tinas |
|
|
19.10.2009 12:22:03
Dobrý,tak,když to není o spravedlnosti,ale o odrbávání schopnějších lidí,pak se nedivme,že valná většina z nich si prachy postupně lifruje ven a stěhuje se za nimi.
Jestli je tohle v pořádku v rámci demokracie a solidarity,tak to už nevím. Je obecně známo,že stát je vůbec nejhorším hospodářem to je fakt. Já třeba kdysi vrátila magistrátu byt a ten byl dalších 7 let prázdný,než dostal nového majitele. Jenom si to spočítejte 7 let nájmů. Kdbych byla mrcha,tak jsem si byt nechala a třeba ho načerno pronajímala. Bohužel jsem jinak vychovaná a tak očekávám od lidí,že se budou chovat slušně a budeme z toho něco mít všichni. Jak se zdá marně,protože normální je evidentně něco jiného. |
Kimmy, 2 deti |
| • |
19.10.2009 12:18:47
no ale dokud je hlas toho chudaka s vysypanou kapsou stejne dulezity jako hlas toho s plnou stratofli, tak jsou ti chudaci z politikeho hlediska duleziti na to, aby tem politikum srajtofli naplnili...
|
Kimmy, 2 deti |
| • |
19.10.2009 12:15:56
Ale Hanko - mas to trosku popletene - lidem, kteri nemaji deti, i po zaplaceni plne vyse dani porad zbyde na cestovani a radovanky podstatne vic, nez rodicum i se vsemi danovymi odpisy....
Je to jeden z duvodu, proc porad roste skupina lidi, kteri se rozhoduji dobrovolne deti vubec nemit. |
Grainne |
|
|
19.10.2009 12:15:34
tinas, ale vždyť píšu, že to není o spravedlnosti. Když mám prázdnou kapsu, kapesní zloděj mi může být kdesi.........když mám naditou šrajtofli, budu zajímavá. Chudák s vysypanou kapsou není zajímavý z hlediska možnosti odrbání.
Koneckonců, kdyby mi přidali na platu, stát mě může líp odrbávat, ale nemůže, protože mi nepřidají. ![]() |
Kimmy, 2 deti |
| • |
19.10.2009 12:14:09
Hanko 75 - tvuj prvni prispevek byl velice rozumny, ale ten druhy uz mene. Jana Budilka ma pravdu - mnohem lepe je resit deti pred odpisy na dane. Protoze jen tak motivujes rodice, aby do te prace sli a nejak vydelavali. Navic kdyby se zrusily vsechny ty rozmanite davky, neni nutne, aby lidi platili jak mourovani - ani ti bezdetni....
Vseobecne plati, ze je mnohem lepsi mene brat a mene rozdavat nez naopak. Protoze jen tak, kdyz lidem nechas penize i zodpovednost za vlastni zivot, se lidi nauci o sebe postarat. To, co dela CR, je prave naopak - lidi se nepta, hromadu penez jim sebere a rozprasi a nakonec nic z toho neni.... |
tinas |
|
|
19.10.2009 12:14:09
Jj Kimmy,přesně tak to je. Zase jsme u oněch 80% mandatorních výdajů. Přes to vlak nejede. Pokud se nesáhne do nich nikdy se nic nezlepší,protože nebudou peníze a za chviličku hlavně nebudou peníze na těch 80%. Janota to moc dobře ví,protože je ekonom a socanům je to jedno. Těm přece fakticky nejde o nic jiného,než o hlasy. Kdo myslíte,že platí Ráthovi hrátky aj jiné zhůvěřilosti.
|
Kimmy, 2 deti |
| • |
19.10.2009 12:09:50
Grainne - ja jsem od rodicu velice vycepovana - mam jediny dluh - hypoteku - a tu planuju co nejdrive splatit, protoze mi lezou na nervy promenlive urokove sazby a nekonecne poplatky.
