| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 220] Příspěvky 221230 z 937 [Dalších 707 >>]
Grainne
19.10.2009 10:59:18
Pokud by rodiče pro uspokojení svých emocionálních potřeb zodpovědně přivedli na svět pouze jedno dítě a tu a tam by se omylem někomu zadařilo podruhé, ekonomika se zhroutí.
Proč sem motáš očekávání dělení se s chudým sousedem, vážně nechápu. Tedy míním přímé dělení, nepřímo se dělí většina z nás. To je dejme tomu jakási solidarita.
Soudružské důchody jsou taky zcela mimo mísu - většina těch lidí prostě a jednoduše pracovala a těch několik výjimek, které nevykonávaly zrovna bohulibou činnost zase statisticky nestojí za řeč. Takže mě to neštve.
Grainne
19.10.2009 10:54:27
tinas, při dnešní globalizaci to neřeším, naše děti můžou odvádět daně v Polsku a naopak, nebo kdekoliv jinde. Počet jedinců trvale žijících a hospodařících, nebo pracujících mimo sféru západní ekonomiky je statisticky zanedbatelný.
tinas
19.10.2009 10:43:11
Grainne,
ale to jsou zase jenom řeči. Ty víš,kde budou žít jednou tvoje děti? Ty víš,kde budeš celý život žít,rodit,vychovávat,pobírat dávky a platit daně?
Ty opravdu bereš svoje děti jenom jako buducí živitele důchodců?

Ostatně,když už jsme u toho spousta dnešních důchodců dostává královské důchody a to i v případě jejich pochybné komunistické minulosti a to ti taky připadá v pořádku? Někdo mlátil vězně v Jáchymově a teď si válí zadek s luxusním důchodem.
susu
  • 
19.10.2009 10:40:44
jistě.
Ale proto je tu to penzijní spoření a opomínáš , že lidi prostě umírají.

Zkus taky myslet na to,že se nemůžeme množit do nekonečna, tedy je nutno najít vyrovnaný stav.
tinas
19.10.2009 10:39:41
Já po matkách(otcích) nežádám,aby dopláceli na "Americký sen". Já po nich žádám,aby vzali odpovědnost za svůj životní standard a hlavně za svoje děti na svá bedra. Když na něco nemám,tak si to holt nemůžu dovolit. To je jako koupit si nadupanej bourák a čekat,že mi soused dá půlku,protože se bude koukat,jak ho parkuju před barákem.

Jde prostě o to,že tohle není dlouhodobě udržitelné a ty peníze pak chybí jinde! Díky plošnému vyplácení u nás nefunguje opravdová záchranná síť pro potřebné a to je to co mě štve. To,že znám rodiny,které by to potřebovali,ale nedostanou nic,nebo jenom velmi málo a ten,kdo to nepotřebuje dostává a má to jako kapesné! A pak v tomhle kocourkově jdeš na úřad,že tu mateřskou nechceš a oni ti pomalu nedovolí ji nebrat,protože jsou to peníze pro dítě. To je fakt kocourkov!
Grainne
19.10.2009 10:39:08
susu, protože ten počet dětí to prostě nezvládne. Jedno dítě nemůže ve stáří uživit své dva rodiče a ještě k tomu další bezdětný pár. Možná je to nespravedlivé, ale je to tak.

Tedy pardon, nikoliv dítě, ale daňový poplatník. Je třeba vypěstovat dostatek daňových polatníků. Obvykle je pěstují rodiče za přispění státu - taková celkem symbióza, protože stát z toho má užitek.
Grainne
19.10.2009 10:36:51
susu, protože ten počet dětí to prostě nezvládne. Jedno dítě nemůže ve stáří uživit své dva rodiče a ještě k tomu další bezdětný pár. Možná je to nespravedlivé, ale je to tak.
Grainne
19.10.2009 10:34:16
Tinas, já nemám nic proti existenci firem, které řádně platí daně a odvody a hospodaří tak, že neuvrhnou celé státní hospodářství do dluhů.
Píšu o zcela specifickém způsobu hospodaření některých firem, které uvrhlo do krize nejen mateřstký stát - tedy Ameriku, ale další poměrně rozsáhlé části světa. Jakým právem žádáme po českých matkách, aby na to doplácely?
Já se obávám, že dědicové soukromých impérií k pokrytí potřeb budoucího rozvoje státu nepostačí.
susu
  • 
19.10.2009 10:31:19
"Zajímavé, až na to, že když jednou nebude dost pracovně aktivních lidí (dnešních dětí), tak tobě na důchod nebude brát z čeho. Proto už teď plánují, že do důchodu budeš moci jít až o mnoho let později, než teď apod.
To, že teď pracuješ a odvádíš do státní kasy neznamená, že jednou bude na tvůj důchod, když nebude kdo další by aktivně pracoval a táhnul ekonomiku, tím si můžeš být jistá a mimochodem i lidé, kteří mají děti obvykle pracují a odvádí daně."

Pokud si matka pořídí 7-8... dětí, tak těch daní moc neodvede a naopak, celou tu dobu ji společnost živí a podporuje.

A pokud současní bezdětní živí a podporují současnou generaci dětí, tak proč by jim to ty děti posléze neměly vrátit ve formě důchodů, i když to nejsou přímo jejich děti?

Jinak existuje také penzijní spoření.
tinas
19.10.2009 10:20:59
Granine,
ale i ty firmy jsou potřeba,protože pokud oni nebudou dávat daně do rozpočtu nebude z čeho vyplácet takhle hojné dávky jako u nás. Nebo já alespoň nevím o žádné jiné zemi,který by takhle plošně vyplácela velké porodné a dotovala takhle dlouhou mateřskou.
[<<Předchozích 220] Příspěvky 221230 z 937 [Dalších 707 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.