|
|
25.10.2009 10:42:16
a pokud budou vícečetné rodiny znevýhodňovány nebude se naše země rozrůstat,stát nebude mít daňové poplatníky a tímpádem půjde vše k šípku.
Muslimské země se třesou nato,že nás a naši zem převálcují,svou populací(u nich je běžné mít 5 a více dětí),bez války. To chcete???!Já rozhodně NE!! |
|
|
25.10.2009 10:41:20
a pokud budou vícečetné rodiny znevýhodňovány nebude se naše země rozrůstat,stát nebude mít daňové poplatníky a tímpádem půjde vše k šípku.
Muslimské země se třesou nato,že nás a naši zem převálcují,svou populací(u nich je běžné mít 5 a více dětí),bez války. To chcete???!Já rozhodně NE!! |
|
|
25.10.2009 10:38:35
rae |
| • |
23.10.2009 9:19:53
ano, máte pravdu, kdybych si platila nemocenské pojištění - moje dcera se narodila rok a půl před změnou zákona o RP, takže jsem neměla šanci změnit své rozhodnutí a platit rok před porodem nemocenské pojištění. Hezky to naši úředníci vymysleli - rodila se mnou i jedna nezaměstnaná, registrovaná na pracáku. Za tu platil v době porodu stát vše včetně nemocenského. Ta si vybrat tříletou variantu mohla - a taky vybrala. Od tří let dítěte je znovu na úp a bere stále stejné peníze jen v jiných kapitolách sociálních dávek.
|
vendy |
|
22.10.2009 23:42:00
Čtu si to po několikáté a napadlo mě,jestli názor Petry není celý ironie!?Ale asi není.O to je to smutnější.Vůbec Vás,Petro,nechápu.Vy jste asi nepochopila podstatu článku.Nejde tu o slovíčkaření(jak se domnívá Líza-RP pro rodiče nebo pro dítě,stejně za dítě do 18let rodič zodpovídá)ani o to,zda jsme děti chtěli nebo ne.Ale proč by na dvojčatech měli být rodiče"biti"a naopak?Mléko nekupujete pro jedno dítě,ale pro oba.Očkovat dáte logicky taky obě děti.Plíny si nepůjčují,mají každé svojí.A to nemluvím o oblečení a mohla bych tak dál pokračovat(v budoucnu potom tábory,mobily,kola,kroužky,....)Částka za porod pokryje přesně výdaj za kočárek.A stát by rád neustále zvyšoval populaci.A co pro to dělá?Mladí lidé mají možnost půjčky na bydlení za "supr"(9-13%)úrok za šílených podmínek,takže málokdo do toho jde před 30 rokem.A snad každý chce svému dítěti dopřát "luxus"(v rámci možností),takže skončí u jednoho,protože na druhé už by "neměl".A ti "korytáři nahoře" logicky dvojnásobný RP neschválí,protože se asi bojí,aby neutrpěly jejich platy,výhody a imunity.I kdyby se to někoho z nich nakrásně týkalo,oni nějakou finanční nevýhodu rozhodně nepocítí.Tak proč by to někdo z nich řešil?!Nechci se Vás dotknout,ale Vy už máte děti větší,ne?Takže se Vás to už netýká.Jinak byste nebyla tak zaujatá.
|
Grainne |
|
|
21.10.2009 13:11:49
...nepatří, samozřejmě
|
Grainne |
|
|
21.10.2009 13:07:50
Kimmy, já tak nějak předpokládám, že uspořádání bude vymyšleno a vystavěno v mezích a v rámci zákona, kam bezesporu nedovolené úspory na daních patří.
Mj. Přesněji, mělo by být. Švédský a francouzský systém se od sebe diametrálně liší, přesto oba fungují. Možná právě proto, že oba respektují svou národní identitu a nekopírují bezhlavě cizí modely. Zkus si imlantovat švédský model do Francie a naopak. Neuspěješ. Myslíš, že je jen tak možné bez ohledu na potřeby konkrétních obyvatel nastolit jakýkoliv režim? V demokracii to prostě možné není, to je právě základem demokracie. Potřeby státu a politiků se musí odvíjet od potřeb obyvatel, nikoliv naopak. Stát nedělá obyvatele, obyvatelé dělají stát. Tedy OBČANÉ. To je podstatou věci, kterou já považuju za nedotknutelnou. |
|
21.10.2009 13:07:20
1. Tvrzení, že jsme národ zdegenerovaný komunistickou ideologií mi přijde dost urážlivé a hloupé. Pokud tehdejší režim byl tak štědrý, proč při prvním dítěti nebyl nárok na rodičák vůbec a při druhém jen do dvou let a pak většina dětí šupajdila do školy. 7600 na tři roky je dle mého názoru luxus a 11200 na dva ještě větší.
