| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 260] Příspěvky 261270 z 937 [Dalších 667 >>]
18.10.2009 23:11:42
A taky i vymejšlet, co budu vařit jednomu, když druhého kojím. Myslím, že je lepší, mít to komplet shrnutý v jednom. Kojím obě, začínám s příkrmama u obou, přidávám jídla u obou a tak. Až začne přikrmovat mladšího, tak už bude vařit nadvakrát.
18.10.2009 23:09:17
Taky malá jí např. nikdy nechtěla moc bejt v kočárku a vydrželo jí to dodnes. Ani jí tam nespí, takže nehrozí, že se s nima půjde v klídku projít, aby se děti vyspinkali. U dvojčat myslím ta mamka prostě najede na režim, který je schopná dvěma dětem dát a ony si zvyknou. Takhle už je to těžší.
Tvoje horší já
18.10.2009 23:09:10
Tak přeju hodně štěstí.
Znám jednu holčičku, narodila se ve 24. týdnu, začala chodit ve 2,5 letech.
Je moc šikovná a inteligentní, je jí pět let a chodí pěkně, i když je při běhu trošku vidět, že pravá strana je oslabená a někdy nosí pravou ručku tak zvláštně, ale používá ji. Ale dělá velké pokroky a pokaždé, když ji vidím, se o obrovský kus posune k "normě".
18.10.2009 23:05:55
Jojo, když jsou děti "opožděné", tak o tom není řeč. To je vždycky horší. Já to myslela k "normálně" se vyvíjejícím dvojčatům. V čem to má lepší od dvojčat, že opravdu malá jí spí celou noc. "Díky" tomu, že jí nikdy nekojila, tak tolik nevyžadovala to těsné spojení, které je nutné při kojení a spala jí celou noc snad od dvou měsíců. Ale jinak-ufff, ufff. Dcerka je zvyklá na svůj standart, kterej jí mohla dát, když neměli mimi (např.způsob uspávání) a teď se to nedá zvládnout se dvěma. Takže auva.
Brebina, E+M
18.10.2009 23:05:05
syn má lehkou formu dětské mozkové obrny.
Je to levostranný hemyparesa, kterou jsem díky VOjtovce a Bobathovi vycvičili tak, že na levou nožku "jen" napadá a levou ručku je schopen používat jako pomocnou, má ji slabší, moc toho v ní neudrží, ale fungujeme, je schopný chodit, ikdyž do schodů se učí teprve teď, oblíkání nám taky bez pomoci nejde.
Naštěstí mentálně je na tom výborně, to co mu schází na pohybu dohání hlavou. jen kdyby nebyl tolik náladový a umrčený, holt chlap....~t~
Brebina, E+M
18.10.2009 23:00:41
já to měla v některých chvílích stejné jako vaše kamarádka. Jelikož dcera chodila od 18 měsíců, tak jsem měla jedno nosící se dítě a jedno vrávorající-syn začal chodit až ve 2 letech a jednom měsíci.
bylo fakt unavující 2 roky nosit dítě, takže jsem ráda, že už konečně chodí. Ikdyž jsou jim už 3 roky, jsou pozadu, syn více, v pohybových schopnostech je na tom zhruba jako 2 leté dítě a v některých případech i méně, s tím ale nic nenadělám, jen poctivě docházet na rehabilitace a motivovat ho, aby šel ve vývoji kupředu
Tvoje horší já
18.10.2009 22:57:35
Vlastně strejdy brácha, ten byl druhý a museli ho všelijak točit, zlomili mu prý ruku. Ale jinak je v pohodě.
Tvoje horší já
18.10.2009 22:56:30
To je mi líto, hlavně toho, že má chlapeček komplikace. Co ho vlastně trápí?
My se sestrou jsme měly tedy štěstí, i když jsme se narodily asi ve 35. týdnu, porod byl nekomplikovaný a bez následků. Ale i všechna ostatní dvojčata, která znám, nemají naštěstí žádné problémy.
18.10.2009 22:52:10
Tak mám kamarádku, co má děti od sebe 10,5měsíce. Nevím, v čem je na tom lépe, než kdyby měla dvojčata. Autosedačky musí mít ze začátku stejné. Novej kočár, kterej kupovala na první je jí k ničemu, museli koupit dvojkočár. Oblečení se dá to první podědit, ale kdo ví, jestli ten mladší chlapeček nebude mít za chviličku stejně veliké jako jeho starší sestřička. A to těhotenstí, které trvalo takříkajíc od února 08 až do října 09 jsem jí teda nezáviděla. Jasný, nemuseli mít tak brzy, ale někdy se prostě stane, i když nechceme. Jo a ta starší chce pochovat úplně pokaždý, když se dotkne mladšího a nebo když kojí. Starší bohužel nekojí, že by mohla tandemově. Takže teď, když už vypiplala miminko, tak ho má znova a do toho běhá za holčičkou, která může kdekoli-kdykoli spadnout. Takže nevím, nevím, jestli by na tom nebyla lépe s dvojčatama.
Brebina, E+M
18.10.2009 22:49:44
no a u mě zase předpokládali, že když se narodí malá, tak syn "spadne" hlavičkou dolů, jenže se nic nedělo, tak zasáhl doktor a bylo to tak, jak bylo~d~
[<<Předchozích 260] Příspěvky 261270 z 937 [Dalších 667 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.