tinas |
|
|
19.10.2009 10:16:07
Susu,
rodiče trojčat mají do tří let chůvu. Tím,ale nechci říct,že by to i tak nebyl záhul a tuším,že i rodičák mají delší. Dohady typu,kdo je na tom hůře jestli matka 2,3,4-čat nebo maminky po sobě rychle narozených dětí jsou bezpředmětné,protože také záleží na tom,jak hodné či uřvané,zdravé či nemocné dítě mají. Na tom se nikdy nikdo neshodne,kdo je na tom hůř. ![]() |
Grainne |
|
|
19.10.2009 10:14:41
sarmyn a proč je díra v plotě? To je snad politická a ekonomická chyba, nikoliv chyba rodičů, řádně se starajících o své děti.
Stejně je neuvěřitelně zajímavé sledovat, jak na nenažranost nějakých jakýchsi Lehman and brothers doplácejí matky na druhé straně zeměkoule. Vážně se obávám, že díru v plotě, způsobenou několika "nepřizpůsobivými", lze zamáznout mnohem snadněji, než nenažranost některých finančních subjektů. |
susu |
| • |
19.10.2009 9:57:03
jenže v práci taky nedostanou větší plat, protože mají víc dětí.
|
susu |
| • |
19.10.2009 9:53:18
"Stát s solidarita je tu od toho, aby pomáhal potřebným."
Jenže solidarita by měla být dobrovolná, nikoli nařízená. Stát tady není proto, aby pomáhal potřebným, je to jen jedna z možných funkcí. Bohužel se stalo zvykem ji považovat pomalu za jedinou a vynucovat ji. "A maminka dvojčat, trojčat /nebo přesněji jejich rodiče/, jsou často potřební, protože vícečata nenaplánuješ jako monodítě. Takže když má někdo napjatý rozpočet a řekne si, že uživí jedno dítko, a narodí se tři, a je s nimi tolik práce, že nestíháš krom dětí nic (co já vím, tak sestr a v kojenáku má na starosti čtyři děti, nekojí jde, a jde po šichtě domů), maminka trojčat, kojí, nepsí a žádné volno nemá... takže proto by měli rodiče vícečat mít větší podporu než rodiče monodětí. " vybavuji si kamarádku-má chlapečka podobně starého jako já dceru-nakrmil se a tři hodiny spal, tak to šlo půl roku(a i pak byl velmi klidný), zatímco dcera vřískala celý první měsíc tahem. Takové děti jako je on zvládne člověk klidně čtyři, z dítěte typu mojí dcery šílíš, i když je jedna. "Stejně jako rodiče dětí postižených, rodiče pečující o nemohoucí dítě apod. " Tento příspěvek řeší snad něco jiného. Pořád přehlížíš fakt, že pocit potřeby pomoci na mateřské má skoro každý. Stát může pomoci jen někomu. A někdo tady psal-fajn, matka dvojčat, trojčat dostane víceásobnou mateřskou, hmmm, a co bude dělat až se vrátí do práce, kde si předtím nejspíš tolik nevydělala? Dají jí vícenásobný plat? Anebo co? |
sarmyn |
| • |
19.10.2009 9:47:32
Víc takových vyčůraných matek.. strašně ráda platím daně na nemakačenka, pardon, na lidi co zneužívají peníze od státu. Když je prostě díra v plotě, tak toho musím využít....:-(
Že se na nás ty komančové a socani ale podepsali...:-(( |
hbf |
|
19.10.2009 9:33:32
Jsme jeden z nejštědřejších států vůči rodinám s dětmi.
Jinak pokud jde o ty odpady, ano platí se za každého od narození. Kdyby se mělo platit podle toho, zda rodiče používají/nepoužívají papírové pleny, tak by to musela armáda lidí kontrolovat a ve výsledku bychom zaplatili všichni o dost víc. Jinak jednu dobu se platilo +/- podle množství vyprodukovaného odpadu a okamžitě to vedlo k vyhazování domovního odpadu do veřejných košů v tom lepším případě a v tom horším kamkoliv jinam. Koukněte na to z veselejší stránky, daňový odpočet na dítě si také můžete uplatnit za celý měsíc, v němž se dítko narodilo. |
Amina |
| • |
19.10.2009 9:28:09
Když matka NEPSÍ, tak to je fakt průšvih
![]() |
Sekanice |
| • |
19.10.2009 8:59:05
Zajímavé, až na to, že když jednou nebude dost pracovně aktivních lidí (dnešních dětí), tak tobě na důchod nebude brát z čeho. Proto už teď plánují, že do důchodu budeš moci jít až o mnoho let později, než teď apod.
