých) a většinu výdajů na děti představují právě položky, které se zdědit po nikom nedají - jídlo, léky, doprava, školka, škola, kroužky, tábory.... A ty jsou pro všechny děti bez ohledu na věk přibližně stejné. Proto mi požadavek na vyšší rodičák od lidí, kteří nemají ani přibližnou představu o tom, jak žijí skutečně sociálně slabí připadá nemístný. |
|
19.10.2009 13:40:18
Přečetla jsem si článek maminky, které se poštěstila dvojčátka. SOuhlasím s tím, že to není jednoduché finančně zaopatřit rodinu s třemi malými dětmi. Pisatelka píše, že si sociální program Švédska, se kterým tak vehementně srovnává náš, podrobně prostudovala. Bohužel už nepíše, jaké švédové platí daně. Ano, ve Švédsku je štědrý sociální program, ale není zadarmo. CO se mi líbí, že se vychází vstříc matkám formou zkrácené pracovní doby apod. U nás je toto zatím v plenkách a nevím zda se to změní. Ale hodně je založeno na mentalitě daného národa a změny (ať už jsou jakékoliv)nejdou ze dne na den. Všem změnám se musí přizpůsobit mentalita národa. Ještě jedna poznámka, měli bychom se srovnávat se zeměmi, které jsou na tom podobně ekonomicky jako ČR. Takže zkusme Polsko, Maďarsko apod. Je trochu krátkozraké se srovnávat se zeměmi, které mají několik desítek let náskok. Např. zkuste kouknout na Španělsko. Možná bychom potom tolik nanadávali na náš sociální program. Musíme se taky dívat, na co na země má. Jana
|
Kimmy, 2 deti |
| • |
19.10.2009 13:29:33
jak už jsem tu psala je chybou státu,že učí lidi stát s nataženou rukou namísto toho,aby se postaral o to,aby tu fungovalo víc kratších prac. úvazků atd. Je fakt,že nás za to dlouhodobě kritizuje i EU. To je,ale taky asi to jediné s čím v EU souhlasím,že by matka měla mít právo volby.
presne tak, Tinas - jenze kdyz uz i ministr socialnich veci PRAVICOVE strany se kaci pri predstave, ze by stat mel zajistit 30% kapacity jesli - tak je neco velice spatne ve state ceskem.... Stat to dela velice velice spatne a lidi odmitaji zadat zmeny... |
Kimmy, 2 deti |
| • |
19.10.2009 13:17:57
Jde mi o to,že stát plýtvá penězi,tam,kde to není potřeba a tam,kde by to skutečně bylo potřeba nepomůže! Nechci,aby stát živil kdejaké nemakačenky na úkor opravdu potřebných.
ano - o tom to presne je a je to spatne... |
Kimmy, 2 deti |
| • |
19.10.2009 13:16:32
Tinas, vetsinou s tebou souhlasim - ale jsou geneticka postizeni, ktera se projevi az treba v roce ditete...
podle mne prave pece o postizene deti by mela byt na prvni pricce solidarity - a v CR neni.... |
Morganaz |
|
19.10.2009 13:16:17
Blani to nejsem jen mi Češi..co třeba jak jsem zahlídla včera ve zprávách Francie viz. mladý Sarkozy..myslím, že v politice se prostě hrabe pro sebe snad v každé zemi...
|
Kimmy, 2 deti |
| • |
19.10.2009 13:11:21
presne tak - nedavno jsem videla petici, zadajici o snizeni platu politiku - lidi to ani nechteli podepsat....
na internetu anonymne to lidi kritizuji, ale skutek utek |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.