Nicmene v tom je ten veliky rozdil mezi osobnimi penezi a statnimi penezi. Mnoho lidi, kteri volaji po vyssich davkach, ma pocit, ze proste se ty penize nekde najdou - ze se treba koupi o par stihacek min a hned je to vyresene. A stejne tak politici, kterym jde predevsim o vlastni koryto, se chovaji tak, jako by byly nejake tajemne zdroje (to Svedsko ma aspon prirodni bohatstvi....) - a Paroubek rovnou hlasa, ze dluhy se platit nemusi. Ja naprosto souhlasim, ze bys nemela pykat za nezodpovednost politiku - a to je hlas te rozumne mensiny. Ta nerozumna vetsina rika "dejte nam vic penez a nejak to zaridte" - a voli ty nezodpovedne politiky, kteri tohle slibuji. Podle mne by politikum vubec nemelo byt dovoleno rozhodovat o celem statnim rozpoctu - statni rozpocet by mel byt v rukou uredniku a odborniku, kteri by delali to, co je dobre pro stat a kteri by nebyli voleni. A dali by nejakych x% politikum, aby si hrali... (ovsem v dobe, kdy 80% vsech penez jde na mandatorni vydaje by to % bylo nizke). Podivej se, jak to vypada ted - Janota - odbornik, ktery kasle na preference - vyrazne koriguje utraceni a navrhuje mnohem vetsi skrty. Paroubek a spol - neodbornik a populista - z toho dela estradu. Problem je v tom, ze lidi odmitaji pouzivat zdravy rozum, ktery veli utracet rozumne a kaslou na vsechno, krome vlastni kapsy. Politici nejsou nikym nuceni nest dusledky svych rozhodnuti - nikdo je nevola k zodpovednosti, pro ne je to proste piskoviste a podle toho to vypada. A lidi, kteri jim to porad basti, jsou nejvetsi problem. Zdaleka ne jen v CR.... a odskace to soucasna generace a jejich deti - jen si to porad odmitaji pripustit. |
tinas |
|
|
19.10.2009 12:02:40
Kimmy,
jsem ráda,že je tu také někdo,kdo si myslí,že utrácet nad rámec výdajů je špatné a z dlouhodobého hlediska i velmi nebezpečné. Káťo, jsem pro všemi desti,aby stát místo vyplácení plošných dváek zajistil dostatek škole,jeslí a kratších úvazků pro matky,které si to budou přát. Grainne, Ono je bohatý a bohatý. Nikdo z nás není tak bohatý,aby si mohl dlouhodobě žít na dluh. Otázkou je,proč by stát měl pořád brát jenom těm bohatším lidem. Proč by je měl testat za to,že jsou schopni vydělat. A věř mi,že to není jenom o tom,že by všichni,kdo víc vydělají seděli v kanceláři na zadku. Znám dost lidí,kteří sakra dřou 12-18 hodin denně a i v noci spí s mobilem u hlavy a ve 40 mají za sebou několik infarktů. |
Kimmy, 2 deti |
| • |
19.10.2009 12:02:01
Jsou studie, ktere potvrzuji, ze cesky zpusob zavirani matek dlouhodobe doma porodnost nezvysuje - nedavna vlna je jen logicky dusledek prudkeho narustu porodonosti v 70.letech - a i tam je ta krivka podstatne mirnejsi.... cesta k vyssi porodnosti nespociva v ceskem systemu, ale v dobrem a pruznem systemu, ktery umozni matkam navrat do prace za dobrych podminek (pruzna pracovni doba, castecne hlidani, levne a spolehlive hlidani, levna pomoc v domacnosti a v neposledni rade system, ktery z zen nedela vysoce rizikovou pracovni silu)
|
Grainne |
|
|
19.10.2009 12:00:49
Kimmy, já neutrácícm peníze, které mi nepatří, ty jo? Pokud mám nějaký ten dluh, krvavé ho splatím i s úroky. Proč bych měla zodpovědně pykat za blbost našich politiků?
Kouknu do peněženky a vidím. Oni nevidí? Když mi z peněženky někdo vytáhne pár tisíc, taky vidím. Politici nevidí. Zajímavé. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.