To, že teď pracuješ a odvádíš do státní kasy neznamená, že jednou bude na tvůj důchod, když nebude kdo další by aktivně pracoval a táhnul ekonomiku, tím si můžeš být jistá a mimochodem i lidé, kteří mají děti obvykle pracují a odvádí daně. Nevím, co je špatného na tom, když si myslím, že je dobře podpořit lidi, aby současně měli děti, aby měli podmínky pro to, aby se mohli zase brzy vrátit do práce, než aby se různé dávky a přídavky rozdávali skupinám u kterých je dlouhodobě jasné, že do práce nikdy nepůjdou a ani nikdy nepracovali, nebo lidem, kteří rodí děti jenom kvůli dávkám a pak se o ně dále nestarají a do další generace neivestují čas, energii ani ty peníze. To lze poměrně snadno rozlišit. Jde mi o to, že se pořád řeší, jestli normálním, pracujícím rodičům v době, kdy jsou trošku prostě chtě nechtě na chvíli vyřazeni z pracovního procesu a mají děti, které mají samozřejmě kvůli sobě, ale státní ekonomika je ale potřebuje, jestli je tedy nějak podpořit, či nepodpořit, pořád se řeší, jestli mají hodně nebo málo, zatímco se naprosto neřeší, že se vyhazují peníze na místech, kde to opravdu žádný efekt a smysl nemá. Takže já mám pocit, že raději, ať je dostane rodina, která by samozřejmě dokázala existovat i bez toho, ale pomůže jim to, než aby se hojně podporovali ti, kteří ani teď ani nikdy jindy do kasy nepřispěli a ani nijak přispívat nebudou. Tak to tady ale dneska je. Prostě si myslím, že správné je, aby lidi měli děti, aby se v té době, kdy je mají i podpořili a aby se pak zase co nejdříve vrátili do práce, co je na tom? Vzhledem k tomu, že dělám v oblasti, kde docela dobře vidím, jak víceméně vylívají ohromné peníze do kanálu, tak i vím, že problém není v tom, že peníze nejsou, ale špatně se s nima hospodaří. |
Líza |
|
|
19.10.2009 8:34:45
Můj včerejší příspěvek asi zapadl do černé díry, když padal server, takže se znovu vrátím ještě k tomuto:
"Nedávno jsem v novinách četl zajímavý článek o tom, že mít malou firmu vyjde v ČR o dost laciněji, než do dospělosti vychovat jedno jediné dítě (!). To rozhodně není vizitka dobré rodinné politiky státu. Je to spíš vizitka toho, že státu jsou přednější různé pochybné podnikatelské subjekty než zdravě fungující rodiny" Jako, to snad dá rozum. Firmu si nepořizuješ proto, aby polykala statisíce a nic nevydělala, abys do ní 18 let nebo víc jen vrážel prachy, jako je tomu u dětí. Firma je takové zajímavé udělátko, které slouží k tomu, aby produkovalo nějaké zboží nebo služby, které si jiní lidé od té firmy koupí, a tím ta firma vydělá peníze. Aby to mohla dělat, zpravidla vytváří nějaká pracovní místa, a z toho, co vydělá, platí daně. Takže tvrzení, že je dražší mít dítě než mít malou firmu není ničím překvapivé, spíš mě děsí, jakým způsobem uvažuješ, pokud tě překvapuje... Ostatně, ty "pochybné podnikatelské subjekty" (co to je za příšerné komunistické klišé?) přispívají nemálo do státního rozpočtu... |
susu |
| • |
19.10.2009 8:02:38
"Stát by počet dětí zajímat měl – každé dítě až bude dospělé (pokud bude vychované ve zdravě fungující rodině) bude platit daně a svou prací stát buď přímo, nebo nepřímo bude podporovat. "
Jenže plošné přídavky na děti nic takového nezajistí. "Já jen poukázal na to, že mi zkrátka tenhle způsob přijde mírně řečeno nespravedlivý. " My jsme se vám snažili vysvětlit, že podle našeho názoru to tak není. "Slovní hrátky s názvem Rodičovský příspěvek neřeším, sám sem v článku napsal, že vím, že je určený pro matku (případně otce). Celé je to špatně. Peníze potřebují hlavně ta děcka, matka zase tolik ne." Jenže ty děti má živit ze svého příjmu, nemá je živit stát. proto dostává peníze matka. "Kdo chtěl pochopit pochopil, kdo nechtěl, vysvětlil mi pokrytecky znovu to, co sem dávno věděl. Nedávno jsem v novinách četl zajímavý článek o tom, že mít malou firmu vyjde v ČR o dost laciněji, než do dospělosti vychovat jedno jediné dítě (!). To rozhodně není vizitka dobré rodinné politiky státu. Je to spíš vizitka toho, že státu jsou přednější různé pochybné podnikatelské subjekty než zdravě fungující rodiny - a podle toho náš stát také začíná vypadat. " Demagogie- spousta věcí vyjde levněji než dítě, preference státu z toho nevyplývají. "Když se podívám, do čeho všeho se dnes dokáží nalít státní prostředky ( díky svému zaměstnání jsem mnohdy dost v centru dění), tak mě nejde do hlavy, že v případě pomoci rodičům a malým dětem stát obrací každou koru¨nu a v případech jakýchkoliv škrtů jdou první na ránu. Tohle jsou zkrátka investice, které se státu vrátí (což se o jiných říct nedá) - to by dobrý hospodář mohl poznat." Stát obrací každou korunu, kterou investuje, ne jen ty určené dětem. A nepomůže podpořit rodiny a nemít pro ně školy, nemocnice, hřiště, knihovny a bydlení,......" "Děti jsou pro mě a manželku prioritou, na ničem jiném mi nezáleží tak, jako na tom, aby děcka prožila nádherné, šťastné a spokojené dětství a aby byla připravena na budoucí dospělý život. Vždy mě dokáží pobavit rady a rádoby kárání typu : Jsou to vaše děti, poraďte si apod. Ale to je pravda Jindřichu, tak jako všechna století předtím. Jsou to vaše děti živte je sám. "vesměs je slýchávám od lidí, co buď bydlí ve třiceti u rodičů, nebo mají jedno (max. dvě) děti a ještě jsou jejich životy notně dotovány „třetí osobou“. " My bydlíme v jednopokojovém bytě a nedotuje nás nikdo. "Není správné řídit se filozofií, že dobří rodiče jsou jen bohatí rodiče." Ovšem chudí rodiče také nejsou automaticky dobří rodiče. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.