2. Švédskem se ohánět můžeme jak chceme. Pravdou je, že mají jeden z nejpropracovanějších sociálních systémů na světě, který ovšem u nás fungovat nikdy nebude (bohužel). Na druhou stranu jejich daňové zatížení by se nám asi nelíbilo (ještě nedávno až 70%). Přesto všechno bychom si o jejich životní úrovni mohli nechat jen zdát. Země zaslíbená to rozhodně není, ale existuje nějaká... 3. Nespravedlnost byla, je a bude. Žádný systém není spravedlivý, ani tento. Třeba proto, že dítě nar. v březnu, dubnu apod. nikam do školky nevezmou a ona pak zůstane bez příjmu. A ještě větší nespravedlnost - rodiče postižených dětí si nemohou neomezeně přivydělat, byť berou déle mateřskou (nevím, zda se to nezměnilo, ale nedávno to ještě tak bylo). 4. Poslední dobou si všímám spíš jiné degenerace. Příliš fňukáme kvůli penězům. Když jsem měla první dítě, byla jsem na VŠ, rodičák 2500 mi dnes přijde neuvěřitelný, přitom je to jen 6 let zpátky. Nějak jsme si zvykli měřit lásku k dětem penězi a hodnotou dárku, schopnost být dobrým rodičem se nerovná času stráveném s dětmi, ale tomu, do jakých exotických destinací děti dovlečem a jak máme drahou dovolenou. A pak se neustále fňuká, jak na nic nemáme. Nebrečte a nestěžujte si na peníze - těch nebude nikdy dost. Žijeme, máme děti, radujte se z toho a ostatní už se nějak vyřeší. Koukněte se občas kolem sebe na osudy ostatních,co museli prožit, ne jen sobecky na svoje bolístky a nedostatek mamonu. Není nám i přes všechny ouvej docela fajn? |
|
21.10.2009 13:03:33
1. Tvrzení, že jsme národ zdegenerovaný komunistickou ideologií mi přijde dost urážlivé a hloupé. Pokud tehdejší režim byl tak štědrý, proč při prvním dítěti nebyl nárok na rodičák vůbec a při druhém jen do dvou let a pak většina dětí šupajdila do školy. 7600 na tři roky je dle mého názoru luxus a 11200 na dva ještě větší.
2. Švédskem se ohánět můžeme jak chceme. Pravdou je, že mají jeden z nejpropracovanějších sociálních systémů na světě, který ovšem u nás fungovat nikdy nebude (bohužel). Na druhou stranu jejich daňové zatížení by se nám asi nelíbilo (ještě nedávno až 70%). Přesto všechno bychom si o jejich životní úrovni mohli nechat jen zdát. Země zaslíbená to rozhodně není, ale existuje nějaká... 3. Nespravedlnost byla, je a bude. Žádný systém není spravedlivý, ani tento. Třeba proto, že dítě nar. v březnu, dubnu apod. nikam do školky nevezmou a ona pak zůstane bez příjmu. A ještě větší nespravedlnost - rodiče postižených dětí si nemohou neomezeně přivydělat, byť berou déle mateřskou (nevím, zda se to nezměnilo, ale nedávno to ještě tak bylo). 4. Poslední dobou si všímám spíš jiné degenerace. Příliš fňukáme kvůli penězům. Když jsem měla první dítě, byla jsem na VŠ, rodičák 2500 mi dnes přijde neuvěřitelný, přitom je to jen 6 let zpátky. Nějak jsme si zvykli měřit lásku k dětem penězi a hodnotou dárku, schopnost být dobrým rodičem se nerovná času stráveném s dětmi, ale tomu, do jakých exotických destinací děti dovlečem a jak máme drahou dovolenou. A pak se neustále fňuká, jak na nic nemáme. Nebrečte a nestěžujte si na peníze - těch nebude nikdy dost. Žijeme, máme děti, radujte se z toho a ostatní už se nějak vyřeší. Koukněte se občas kolem sebe na osudy ostatních,co museli prožit, ne jen sobecky na svoje bolístky a nedostatek mamonu. Není nám i přes všechny ouvej docela fajn? |
|
21.10.2009 13:02:08
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.